2010-04-30
 10:32:55

Valborg.

Nybadade både mamma och dotter. Lova somnade direkt efter när hon kom upp ur badet. Ansträngande att bada :) Så ska passa på och gör lite nytta här hemma innan E kommer hem vid 13-14 tiden. Då ska vi iväg till IKEA och lämna tillbaka sängöverkastet som jag hade köpt för snart 3 månader sedan. Efter det ska vi till E´s bror och umgås med lilla Leana. Sen blir det att gå och kolla på någon brasan och fyrverkerier. Hoppas ni också får en trevlig Valborg!


Så glad man kan vara för lite vatten :)
2010-04-29
 13:58:50

Just nu...

Just nu sitter vi ute på balkongen jag och Lova och njuter av värmen. Riktigt skönt är det nu. Hade ju varit ännu bättre att slippa sitta på balkongen och kanske ha en egen gräsmatta istället :) Vi tog ett välförtjänt paus från klädröjningen. Det är ett berg med kläder på sängen just nu dock. Tänk vad mycket kläder man samlar på sig under åren. En massa som man inte äns visste att man hade. Så sen ska det röjas och ner till källaren.

2010-04-28
 12:53:50

Lunch- Pad Grapao

Denna rätt vart det till lunch idag, hemmagjord också. Typiskt thairätt. En massa skaldjur och  hericot verts med ris och stekta ägg. Muums! Saknar dock mammas mat jättemycket. Ingen lagar goda än mamma! :) Just nu försöker jag lägga en liten gnällig tjej som troligtvis har lite ont i sina tänder som är på väg upp där uppe. Vädret ute är inte det finaste, men man kanske ska ta och passa på och gå ut en sväng ändå så hon får sova i barnvagnen (kanske enklare).


2010-04-27
 11:32:16

Förväntningar

Snart ska vi ta och ut då det fortfarande är fint väder ute. Gå och posta lite brev och leka i lekparken lite kanske. Annars händer det inte så mycket. Har ju fortfarande en hel del att fixa här hemma. Kan dom inte ta och ringa snart från banken så vi får veta hur mycket vi får låna. Går ju och drömmer sig bort då man kollar på dessa hus som är till salu och hoppas. Får nog inte ha allt för för stora förhoppning så man blir besviken sen. Bara vi får veta snart så man kan ha någonting att gå på iallafall.

 

Dagens gullunge!

2010-04-26
 19:34:10

Vart sugen på...

Vart sugen på sushi idag, så tog tag i det och gjorde egna dessutom. Underbart gott var det, så det var värt den tiden det tog :) Nu börjar halv åtta hos mig på tv4. Lova sitter här bredvid och väntar på att pappa ska ta och komma hem någongång.

Resultatet! Smakade som köpes ;)

2010-04-24
 23:05:20

Nu ligger både Vidar...

Nu ligger både Vidar och Lova och sover i vårat sovrum. Det har inte varit en enda lugn stund idag. Var på 80-årskalas där vi fick go smörgåstårta och fika. Fick även träffa lilla Leana för första gången. Så liten, tänka att Lova till och med har varit mindre. När vi begav oss hemåt åkte vi förbi Mekonomen för att kolla på Besafes solskydd. Tyckte dock inte om den då den inte skydda något alls, så vi ska ta och beställa en annan från nätet istället. När vi kom hem, kom Vidar till oss. Vi gick ut alla fyra på en promenad till parken och gungade och gick sedan till affären. Resten av kvällen har dom varit jättesnälla båda två och suttit och lekt med varandra. Skönt att dom ligger och sover nu. Känner mig ganska slut efter en sån här dag, men ändå nöjd med att vi har hunnit med så pass mycket. Imorgon är det nya äventyr!

Lova får en puss av Vidar!

2010-04-23
 22:29:15

Är helt slut.

Är helt slut. Dags för sängen snart kanske. Har iallafall fått en hel del gjort idag. Var ner till stan vid 10, strålande fint väder var det då också. Skulle fixa klart presenten inför morgondagen. Hittade sedan lite smått och gott till mig själv innan vi skulle bege oss hemåt. Och självklart så började det snöa och regna också. Lova hade det då varmt och skönt i vagnen där hon låg och sov. Väl hemma vart det lite städning, såg för jävligt ut.

Hämtade upp E när han slutade för att sedan fortsätta till Ica Maxi för att storhandla. Vi testade på självscaningen som dom har där. Det var ju faktiskt ganska smidigt ändå. Var väl lite trögt i början då man skulle komma ihåg att blipa in alla varor innan man sätter i påsen. Tar ju lite tid, speciellt bland frukt och grönsakerna, då man måste väga alla varor. Men när man lär sig det så kommer det nog gå hur smidigt som helst, så det kommer vi nog att fortsätta med här framöver. Så slipper man stå i kassa köerna. Snart är det läggdags. Imorgon ska vi upp tidigt, ska vara på 80-års kalas vid 11-tiden och det tar väl sisådär en timme dit också. Dessutom så ska vi vara barnvakt imorgon åt busiga Vidar, då hans föräldrar ska ut och ränna :)
2010-04-22
 17:38:03

Vänta.

Dagen började klockan halv åtta då sötnosen ligger och sparkar sig runt i sin säng. I och för sig behövde vi ju gå upp ganska tidigt då vi skulle möta upp Neo och Katarina vid Kyrkis. Det var inte kul att gå ner till stan i det här vädret alls, kallt och blåsigt. Väl på Kyrkis fick Lova sitta och leka med andra barn (då brydde hon sig inte om vart mamma var, men hemma är hon så mammig och pappig, går ej att sätta ner henne någonstans utan att hon börjar gråta) och sen var det sångstund. Sedan gick vi ner mot stan för lite lunch på Nancy´s som vanligt. Hittade även present till lilla Kasper, så fint så man själv ville ha det till Lova. Men nejnej, har ju lovat mig själv att Lova inte ska få något på ett tag nu framöver, då vi försöker spara lite pengar. Inte för att hon har för lite av något heller ;)
Vid 15 tiden mötte Lova och jag upp E vid Nordea för möttet om lånet. Det gick ganska bra. Fyllde i lite papper och pratade. Så vi får vänta och se nu då. När vi kom hem började vi prata lite om hur mycket vi egentligen ska ta och sattsa på nytt. Om vi kanske ska ta och spara ihop pengarna till flytten till Luleå senare, så vi kan få något riktigt fint där uppe istället. Ja det är mycket i huvudet just nu. Vi kan inget annat än vänta.
2010-04-21
 21:31:54

Me too

Vill ha! Så himla fint till sommarn. Älskar jeansen!

2010-04-20
 14:53:41

En trött..



En trött liten tjej som vägrade lägga sig ner i vagnen. Det var kanske skönare att sova sådära :)
2010-04-19
 16:14:45

Det har varit fullt..

Det har varit fullt upp här hela dagen idag. Jag har försökt röja lite här hemma. Rensat bland Lovas kläder, det som är för smått som ska ner till källaren och fått iordning i våra skåp med alla dessa viktiga papper. Måste passa nu när E är hemma idag som kan hålla ett öga på busungen så man får någonting gjort här hemma någon gång också.
Nu är det bokat att vi ska till banken på torsdag för ett mötte och prata om lån. Så vi får hålla tummarna.

Lova & Ja var ut och lekte lite i lekparken medans pappa fick stanna hemma.

2010-04-18
 20:32:46

Ny..

2010-04-18
 16:03:08

Visning i Jumstaberg

Jag och Lova var på en visning idag i Jumstaberg med Sanna då E ligger och har "magsjuka". Det var verkligen som att komma in i ett drömhus. Öppet och stilrent. Lite väl dyrt för oss dock men man kan ju alltid kolla och inspireras. Först måste vi ju kolla upp hur mycket pengar vi får låna från banken. Blir att ringa och boka tid med dom imorgon. Så vi får väl hoppas att det går bra.
Det vart inge besök hos lilla Leana idag heller, nu var det ju vi som inte kunde komma. Vill ju inte smitta ner dom andra. Ska försöka ta och städa lite nu när Lova och hennes pappa ligger och sover middag.
2010-04-17
 13:46:01

17 APRIL

Vi fick en halvtimmers sovmorgon imorse, så vi klev upp vid halv nio. Åt fruktost och gjorde oss iordning för att åka iväg på hus visningen. Var där strax innan visningstiden så vi passade på att gå runt i området och kolla. Det var riktigt blåsigt och kallt idag, ursch.
Utsidan av huset var jättefint men dock inte inne, allt skulle behövas renoveras. Köket var bara ok. Toaletterna var inte alls fräscha. Och billigt var det ju inte heller. Så nä, vi får helt enkelt kika vidare. Vi svängde förbi Glasberga sjöstad där de hade byggt en massa nya hus, ojj så fint det var där..man drömmer sig bort. Bara man hade haft dom där pengarna också :)
Snart ska vi åka iväg och handla inför middagen. Ska iväg till Sanna och Niklas och laga lite middag och umgås, så det ska bli trevligt. Blev inge besök hos nykusinen då hon fortfarande ligger på sjukhuset. Blir eventuellt besök imorgon om dom får komma hem då.
2010-04-16
 21:51:26

Det vart ingen...

Det vart ingen visning igår då E kom hem så sent. Så istället skulle vi gå och kolla på den imorgon, lördag, men såg nu att de redan hade sålt den. Så imorgon ska vi och kolla på en annan. Eventuellt så blir det även ett besök hos Lovas nya kusin Leana en sväng om de har tid och ork. Annars händer det väl inte så mycket här.
Gjorde pizza till middag, en halva med räkor, svamp, varma tomater och ruccola till mig. Andra halvan med kebab, lök och tomater för E. Gott att testa något nytt för en gång skull.
Lova ligger och sover och vi sitter och ser på filmen The Imaginarium of Doctor Parnassus. Fruktsalladen står och väntar i kylskåpet och glassen i frysen, mumsigt.

Trevlig kväll!

2010-04-14
 22:11:07

Jag vill inte sova mamma..

2010-04-14
 10:42:09

Letande..

Det verkar som att jag alltid är en dag efter med att skriva här. Igår var vi till bvc och Lova fick sin andra dos mot svininfluensa. Hon reagerade inte äns på när barnsmorskan stack den. Så det gick hur bra som helst och inga biverkningar heller. Sedan satt vi och pratade lite allmänt om mat och tandborstning. Direkt efter besöket så var det sista föräldraträff en våning ner och barnen fick sitta och leka med varandra.

När vi kom hem så var klockan ganska mycket och E dök upp strax efter. Vart kebab med pommes och hemmagjord salsa till middag. När vi stod där så tog vi upp diskussionen om att flytta. Nu ska vi verkligen ta tag i det. Så hela igår kväll satt vi och kollade runt på lite lägenheter/hyresrätt/bostadsrätt/radhus/hus. Vi ska på visning imorgon på en här i närheten. Man måste ju som sagt börja någonstanns.
2010-04-13
 09:02:54

Våren.

Ommöbleringen i vardagsrummet. Inte riktigt klart ännu dock.


Bilder från igår.

Ny skorna. Äntligen ett par riktiga skor!

2010-04-12
 21:57:24

Våren är här!



Jag och Lova tog en promenad till lekparken då det var så himla fint väder idag. Där fick hon prova på att gunga. Ojj så roligt det var! :) (Ni får ursäkta att den är lite felvänd, kom inte på hur man skulle rotera den)


2010-04-12
 11:53:23

Fullt upp!

Vi har haft fullt upp hela helgen och därför har det varit lite dåligt med uppdatering här. I lördags var vi ut till Lovas farfar och hälsade på. Fick go lasagne till lunch och glass och kaffe till efterrätt. Var där till halv fem och Lova skötte sig jättebra och var glad hela tiden. Sedan var det bara bege sig hemåt och byta kläder och åka vidare till Rönninge. Var bjudna på middag hos Karin, David och Oliver. Vart lyxmiddag med kött och färskpotatis. Till efterrätt vart det bananbakelse som vi hade köpt med oss. Gu vad mastig den var. Höll på att sprängas! Vid 21 åkte vi hemåt och tog det bara lugnt resten av kvällen.

Söndagen var vi eller E och bytte däck på våran bil. Medans jag och Lovade passade på att gå i Moraberg och kolla i affärerna. Resten av dagen bestod av städning av lägenheten. Vi har nu möblerat om i vardagsrummet för att få mer utrymmen till Lova (Tills vi hittar en större lägenhet eller något), så nu har hon en stor hörna för sig själv där hon kan sitta och leka och ha sina grejer. Nu ska vi bara städa resten av lägenheten också! :)
2010-04-08
 21:32:18

Det har varit...

Det har varit fint väder idag. Så jag och Lova passade på å gick ut på balkongen och satt där och njöt av solen. Sedan kom kusin Neo på besök. Då hans mamma skulle iväg och göra lite ärenden. Efter det gick vi till Willys och handlade ingredienser till middagen. Vart någon sorts biffröra med ris och sallad. Efterrätt vart det också. Kladdkaka med grädde och björnbär till!

 

2010-04-07
 21:23:51

Påsk 2010

2010-04-07
 11:20:41

Våren är här!

Tog och beställde dessa två underbara Villervalla mössor till Lova nyss. Jättefina färger nu inför våren. Kom på häromdan att hon faktiskt inte har någon mössa. Jo, en har hon fast den är alldeles för stor för henne och åker alltid ner för ansiktet. Så nu ska hon få riktiga mössor. Modellen Plommon/Orange var dessutom på rea :)

 

2010-04-07
 10:20:16

.


2010-04-06
 16:08:51

Skulle sätta in...

Skulle sätta in lite bilder från helgen. Hittar dock inte sladden så jag kan inte överföra. Får nog ta och städa lite så kanske den dyker fram.



2010-04-03
 17:20:51

Gårdagen var...

Gårdagen var mycket trevligt. Kom till Vingåker strax efter 12 där vi mötte upp Sanna, Niklas och Vidar. E som skulle handla lite kläder till sig själv hittade inget alls. Lova hittade däremot jättemycket fina kläder. Det tog väl sisådär fyra timmar där. Så man var ganska slut när vi skulle bege oss till Lovas farmor. Vart tacos till middag och påskbakelse till efterrätt. Mums!

Idag har det varit jättefint väder med strålande sol mest hela dagen. Så vi har spänderat det mesta av tiden ute. Lova har suttit och solat så nu har hon rosiga kinder. Det var dessutom E´s tur att rida den här gången. Gick ju superbra. Har tagit kort på det men glömde ju självklart sladden hemma. Så ni får vänta. Nu sitter vi och väntar på påskmaten. Ska bli jättegott!!

Imorgon beger vi oss hemåt. Men först ska vi förbi lager 157 och kolla om vi hittar något roligt där.
2010-04-02
 08:34:45

Vingåker

Dags för frukost och sedan ska det packas. Nu beger vi oss till Vingåker över helgen och hälsar på Lovas farmor. Vi ska först förbi Vingåker outleten och går där i några timmar med Sanna, Niklas och Vidar. Nu ska det shoppas!

Här kommer lite bilder från babysimmet då det var fotografering;

 

 

 

2010-04-01
 21:56:24

Glad Påsk...

2010-04-01
 11:01:37

När vi...


När vi kom hem igår fick jag och Lova var sin present från E. Lova fick en älgmjukisdjur från Åre. Och jag fick hjortrontryffel doppad i ljus choklad från Åre chokladfabrik. Var otroligt gott!