2010-10-30
 22:04:13

Kort inlägg

Skriver ett kort litet inlägg. Har ingen blogg lust just nu, varken tid eller ork heller. Idag var vi iväg hela familjen till Barkarby outlet. Jag hittade absolut ingenting där. E fick sig ett par vinterskor och ett par kalsonger iallafall. Tokigt mycket folk var det iallafall, absolut inga parkeringar, som tur var hittade vi en plats då en skulle åka precis. När vi var klara så åkte vi förbi Huddinge för att besöka Lovas kusin Leana. Där var det en massa folk och självklart ska hon charma alla. Vi käkade lite middag och fikade gott där innan vi begav oss hem vid 19- tiden. Sitter nu och bara tar det lugnt och njuter av resten av kvällen som är kvar.


2010-10-28
 16:52:08

Lova & Neo

Känner att det är någon rejäl förkylning är på väg, kanske annat också. Har snorat och nyst hela dagen. Hoppas det inte blir värre. Måste orka jobba mitt heldagspass imorgon. Sen blir det lång ledigt iallafall. Igår jobbade jag kväll och E jobbade också. Så Lovas kusin Neo och hans pappa kom och lekte med henne ett tag. Hade gått jättebra tydligen, så det var roligt att höra! Lite bilder från gårdagen som Neos pappa har tagit.




2010-10-26
 21:57:48

BF 29 Mars

Idag var det äntligen dags för ultraljudet. Det var lika spännande den här gången som förra gången då jag var gravid. Vi lämnade av Lova hos Sanna vid halv 10 tiden, då man inte fick ha med barn till ultraljudet. Allt såg jättebra ut och lillen var jättebusig i magen tydligen, enligt barnmorskan, en liten envis en (precis som sin storasyster), ville inte flytta på sig som barnmorskan ville riktigt, så det tog lite tid. E sa efter vi kom ut från sjukhuset "hon höll ju på och göra en långfilm av allt" (alltså barnmorskan, för dom sparar tydligen ultraljudet i småklipp). Så så långt tid fick hon hålla på, hihi. Fick med oss några bilder hem iallafall. Det var nästan nära att jag var på väg att fråga om det gick att se vilket kön det var då hon frågade om det var någonting vi undrade över :P Men jag kunde hålla mig. BF är iallafall beräknat till den 29 mars. Så nu har vi iallafall någonting att gå efter. Sen får vi väl räkna med att den kommer för tidigt också, men vem vet.

Lillen i v. 17+6

2010-10-25
 22:00:04

Lovis med sina Kavat

Imorse gick Lovis runt här hemma med ny skorna som vi köpte till henne. Så nu ska hon nog också klara av vintern. Vart ett par Kavat skor. Verkar iallafall vara riktigt bra, varma och sköna och tål snö och slaskväder.

Dagarna flyger iväg. Jobbat hela helgen. Så imorogn är jag iallafall ledig. Och dessutom händer någonting spännande imorgon. Lite nervös! Ni får veta mer sen..

2010-10-21
 17:42:20

2010/10/21

Imorse klev vi upp vid 9. Det var riktigt härligt att få sova sovmorgon. Medans pappan fick gå och jobba. Började dan med lite frukost och städning. Det var så himla fint väder ute idag. Men först var det dags för en snabb tupplur för lillen. Efter det var det på med overallen och ut. Vi tog inte med barnvagnen idag, då jag mest tänkte på att hon kanske ville röra på sig. Gick till den nya lekparken som ligger här i närheten. Lite mer barnvänlig, för småbarn så det var lite skoj. Fast det var soligt så var det fruktansvärt kallt. Nä nu måste vi ta tag i och skaffa skor till Lova så hon slipper gå och frysa, och kanske ett par handskar, som är lite tjockare är tumvantarna, nästan för kallt att bara ha det nu ju.

2010-10-19
 16:08:23

2011

Magen växer, har lite skuldkänslor över att ha gått upp några kilon. Innan jag fick veta att jag var gravid skulle jag precis ta tag i mina matvanor och träning, tyckte att det var dags, då det faktiskt nästan hade gått ett år sedan Lova kom. Har fortfarande kilon kvar från den graviditen. Självklart bantar jag inte nu när lillen är i magen. Däremot skulle jag behöva äta lite nyttigare för bådas skull. Så skärpning! Mycket grönt och frukt måste jag bli bättre på. Är iallafall pepp till att börja hårdträna sen. Så vi säger väl så tillsvidare (känns iallafall bra). Vi får väl se om det kommer att gå för sig, när man kommer att ha dubbelt upp år 2011 :)



2010-10-19
 15:39:07

tick tack

Tur att man var ledig idag. Vaknade med världens huvudvärk, kändes som att den skulle sprängas. Mår inte nå vidare bra heller. Fortfarande huvudvärk, haft det hela dagen. Känner mig väldigt hängig och feber kommer  krypandes? Hemskt dåligt väder är det också idag, regnigt och blåsigt. Så idag har vi bara tagit det lugnt och sett på film.

Bjuder på en gammal bild på Lova då hon var två dagar gammal. Tänk att hon har varit sådär liten en gång i tiden. Nu är hon ju stor tycker man och större ska hon ju bli också. Tider går så fort. Man ska verkligen njuta av tiden. Hon förgyller verkligen våra dagar, våran prinsessa.

2010-10-18
 20:42:41

Små steg framåt

Från dagens promenad. Inget speciellt, men ack så roligt det är att se dom små gå, dom där små söta stegen :)

 


2010-10-18
 17:22:00

Höst promenix


Tog på oss riktigt varma kläder (Ny overall- och mössa från PoP, var tvugna att bli testade) idag då vi begav oss ut på långpromenad. Blåste så hemskt mycket fast solen var fram lite då och då. Tror iallafall att det var skönt för Lova med varma kläder när man sitter still i vagnen. Hon fick även gå själv ett tag (video, kommer upp senare!), gick superbra, lite klumpigt med overallen men det är väl dags att lära sig det också, då vintern snart är här.
2010-10-18
 17:07:57

Våran solstråle :)



Gårdagens sötis! Igår var vi även och kikade på tapeter/golv till nya lägenheter. Vi kom fram till att det faktiskt fanns en hel del att välja mellan. Så det var väldigt svårt. Vi kom inte fram till någonting, men lite inspiration fick vi iallafall. Så det är väl bara att fortsätta att kika vidare.
2010-10-16
 21:49:21

Mamma jag kan själv!


När vi kom hem från Skärhilmen idag gick Lova och hämtade mitt diadem och försökte sätta på sig den. Våran gullunge! Ni ser ju resultatet, lite bakåfram oxå, men hon fick till det till slut också :)
2010-10-16
 21:31:43

Skärholmen

Var ganska pigg imorse för ovanlighetens skull. Vi åt frukost och lekte lite och sedan var det dags för en powernap för både far och dotter. Efter det begav vi oss ut till Skärholmen för att försöka hitta ett par vinterskor till Lova. Tyvärr vart det inga. Tanten i affären var hemskt jobbig på Vincent skoaffär. Så vi kom endast ut med ett par enkla mockasiner. Hon har ju som sagt redan nött upp dom andra ganska mycket redan. Hem kom vi även med lite tjockstrumpor och yllestrumpor till henne. Det är verkligen svårt att välja skor till henne. Man vill ju inte att hon ska frysa. Hur mycket pengar ska man lägga ner.? Har kikat på Kavat, Pax och Vincent. Skorna ligger mellan 400-700 kr, är det värt det, känns som att man lägger ner en hel del pengar, men det är kanske bättre det än att hon får gå och frysa i vinter!

Mumsar i sig glass i Skärholmen!


2010-10-15
 11:06:34

Vecka 19

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Nu är vi inne i vecka 19 (18+1)"om vi går enligt min sista mens". Tiden går fort, snart är vi halvvägs redan. Magen växer på, märker dock inte av det själv så mycket ännu. Däremot har jag börjat få lite kommentarer och frågor på jobbet om vi ska ha en till. Det syns knappt att jag är gravid när jag har på mig arbetskjortan tycker jag, men andra ser det tydligen. Illamåendet kommer och går men det börjar iallafall bli bättre nu med tiden och tröttheten börjar också bli bättre.

2010-10-15
 10:34:39

Morgonmys!

Började dagen med en rejäl kopp lyxkaffe, nämligen med jättemycket grädde, mums! Lova fick sitta och kolla på Dora utforskaren på Nickelodeon som var väldigt uppskattande "se bilderna". Satt hon där snällt och åt på sin macka. Hon fick lite utslag imorse så därför satte vi på lite salva, det är därför hon är lite vit i ansiktet. Nu ligger hon och sover sin förmiddagslur. Efter lunch tänkte vi dra ner på stan en snabbis och kika på lite långärmade och sköna tröjor till mig och min växande mage och en mössa hade också varit skönt att införskaffa nu när det har börjat bli kyligt ute.

2010-10-14
 16:04:38

Tiden räcker inte till..

Vi som skulle hinna städa så himla mycket idag, icke blev det så. Allting tar dubbelt så långt tid då man har barn känns det som. Tänk när nr 2 kommer då, hur ska det då bli? Har iallafall hunnit rengöra lite i köket så att det är lite finare där. Hunnit till affären har vi också, handlat lite frukt och bröd. Till middag ikväll tänkte jag testa på och göra kåldomar för första gången och riktig potatismos. Har alltid velat testa kåldomar men det har bara funnits med blandfärs dom färdiga i affären. Så nu ska vi ta tag i det och inte vara slöa. Har stora förväntningar!

 

2010-10-13
 21:38:32

Jobb!

Dagarna går. Idag var både jag och E tvugna att jobba. Så det var lite i sista minuten om vart Lova skulle hålla hos dom timmarna, då jag jobbade 14-19 och E slutade 17. Som tur var, var Lovas farfars fru hemma som gärna ville hålla henne sällskap. Tyvärr hade det inte gått superbra.. Hon hade mest varit gnällig hela tiden och ledsen, vägrat att äta mellis. Vi har märkt att hon har börjat bli väldigt mammig och pappig den senaste tiden. Det kan även bero på alla tänderna som är på väg upp nu också, kanske därför hon är extra känslig. Har iallafall märkt att hon har varit väldigt gnällig av sig här hemma, så då är det nog inte så lätt att vara någon annanstans där hon inte är van att vara på. Imorgon är jag ledig fram till på söndag. Så ska passa på att fixa lite grejer här hemma. Rensa lite kanske. Det finns ju en hel del att göra!
2010-10-10
 10:18:17

Underbara barn

I fredags var jag och Sanna på underbara barnmässan utan barnen. Det var mycket trevligt, så man fick gå och kolla i lugn och ro. Fick hem en massa produkter av allt möjligt (blöjor, leksaker, krämer, smink, våtservetter, gravidväska med massa tillbehör, mugg, nappar m.m). Det vart lite kläder till Lova också, passade på att "fynda" då det var lite billigare. Snuttefilt och halskrage från Geggamoja som ska vara jättebra så dom slipper frysa om halsen. Sedan fastnade vi självklart ett tag bland Nova Star kläderna. Där vi även träffade på Karin och lilla Charlie. Gick därifrån med två mössor till Lova, en svart och en rosa. Hon fick även en kjol och en långärmad zipjacka därifrån. Eftersom det var första barnmässan så tyckte jag ändå att det var ganska bra. Hem och Villa mässan var därmot en besvikelse, hade förväntat mig lite mer av den.



2010-10-06
 13:59:20

Våran cooling!

Kolla in den här coolingen! Traskade runt såhär imorse. Nu verkar det iallafall vara helt okej att ha på sig hjälmen utan att hon klagar allt för mycket att den är jobbig. Den måste ju få komma till lite andvändning då den var så hemskt dyr hihi.

2010-10-06
 13:52:41

Kolla vad som har kommit...

På fredag beger vi oss till Älvsjö jag och Sanna utan barn, för att gå på barnmässan. Det blir första gången för min del, men det ska tydligen vara väldigt bra där. Så det ska bli roligt. Kommer säkert inte kunna motstå att inte köpa någonting alls, vi får väl se! Tack så mycket för biljetterna, mammatilladamochalisha :)

 

2010-10-06
 10:20:17

Superhjälmen på!

Det går nog inte en enda dag utan att sötnosen tar och ramlar och slår sig här hemma numera. Förstår inte riktigt hur vi ska göra för att hjälpa henne.Hon är väldigt duktig på att inte se sig för vart hon går heller.(Vi måste också bli bättre på att plocka undan från golvet) För det går ju inte att ha det såhär, för då måste vi snart åka in till sjukhuset och röntga henne igen. Det är bara den senaste veckan hon har ramlat dagligen. Jag själv tycker att det har blivit mycket halkigare på dessa plastmattor som vi har i alla rummen. Så när vi flyttar så kommer vi ialalfall inte ha sånna här skitmattor. Nu får hon iallafall gå med sin superhjälm hela dagarna, för säkerhetens skull.
2010-10-05
 21:04:37

Lång lång dag

Inatt har man inte sovit allt för bra. Lova har gnällt väldigt mycket. En massa tänder är på väg upp! Jag själv kunde inte ligga på sidan varken åt höger eller vänster, då jag var och tog två sprutor igår i vardera arm. Det vart hepatit A sprutan och stelkrampsprutan. Så idag är jag helt öm i mina armar och kan knappt lyfta upp dom. Tur att jag inte skulle sitta i kassa idag då. Istället var vi några från jobbet upp till Solna och hade utbildning hela dagen istället. Först var det evighetsköer upp dit imorse och sen när vi skulle hem fick vi sitta i två timmar i kö. Jättekul! Rumpan hade typ domnat bort. Utbildningen gav lite iallafall. Lite nya sätt att tänka på. Tyvärr var den lite väl lång dock. Nu sitter jag har och är dödstrött, så himla skönt det ska bli att få sova. Imorgon är det en ledig dag!
2010-10-03
 22:59:05

Alla dessa barnvagnar..

Blir inte klokare av att sitta här och kolla på nätet efter en smidig och bra resebarnvagn tills vi ska iväg. Varför ska det finnas så otroligt många olika sorter? Vill inte köpa en allt för dyr heller så vi var förbi Babyland och kikade lite efter Carena barnvagnar, typ den billigaste sorten på ca 300kr. Tyvärr var den helt slutsåld och dom visste inte när den skulle komma in igen, om det var i slutet av årskiftet eller i början av nästa år. Så länge kan vi inte vänta! Nu när jag tänker efter så kanske man ska lägga ner några hundralapppar till så vi iallafall får en barnvagn med liggläge och med suflett också som kan vara ganska skönt om man ska iväg någonstans med henne i värmen och om hon skulle få för sig att somna, som lär hända. Då är det nog inte så kul att ha en barnvagn där hon endast kan sitta i. Vet inte varför jag känner mig så otroligt stressad just nu med allt. Känns som att det är tusen saker som behövs göras men det blir väldigt lite gjort. Skulle vara riktigt skönt att ha fixat klart barnvagnen iallafall, så slipper man tänka mer på det. Blir nog en sväng till babyland här i Södertälje imorgon och kika lite, så kanske vi kommer fram till någonting vettigt.


Dessa är tre olika modeller med lite olika prisklasser men dom ser ganska lika ut alla, kan nog inte skilja sig allt för mycket egentligen eller? Kanske olika smidiga att köra med och hållbarheten förstås.
2010-10-03
 10:01:46

Stockholm here we come

När vi var in till stor staden Stockholm igår, gick vi in på ZARA. Jag vart förälskad i deras barnkläder! Har varit där förutom men aldrig kollat på barnkläderna så noga då. Vi letade efter en vinterjacka till Lova. Men hittade en massa annat fint istället. Så underbara söta kläder var det, lite annorlunda än vad hm och lindex har att erbjuda. Dessutom så var det inte jättedyrt heller. Jag tyckte jag var duktig som bara gick och kollade men var verkligen sugen på att köpa nästan allt. Vi gick ut utan att ha handlat ett enda plagg till Lova! Det är inte nödvändigt att köpa nu heller, visst att det alltid är kul med nya kläder. Det får helt enkelt väntas, men nu vet vi iallafall vart vi ska handla kläder sen :)

 

E var den enda som handlade någonting överhuvudtaget, fick sig en fin svart skjorta. Det var egentligen menningen att vi skulle träffa min vän S, som jag inte har sett på evigheter. Tyvärr vart det ändrade planer och vi åkte hem för det var en liten tjej som inte ville som mamma och pappa ville. Hem och laga middag och mysa framför en film. Så som en lördagskväll ska vara.

 

2010-10-01
 20:53:18

Äntligen!!

Idag har vi varit och skrivit på kontraktet till våran nya lägenhet. Känns otroligt skönt eftersom jag har varit lite stressad inför att hitta lägenhet. Nu har vi äntligen hittat en som ligger här i närheten och som inte alls ligger så långt bort från allt annat heller, så slipper man iallafall ha två bilar än så länge. Nu kan vi andas ut och fortsätta att planera inför flytten som kommer att äga rum i december-januari. Nu hitter vi dessutom göra iordning det mesta innan bebis nr 2 kommer också. Så allt kommer nog att lösa sig till slut ska vi se :)

2010-10-01
 09:26:55

Ute o går!


Videon är ifrån gårdagen då vi var ute och gick till lekparken.