2011-01-31
 16:43:55

Sjuklingar

Natten har inte varit speciellt bra för någon av oss. Efter att ha kommit hem från ikea igår eftermiddag så var Lova inte speciellt pigg. Hon satt mest i soffan med Bea "hennes nalle" och med nappen i munnen och kollade på disney på tv. Matvägrade gjorde hon också, det dög inte med korvstroganoff, endast med välling. Gick och la mig med henne i våran säng och hon somnade utan några krångel som det annars brukar bli. Inatt låg hon mest och sov väldigt oroligt. När jag tog över henne till våran säng var hon kokhet. Tog tempen på henne och den visade nästan 40 grader. Vi skulle till barnmorskan idag och kolla på hur lillen i magen mådde, men det blev inställd då Lovas feber inte ville gå ner speciellt mycket och jag mådde inte speciellt bra heller, dock inge feber. E mådde inte heller bra då han gick till jobbet så jag undrar vad det är vi har drag på oss här hemma egentligen. Har iallafall pratat med min barnmorska och fått en ny tid på torsdag. Imorgon var det tänkt att vi skulle till bvc på 1,5 års kontroll på Lova men om det fortsätter såhär så kommer vi nog inte iväg någonstans, skulle ju även och träffa Lovas kusiner nere på stan för lite fika/lunch efteråt, vi får se ikväll hur hon mår. Kan ju inte vara såhär precis innan man ska börja på dagis/förskola heller, så typiskt va..


Lova tar både tempen på sig själv och kollade även om Bea hade någon feber :)

2011-01-29
 20:57:39

Snabb uppdatering..

En snabb uppdatering då. Banan med brun farinsocker kom precis ut ur ugnen och ska ätas med glass och sirap, mums. Lillstumpan har precis somnat. Så nu ska jag och E ta och sätta oss i soffan och se på film och njuta av resten av kvällen som är kvar. Har varit och köpt oss en strykbräda idag också, äntligen! Tackar mamma för tipset! Så nu ska det strykas en massa kläder här imorgon! :)  Kameran dog, batteriet tog slut efter att jag hade tagit ett kort på Lova, så idag bjuds det tyvärr inte på någon bild. Trevlig kväll!
2011-01-28
 22:53:30

Graviditet vecka 32


Bebisen: I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.
Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


Mamman:
 Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Egna ord: Nu börjar man verkligen känna av graviditeten. Med stormagen ut i vädret. Känner mig inte lika stor som jag väntade Lova ännu iallafall, men det är ändå väldigt klumpig med stor mage. Att sitta vid bordet går inte utan att den ska ta i bordet, så man får sitta längre bak helt enktelt. Tröttheten avtar inte, kanske dags att börja äta järntabletter eller mycket grönsaker som jag är otroligt dålig på. Skärpning! Annars har sista trimestern varit väldigt enkelt. Känner av lillen väldigt mycket nu, hur h*n gör kullerbyttor där inne och sparkar mig i revbenen. Kanske dags att börja planera lite, vart Lova ska vara under tiden då vi åker in på BB, fixa BB- väskan m.m. Vill nog vara lite mer förberedd den här gången, man vet ju inte när lillen får för sig att dyka upp.

2011-01-28
 14:59:03

123..



Fiona light & brights underbara kollektion.

Såhär ser det ut just nu i Lovas blivande rum. Varken rosa eller blått, så man kan väl säga att det är "unisex", blir nog jättebra när det är klart, med alla färgglada leksaker och möbler! :) Sitter och dricker en kopp kaffe just nu, förstår inte varför jag är så himla trött hela tiden. Ska nog passa på och vila jag också medans Lova ligger och sover sitt eftermiddagslur. Tyvärr är det ju inte så lätt att sova på dagarna, då man har så mycket annat man ska hinna med att göra innan busungen vaknar. När bebisen kommer så kommer jag säkert inte få sova någonting alls ändå :)

2011-01-28
 10:39:11

Home

Nu är vi hemma, eller vi kom väldigt sent igår kväll. Resan gick ganska bra. Planet var fullsatt, så vi fick sitta och trängas med två andra. Det var lite småjobbigt, speciellt då man är så här pass gravid. Då Lova inte har egen stol, utan ska sitta i mitt famn och trycka på magen, så det var inte speciellt skönt. Den sista halvtimmen sov hon iallafall, så det var väldigt skönt, fast hon var väldigt rastlös halvtimmen innan. Ajja, tillslut var vi hemma iallafall och Lova somnade gott i sin säng.

Lovas fondvägg har äntligen kommit upp också i hennes rum. Kan ta kort på det senare. Vart riktigt bra, så jag är väl nöjd. Nästa steg är att byta golv därinne, blir nog att fixa det till helgen, iallafall beställa det. Vill helst ha klart hennes rum innan bebisen kommer, så vi kan få in alla Lovas grejer in i hennes rum, istället för att det ska stå överallt i lägenheten. Vi har inte speciellt bra ordning här inte. Julstjärnarn är fortfarande uppe i fönstret, man känner sig lite efter. Så idag blir det att fixa här hemma och vi ska nog försöka ta oss ut i det fina vädret också om det inte är allt för kallt.
2011-01-27
 14:18:47

Sista dagen..

Sista dagen i Lule då. Vi beger oss hemåt med 19.35 planet från luleflygplats. Orkade tyvärr inte blogga igår då vi hade mycket annat att göra här. Hela släkten Nordkvist var här, nästan. Gammelfarmor- och farfar var här för att säga hejdå till oss. Lova gav dom riktiga blöta pussar på kinden innan dom gick. Igår åt vi semlor också, mums så gott det var.

Idag har Lovas mormor varit hemma med oss också. Vi har inte gjort speciellt mycket. Packat ihop våra grejer som vi ska ha med oss hem. Hittade lite bebiskläder som har legat i en påse här, som Lova hade när hon var liten/ nyfödd. Så dom ska med oss hem och tvättas upp. Lova ligger ute i barnvagnen och sover just nu, då det visar noll på termometern ute. Hon har iallafall en massa kläder på sig! Ska snart ta och baka en äppelpaj åt bror min, som har beställt det av mig, har lovat att göra en innan vi åker iallafall.

2011-01-25
 21:32:34

Uppe med tuppen.

Hade ju tänkt ta med kameran när vi åkte iväg idag, men glömde den hemma ändå. Så inga bilder vart det på när barnen lekte med varandra. Tyvärr somnade Nellie efter ett tag och Lova vart väldigt rastlös och gnällig. Så efter ett tag for vi hemåt, då hade jag iallafall en sovande tjej i bilbarnstolen. Hon sov fortfarande när vi väl var hemma, så då passade vi även på att gå ut en sväng med barnvagnen, svinkallt vart det ute! Det var riktigt skönt att få komma in sen. Till middag vart det sushi från Sushibaren, gott var det! Nu sitter jag här och har fruktansvärd hemsk halsbränna har haft det hela dagen idag. Kan det bero på graviditeten? Hade iallafall inte alls sånna problem när jag väntade Lova, så nu blir det ett glas samarin och sen sängen. Så kanske man är lite mer utvilad imorgon då lilltjejen ska upp med tuppen!

 

2011-01-25
 10:25:50

Dagens äventyr!

Lillstumpan ligger och sover. Är man uppe vid sex på morgonen så blir det tidigt förmiddagslur också. Annars har man en otrolig gnällig unge här. Väntar nu på att hon ska ta och vakna någon gång så vi får göra oss iordning och komma iväg på dagens äventyr, ut till Örnäset och hälsa på S och Nellie. Jag är dödstrött, känns som att man inte har sovit någonting inatt. Vaknade dessutom inatt när jag skulle gå och fixa vällingen vid 4-tiden utav att jag knappt kunde röra axlarna och nacken, hade så himla ont. Tur att pappa har en massagestol då! Skönt var det! Hmm..man kanske ska ta och göra lite lunch och fixa iordning lite här så man inte behöver stress göra allting precis innan vi ska iväg. Solen skinner, ser ut att bli riktigt fint väder idag, så vi ska nog passa på och gå ut också kanske. Nu vaknade hjärtat! :)
2011-01-24
 20:43:53

24 januari 2011

Idag är vi trötta fast vi inte har gjort så mycket här. Tog oss ut efter lunch och åkte lite pulka, men det blåste så himla kallt så det vart en kortis. Var en sväng in till Willys och handlade blöjor då det nästan är slut. Har börjat att tycka om liberos mer och mer nu än pampersblöjor. Tyckte att liberos var så himla hårda och tjocka först och pampers var mjuka och lite tunnare. Nu efter att ha använt både pampers och libero hör i Luleå så är jag nog mer för libero nu, då jag tycker att pampers lätt blir tungt väldigt snabb och kan lukta en anning, nästan direkt då dom pissat i den. Men visst den känns mycket skönare, mjukare än libero iallafall. Lova klagar ju inte, så vi kör väl på libero, eller ska man kanske testa något annat märke? Imorgon hade jag och Lova tänkt åka förbi lilla Nellie och hälsa på en sväng så dom får leka med varandra, tiden går fort, snart är det dags att åka hemåt...
2011-01-23
 16:47:35

Grisarna i parken!

Dagens äventyr blev en sväng in till stan för att se på isskulpturerna i parken. I år var det grisarnas tur, varje år är det olika djur. Det gick även att ta sig ett åktur på stora grisen (som ni kan se på bilden lite längre ner). Lova tyckte att det var jätteroligt att få åka med morfar, även fast det inte gick så speciellt fort. Det var väldigt kallt ute, Lova stod och frös efter ett tag, så vi var inte där speciellt länge. Träffade också på en gammal klasskompis och hennes söta flicka, Lily, ungefär ett halvår äldre än Lova. Dom sprang runt och lekte tillsammans ett litet tag innan vi begav oss hem in till värmen. Vi får se om vi hinner ta oss ut en sväng på isen också någon dag innan vi ska bege oss hemåt mot söder.




2011-01-22
 16:07:07

Shopping of the day

Imorse hade jag en pigg liten tjej. Hela huset sov och det var mörkt ute fortfarande då hon gick upp. Prick klockan 6 stod hon i köket i mörkret. Snälla mormor och morfar tog henne till deras säng så jag fick sova lite längre, iallafall till halv åtta. Vid 10-tiden somnade Lova igen och jag passade på att åka iväg till stan med mamma för att få shoppa lite ifred, i lugn och ro. På de två timmarna vi var där hittade jag iallafall lite grejer den här gången. Lite sköna mjukiskläder till  mig själv. Passade även att köpa lite duschgel från Body Shop, då dom hade extrapris på det. Skulle vilja ha allt därifrån egentligen, helt underbara grejer har dom.  Denna gång vart det iallafall Mangogel och Coconut duschkräm. Lite lyx ska man väl få unna sig :)

När vi kom hem, när Lova såg mig, vart hon väldigt mammig, men annars hade det gått jättebra att vara med morfar. Vi åt lite lunch och gick sedan ut för att åka lite pulka. Ikväll blir det lyxmiddag, älgkött med klyftpotatis och rotfrukter, mums. Sen får vi väl se vad kvällen har att bjuda!


Body Shops underbara duschgel. Luktar så  gott när man står i duschen och man vill nästan äta upp det också, mums.
2011-01-21
 19:28:13

Fröken bestämd!



Dagens Lova. Det har varit en väldigt busig och envis liten tjej här. Sprungit runt och runt. Så hon slocknade väldigt tidigt idag, somnade alldeles själv efter hon hade druckit upp kvällsvällingen. Så ikväll blir det en lugn kväll med lite chips och film. Härligt! Vi får väl se vilken tid hon väcker mig imorgon då :) Annars har vi inte gjort så mycket, var ut en sväng i skitvädret, snöstorm. Ut till Storheden och handlade lite. Lova tyckte dock inte att det var speciellt kul att sitta i vagnen. Hon har verkligen kommit in i trotsåldern nu, inte alls kul för mamma, får hon inte som hon vill blir hon helt hysterisk, bestämda damen! Men någon måtta får det ändå vara, man kan inte alltid få som man vill här i världen, eller? Idag fick jag även min efterlängtade hemmagjorda paltar med köttfärs i och med smör och lingonsylt på sidan om. Åt så jag nästan sprängdes! Mums! Fortfarande mätt men ska ändå försöka trycka i mig lite chips då jag vart så himla sugen på det nu :)                              
2011-01-20
 19:26:47

Lunch o fika

Det blev både lunch och fika på stan idag. Lova fick sig två nya pyjamasar och en body av sin mormor. Jag hittade ingenting till mig själv. Känner inte riktigt något sug för att köpa nya kläder då man är såhär "stor". Lovis var inte speciellt road efter ett tag så det var inte lätt att kolla på grejer då. Så till helgen får vi nog försöka på nytt, kanske barnfri också, om morfar har tid att vakta henne i nån timme :)

Nu har Lova fått välling och är ganska så slut, så hon kommer nog att slockna när som helst. Jag är också väldigt trött men det känns ju lite för tidigt om man skulle gå och lägga sig nu. Blir att sitta i soffan och mysa med mamma ett tag, då lillskiten har somnat för natten.

Det var en mumsig marräng- och gräddbakelse tyckte Lova iallafall.

2011-01-20
 10:43:26

Shopping dag!

Min otrolig söta morgontjej, dock inte lika glad att få vara med på bild.

Idag är mormor ledig så vi ska ta oss in till stan och shoppa lite. Så idag blir det en mysdag på stan i kallvädret, -18,7 grader, kanske luncha eller fika där också.

2011-01-19
 10:09:35

Barnstuga

Det vart inte riktigt som vi hade tänkt oss igår heller. Vi stannade hemma istället på kvällen då jag kände mig allt för yr för att våga mig ut på vägarna och köra bil. Vi skulle ha en myskväll, men fick även besök av lilla Nellie med hennes mamma som ville komma förbi och leka. Man märkte på Lova att hon var medveten att Nellie var mindre än henne själv, hon var mer försiktig av sig. Nellie däremot jagade Lova som en liten hund och försökte bita och slita tag i henne och Lova bara stod kvar och undrade vad hon höll på med. Annars lekte dom väldigt fint med varandra och efter ett tag började Lova att dela med sig av sina leksaker också.

Nellie fick även en puss av snälla Lova! :)


2011-01-18
 15:47:51

Hur vi mår!

Imorgon går vi in i vecka 31. Magen känns ändå mindre den här gången än vad den gjorde när jag väntade Lova. Tycker även att den ligger mycket längre ner, putar utåt längre ner och naveln putar extrem utåt. Inte alls så med Lova. Okej, det sägs ju att ingen graviditet är den andra lik. Är även hemskt trött och de senaste dagarna har jag börja känna av att jag blir väldigt yr ibland. Idag extra yr! Måste börja äta bättre med grönsaker. Måste kanske även börja ta järntabletter, ska höra med min barnmorska först. Det sparkas på för fullt därinne iallafall! Härligt att känna!
2011-01-18
 15:28:51

Ändrade planer!

Idag var det först planerat att vi skulle ta en sväng in till stan och träffa min kusin och hennes söta Nellie. Men vi vart för sega och bestämde att vi skulle skita i det istället. Jag och Lova tog oss ut iallafall på en promenad. Hon somnade nästan på en gång i vagnen. Såg så mysigt och skönt ut, så att man nästan ville krypa ner också. Annars har vi inte gjort så mycket. Kvällens planer är att ta ännu en promenad men ner till min farmor och farfar som har bjudit över oss på kvällsfika :)

Ska det vara vinter så får det gärna vara riktigt vinter och vitt!

Endast -7 grader idag, så det var riktigt skönt ute.

2011-01-18
 10:23:33

Morgonmys..



Morgonmys framför disney kanalen.
2011-01-17
 19:17:15

Måndag- en lugn dag


Dagen har varit väldigt lugn, vi har mest tillbringat tiden här hemma. Var ut två gånger på promenad med snowracer. Tog ett litet tag innan man fick någon reaktion från henne överhuvudtaget. Andra svängen vi var ut var var även mormor och morfar med, då somnade sötnos sittandes på den. Såg lite småroligt ut! :) Väl när vi kom in så var det full fart igen. Vi fick även besök av min kusin med barn (Lovas tremänning?), Nellie, som är ungefär ett halvår yngre än Lova. Dom härjade runt här och lekte så fint med varandra.

Efter kvällspromenaden var det dags för lite mys i soffan framför tv:n och äta lite frukt med mormor är aldrig fel heller. Snart är det iallafall sängdags för Lovas del. Hon kommer nog att somna ganska på direkten efter hon har fått sin kvällsvälling. Sen ska vi njuta av mammas smörgåstårta som blev kvar från igår. Här går man inte och lägger sig hungrig iallafall! :)



2011-01-17
 15:16:22

En väldigt road Lova

dsc00718 (MMS)

En väldigt road Lova

2011-01-17
 13:01:27

Vita Luleå

Japp, nu är vi uppe i Luleå, jag och Lova. Här har det kommit en hel del snö sedan vi kom upp (bara över natten). Vi ska försöka ta oss ut och åka lite pulka sen när sötis har vaknat. Flygresan gick hur bra som helst, iallafall de första 45 minutrarna. Kvarten innan vi skulle landa så hade jag inte en lika glad tjej längre. Skrek och grät enda tills vi kom ner tills planet hade landat på marken. Måste ha varit trycket i öronen. Dessutom är vi ju fortfarande förkylda, så jag tyckte väldigt synd om henne. Däremot kollade folk som satt runt omkring oss med den där blicken som betyder "kan du inte få tyst på ungen". Sånna blir man väldigt irriterad på också, det är ju liksom ingenting jag gör med flit som vill att min unge ska hålla på och skrika. Vissa förstår helt enkelt inte! Väl när hon fick träffa mormor, morfar och morbror på flygplatsen så var hon lika glad igen. Hela kvällen härjade hon runt och kolla på alla saker, man undrar hur mycket dom egentligen känner igen sig. Somnade gott gjorde hon strax innan åtta. Sova enda till halv 6 då hon ville ha välling. Händer inte allt för ofta att hon kan vänta med vällingen så länge. Så det var väldigt skönt. Min hals har inte blivit bättre, har fortfarande väldigt svårt att svälja. Ska ta mig någonting varm och dricka nu innan vi ska bege oss ut i -7 grader väder :)
2011-01-15
 22:04:10

Lördag

Ikväll är vi extra trötta, iaf jag! Min hals har inte blivit bättre, kan knappt prata eller svälja då det gör väldigt ont. Så det är inte alls kul. Imorse for vi en sväng till Trosa för att hämta upp ett par skidor som E skulle få låna då han ska träna inför Vasaloppet som är i mars. Dock är det nu bestämt att han ska vara reserv för säkerhetens skull om bebisen skull komma tidigare. Vi stannade i Trosa ett tag och gick en sväng i lilla staden, dock var det inte mycket att se, lite småmysig stad iallafall, men kallt var det, kanske bättre under sommartider att åka dit och kolla. På vägen hem åkte vi och hämtade ut Lovas tapeter som redan hade kommit. Så det tog inte så jättelänge som vi trodde det skulle ta. Ska bli spännande att komma hem sen och se hur det blir, när dom väl sitter på väggen. Som sagt så beger vi oss till kallare bredgrader imorgon, nämligen kära Luleå. Ska bli jättetrevligt! Var ett tag sen sist då man var där. Personligen tycker jag att vintern är mycket finare där uppe än här nere. Har inga större planer på vad vi ska göra där men ska iallafall försöka att inte föda där den här gången ;)

Fin tapeten till Lovas rum har äntligen kommit nu! :)

2011-01-14
 15:49:48

Nä nu får det vara nog.

Dagens storköp. Jag och Lova svängde ner till stan en sväng efter lunchen. Ett besök på apoteket vart det. Hostmedicin till både mig och Lova. Nu får det ju faktiskt vara nog. Har haft det i över en vecka nu tror jag och förkylningen snart i två. Lova har haft till och från med hostan men det är som värst på nätterna. Passade även på att köpa öronproppar som kommer att komma till användning då vi har en idiot till granne. Som sitter och spelar spel/musik varje kväll och lågt är det ju inte heller. Nästan så att man vill gå och säga till! Tur att det är vårat sovrum som ligger där och inte Lovas iallafall. Nog prat om det nu. Lova fick sig ett par mjukisbyxor också, hon har haft två andra likadana fast i ljusrosa och mörkrosa, men dom är alldeles för små nu. Tog en storlek 86 nu, men tyckte att dom såg alldeles för stora ut när man kollade på dom lite snabbt sådär, men hon ska väl växa i dom. Tre par strumpor fick också följa med hem, strumpor går det alltid åt här, har iallafall lärt mig att det ska vara antihalk under då man ska köpa strumpor. Har tidigare bara köpt strumpr som man har hittat som har varit fina, har flera par här hemma som hon bara har haft på sig ett par gånger. Om hon ska ha sånna så måste hon ha innetofflor på sig också. Då ser man ju ändå inte hur fina dom är ;)

2011-01-13
 22:20:59

Sömnproblem

Blir så irriterad på mig själv! De senaste nätterna har jag hållt på och härja. Inte nog med att man redan sover dåligt om nätterna och är hemskt trött när man ska upp vid halv sju varje dag. Som sagt, de två senaste nätterna har jag börjat göra jättekonstiga ljud precis innan man håller på att somnar, inte snarkar utan konstiga humande ljud. Jag själv vaknar upp/rycker till varje gång jag gör så, E säger att det låter värre än när nån snarkar. Det är inte precis någonting jag kan göra någonting åt. Tillslut somnar jag ju förstås och sen vet jag inte hur jag låter, men E säger att jag fortsätter.. Nu när jag tänker tillbaka, så hade jag precis samma problem vid den här perioden då jag väntade på Lova också. Så troligtvis så går det nog över, har kanske någonting med barnet att göra, trycker på mina ömma punkter eller nått. E hade tänkt att sova i vardgasrummet på bäddmadrassen där, känner mig hemsk, men jag hade nog gjort samma sak faktiskt. Så vi får väl se vad som händer i natt då! Natti natti!
2011-01-13
 15:40:31

Rearearea!

Det kliar verkligen i fingrarna nu när det reas ut en massa barnkläder överallt! Har ju lyckats hålla mig borta än så länge iallafall. Sitter precis och kollade på nätet på polarn o. pyrets hemsida. Så underbara fina kläder där. Nästan så att man vill köpa allting. Det gör ju inte saken bättre att dom har en massa rea också, ursch! Visst, det är inte  kris med kläder här hemma :)

Hittade även lite kläder till mig som man kanske ska gå ner och kika på, men det känns ändå lite onödigt, då det inte är så länge kvar av graviditeten, så känns det lite onödigt att köpa gravidkläder som jag troligtvis inte kommer att ha på mig senare. Äger ju som sagt inga gravidkläder alls förutom ett par jeans som jag har haft sen jag var gravid med Lova.

2011-01-13
 14:19:40

V.30 (29+1)

Gu vad tiden bara flyger iväg här. Är redan i vecka 30, inte alls länge kvar nu ju. Känns fortfarande lite overkligt på något sätt. Här hemma är det fortfarande kaos, förstår inte det heller. Hur mycket man än städar så kommer det lika mycket tillbaka eller mer. Okej, att man har en tjej här som är väldigt duktig på att stöka ner. Som sagt, när vi får lite ordning i Lovas rum så blir det nog bra. Nya taperterna är beställda. Först sa han på colorama att det endast skulle dröja till nästa dag eller dagen därpå innan tapeten skulle komma. Så jag var ju skitglad! Sen när vi hade gått ut kommer han springandes efter oss och säger att dom bara hade två rullar kvar av just den, då vi behövde tre rullar. Så typiskt! Så nu får vi vänta 1-2 veckor innan den kommer. Så jag hoppas att dom ska hinna sätta upp den innan vi har kommit hem från Luleå och kanske hinna med att även lägga golvet där inne. Så det blir klart där.

Alla Lovas kartonger och leksaker ligger i vardagsrummet. Och nej jag har inte fått upp några gardiner ännu, det går segt här! ;)

Imorse var vi även förbi mitt jobb en sväng och hälsade på och pratade lite. Skulle även handla lite till middagen. Försöker verkligen variera nu. Idag tänkte jag försöka mig på o göra grillad kycklingfilé med couccoussallad. Vi brukar ju oftast eller jag rättare sagt brukar sitta här hemma och klaga på att vi alltid äter samma rätter varje vecka, att vi alltid handlar samma saker varje gång vi är och storhandlar och säger ändå sen att vi inte har någonting vettigt att äta hemma, fast vi nyligen har varit och handlat. Så försöker ta tag i det nu! Det går åt rätt håll iallafall :)

2011-01-12
 17:44:46

Just nu..


Just nu sitter Lova och äter. Som ni kanske ser så verkar ju det vara himla gott! Det verkar uppskattas iallafall, inte alltid att det gör det. Ingenting har hamnat på golvet än så länge. Mammas ris och kyckling med sötsur sås verkar gå hemma :)
2011-01-11
 21:49:53

Kroppen känns..

Kroppen känns helt utsliten. Känner mig sjuk, förkylningen har inte blivit speciellt mycket bättre och halsontet har börjat bli ännu värre, kan knappt svälja utan att det gör ont. Hoppas inte det blir värre. Nu ska vi sova lite, dom senaste nätterna har det inte blivit mycket sömn utav. Då man inte kan andas eller svälja och måste springa på toa hela nätterna. Inte kul då man har en pigg liten tjej varje morgon som vill gå upp klockan sju heller, då man själv inte är så morgonpigg av sig. Jag skulle verkligen behöva sova i minst två dygn i sträck :)

2011-01-11
 10:44:47

Lite ordning..

Lite ordning har vi väl fått det iallafall, även om det är en hel del kvar att göra. Lite bilder från vårt kök, nya matbordet och stolar med dynorna som jag snackade om tidigare. Dom sätter verklien pricket över i:t. Annars hade det nog blivit väldigt vitt allting. Helst hade jag ju velat ha dom där fårskinnsdynorna :P Det är som sagt fortfarande väldigt vitt här inne, men det ska ju renoveras om även här inne, någongång i framtiden. Har fortfarande inte fått upp nåra gardiner i nån av rummen så kan vara därför det känns lite tomt fortfarande, det går segt men framåt. På väggarna i köket hade jag tänkt ha några hyllor så man kan sätta upp kokböcker, så det sätter lite färg i rummet. För det lär dröja ett tag innan vi börjar pyssla här inne. Prioriterar Lovas och lillens rum först och främst och sen blir det nog hall- och vardagsrummet, stort projekt!

 

Idag ska iallafall jag och Lova åka till colorama och beställa tapeterna till hennes rum! Och hennes farfar ska komma och måla klart i rummet innan det är dags för tapetseringen.

2011-01-10
 22:42:14

Fiona Bright & Light

Nu har vi bestämt oss för vilken tapet Lova ska få ha i sitt rum. Eftersom jag är så himla kräsen och jobbig, så tycker nog E att det är skönt att jag äntligen har bestämt mig. Nu är det ju bara resten av lägenheten kvar också :) Ville ju först ha något inslag av rosa i hennes rum, typiskt. Hittade ju en jättefin med stora rosa stjärnor och resten var vitt. Men eftersom vi inte vet vad Lova får för syskon ännu, så känns det inte rättvist heller att sätta rosa. Då hittade vi denna fina tapet, som är väldigt neutral men ändå stilrent, dessutom tror vi att vi inte blir less på den så fort heller. Den passar dessutom till alla sorters färger av möbler och leksaker.  Den är ju  väldigt "barnslig" med alla siffrorna och ugglan som skimrar i guld/silver vid vissa lägen. Det är ju ändå ett barnrum! Så det blir nog jättebra.  Den andra tapeten som jag fastnade för var den här, tyckte dock att den kunde vara svårt att matcha in med alla färger på olika saker och ting och dessutom så kanske man blir less på den snabbt också och tapet ska man ju ha ett bra tag framöver.


Bilden gör inte tapetfärgen rättvist, men här får ni tjuvkika på den iallafall.


2011-01-10
 15:53:00

Lillens hjärtljud

Idag har vi varit hos barnmorskan och lyssnat på Lovas bror/systers hjärtljud. Allt lät bra och alla värden såg bra ut. Hjärtljudet låg på 155. Jag hade äve gått upp ett kilo sen sist också. Järnvärdet hade däremot skjunkit lite. Kanske därför jag känner mig så himla trött. Orkade knappt kliva ur sängen imorse, så jobbigt var det faktiskt. Barnmorskan frågade om jag ville ha tabletter mot det, eller om vi skulle vänta tills nästa gång vi träffades och se hur det såg ut då, för värdet låg ju ändå som normalt för den här perioden. Hon tyckte att jag kunde börja tänka på vad jag stoppar i mig, så jag får i mig lite järn och sånt. Bebisen hade växt lite sen sist då vi var där också. Allt såg bra ut!
2011-01-09
 13:39:19

Trötta.

Vi är ovanligt trötta idag hela familjen förutom Lova förstås. Totalvägrade att somna nu på dan. Inte förräns nu. Vill ju helst att hon har ungefär samma rutiner varje dag då hon ska sova på dagarna så det inte blir knas på kvällarna. De senaste kvällarna har funkar superbra och då har man fått henne i säng i tid och vi har fått egen tid, som är otroligt skönt att få ha! Okej, att hon ska upp där kring 7 tiden nästa dag då, men det är ändå okej, att få sparka upp mamma och pappa, så det blir någonting gjort av dagen. Jag själv har inte sovit så bra de senaste nätterna heller, kan det bero på graviditeten, springer mycket på toa på nätterna och fortfarande snuvig. Så det är inte lätt. Nää nu är det nån som har vaknat. Powernap!
2011-01-08
 13:17:06

Se och lär av Lova


Klockan sju imorse var det upp och hoppa. Här ser ni hur man ska leka med lego helt enkelt, se och lär! :) (det vita hon har på kinderna är zinksalva)

2011-01-07
 23:20:20

Vilken fredag!

Idag var det planerat att vi skulle fortsätta med Lovas rum. Men det blev ändrade planer. Vi åkte till Ikea en sväng istället och gjorde lite ärenden. Hittade några dynor till våra nya kökstolar. Sedan åkte vi förbi Babyland en snabb sväng, då jag ville kika på lite barnvagnar. Fick iallafall testa Urban Jungle innan lillskitan vart tokig och ville absolut inte sitta stilla. Testade den gamla Uj alltså den äldre modellen, den kändes lite liten men smidig att köra med iallafall. Testade Uj 2010 och den kändes iallafall lite större och bättre. Men det finns fortfarande lite om och men. Så vi fortsätter att testar vagnar tillsvidare. Efter babyland svängde vi förbi Lovas kusin Leana och vart bjudna på middag och Leana fick sin försenade julklapp. Efter middan märkte jag att jag fick otroligt ont i högra fot (hade lite ont redan på förmiddan). Bara dunkade på och värkte så otroligt. Det blev inte bättre, bara värre, så vi begav oss hemåt efter att barnen hade lekt med varandra ett tag. Fick inte på mig min sko så fick hoppa på ett ben från bilen in till lägenheten. Uppsvullen och jävligt, gör ont när jag böjer på den, vet inte alls vad jag kan ha gjort idag så att det har blivit så.

Var ju ut imorse en sväng och röjde i snön med Lova och barnvagnen, då det inte alls gick så bra att gå då dom inte hade plogat av vägarna, så det inte gick att köra barnvagnen och ja fick bära en trött och gnällig unge i ena armen och andra dra i skitvagnen (tog helt enkel fel vagn, tog paraplyvagnen, då den stod i källaren, för att slippa dra in en massa snö in i lägenheten ) Skulle ju gå förbi Lovas dagis/förskola och prata med dom men hittade ju j*vla inte ingången och fick traska där i snön, vart ju galen och sen när jag väl hittade den så hade Lovat somnat i vagnen och jag tog mig fortfarande ingenstans med vagnen. Så då skippade vi det och gick hemåt istället, mötte en tant som ville hjälpa oss att komma över snödrivorna, tänk att det finns så snälla personer också! Väl hemma så tog jag och ringde dom istället, skulle jag ha gjort redan från början ju!! Så va säger man, har då varit med om mycket idag!

Ni får ursäkta på mitt klagande idag, haha!

BERTIL Stoldyna grå Diameter: 33 cm
Fårskinnsdynor som jag ville ha (till vänster), tyvärr var dom lite för dyra, fyra stycken, skulle gå på drygt tusenlappen totalt, kändes lite väl dyrt kanske att lägga ner på dynor.  Hittade iallafall dessa andra på ikea (till höger), som liknade fårskinn, så vi får nog nöja oss med dom tillsvidare :)

2011-01-06
 20:15:15

Bada i min balja

Idag har vi spänderat tiden inomhus då det har varit sånt himla snöstorm ute. Dessutom var E inte allt för pigg heller, hade tydligen blivit lite hårt igår med killgänget. Så idag har vi inte gjort någonting speciellt. Tvättat, bakat och städat lite. Det är helt underbart att ha en egen tvättmaskin, speciellt då man har småbarn. Efter middan fick Lova ta sig ett bad i lilla badbaljan som hon hade när hon var nyfödd, var nog evigheter sedan hon använde den sist. Den har iallafall kommit fram igen under flytten och den kommer ju ändå att komma till användning om nån månad. Lova uppskattade den iallafall, alltid lika kul att få bada hur liten baljan än är. Saknar våran badkar som vi hade i andra lägenheten faktiskt. Lite mera plats. Nu sussar hon gott i sängen sin. Skönt för mig så jag får vila lite jag också. Haft sånna riktiga sammandragningar hela dagen, inte att det gör ont eller så, men lite obehagligt är det ju. Det är väl så det ska vara, då den tränar sig inför själva förlossningen.  

Med lite vatten och leksaker kan hon sitta där i evigheter och leka.

2011-01-05
 23:14:11

Dessa vagnar alltså..

Jag som trodde att jag hade blivit lite klokare av att ha läst lite på nätet angående om olika syskonvagnar som var bra. Är fortfarande lika förvirrad, denna barnvagnsdjungel. Förut ville jag absolut inte ha en bred vagn då jag tyckte att dom var alldeles för breda och klumpiga. Skulle ha en avlång vagn, då dom kunde sitta en framför och en bakom. Nu börjar jag faktiskt att tveka ganska rejält. Hur kul kan det vara att vara den som får sitta där bakom och absolut inte se någonting alls? Dessutom kanske roligare att sitta bredvid varandra och se varandra. Så troligtvis så blir det nog en bred vagn ändå. Nu till nästa problem. Vilken vagn? Jag har fastnat för Easy walker och Urban Jungle syskonvagnarna. Får inte direkt hjälp av E heller då han bara säger att han kommer att helst undvika att köra vagnen så mycket som möjligt ändå, så han är inte så bryd om vilken vagn det blir, bara det går att köra med den. Det jag har börjat att fundera på nu är om det är nödvändigt att köpa en vagn nu eller kan man vänta tills barnet har kommit? Blir det osmidigt då, kanske man inte tar sig någonstans eller? Tänkte om man kanske klarar sig ett tag att bara ha en enkelvagn och liksom ta våran resevagn och använda den då man ska ut med båda. Men samtidigt så finns ju inte E alltid där kanske när man ska ut med båda två samtidigt och då kan ju inte jag köra två vagnar precis heller. Mycket att fundera över. Ska försöka få med E nån dag här framöver och åka och kolla på lite syskonvagnar, få känna och kläma lite så man får nån humm om hur dom är iallafall. Inte är dom billiga heller, pengarna bara flyger iväg här när vi håller på och renoverar om här hemma också. Så nu gäller det att prioritera rätt!


Vänstra: Easy walker med en liggdel till bebisen. Högra: Urban jungle, finns även liggdel till den. Dom är ganska lika utseendemässigt. Skiljer väl något i vikt och längd.
2011-01-05
 21:40:21

Egen tid

Lova har somnat för natten och jag har egentid. E är på bastukväll med grabbarna. Så här sitter jag och äter kakor och dricker cola, känner mig inte speciellt nyttig, men det kan man väl få vara när man är gravid, hihi. Dan har gått otroligt fort. Nu är tapeterna och listerna borta och dom har även hunnit med ett och annat bla spacklat. Sen var det nog för dagen. Vi tog oss ut på en promenad till affären då Lova hade slut på välling, dessutom hade vi inte tagit någon längre promenader än till bilden de senaste dagarna då vi har varit så himla förkylda här hemma. Jag har fortfarande en hemsk snuva, men för Lova börjar det bli bättre iallafall.

Hon är så otrolig söt när hon hittar väskan och sedan går till skohyllan och pekar på sina skor och försöker ta på sig dom, för att hon vill gå ut.

2011-01-05
 12:01:29

Lovas rum dag 1


Lite bilder från Lovas rum innan dom skulle börja riva därinne idag. Hemska lilablåa tapeter och plastmatta. Just nu håller dom på för fullt därinne och river och tar bort listerna. Inne i skåpen som ni ser en glimt utav, det var det E målade inuti häromdan. Mycket fint vart det. Funderar på att köpa nya trådlåder till henne, då det bara finns bräder i en av skåpen annars (i andra ska hon få ha lite klädhängare), som är väldigt opraktiskt tycker jag iallafall. Men mycket utrymme för hennes kläder iallafall, som är jättebra! :)
2011-01-04
 22:53:07

Renovering på g..

Imorgon börjar vi renovera på riktigt. Es pappa kommer vid 10 tiden och hjälper till att börja riva ner tapeterna och listerna i Lovas sovrum. Jag hade gärna velat hjälpa till att måla och sånt (vill/ville ju bli målare en gång i tiden), men tyvärr så kan jag ju inte det. Ska väl helst undvika det när man är gravid.

Har suttit och kikat lite på möbler, byrålåder att ha i hallen. Vi har som sagt en hall som går som ett L. Så det blir väldigt tomt i den större del av hallen som är mot vardagsrummet och köket. Har hitills fastnat för dessa två då jag gärna vill ha vitt...

  HEMNES Byrå med 8 lådor vit Bredd: 162 cm Djup: 51 cm Höjd: 97 cm
Ikeas Hemnes byrå- verkar vara väldigt rymlig med många lådor. Precis vad vi behöver.

Jysk Annika byrå- Verkar också bra men kanske lite för få lådor för oss, som behöver ganska många lådor. Om man kollar på byråerna från ikea och jysk och jämnför så skiljer det ju sig inte mycket i utseende, endast i priset och att ikeas är något större.

2011-01-04
 15:07:27

Sjuka familjen

Höll på att somna sittades med Lova i famnen nyss. Skitungen är hemskt gnällig idag. Vägrar att låta mig göra någontging här hemma, utan måste vara med henne och när man försöker lägga henne så totalvägrar hon dessutom att ligga still, går hellre runt och gnäller. Ingen av oss är heller helt friska. Haft en dålig natt. Halsont och rinnande näsor. Inte nog med det så har jag börjat att bli så himla trött nu igen. Har väl med graviditeten att göra. Magen börjar kännas stor, inte allt för klumpig ännu som tur är, har ju nån månad kvar att gå iallafall, får vi hoppas. Det sparkas på för fullt därinne och Lova har dessutom börjat att kanske förstå att det är någonting i magen nu, för hon kan komma och peta mig på magen och säga "bebii" och sätta örat mot magen och försöka lyssna också, ser så sött och mysigt ut :)

v. 28 (27+6)

2011-01-03
 19:30:39

Stor tjejen..

Stor tjejen tror att hon fortfarande är liten hihi (sitter i lillens babysitter). Har flera gånger idag lagt sig i den, tur att den är så stabil att den orkar henne. Dessutom har mamma tvingat på mig en kläma i håret, bara några hårstrån som håller den på plats :) "Kan inte håret börja växa snart!!"