2011-07-31
 22:29:30

"Hur gammal är du Lova?" L: "toooo (två)"

Våran busiga lilla tjej har nu hunnit fylla hela 2 år i fredags. Tiden bara flyger iväg. Igår hade vi kalas för henne. Skönt att det är över :) Det var fullt hus och barnen var i högvarv hela tiden. Hoppborgen som L fick av oss i present uppskattades av både henne och kompisarna. Tyvärr han L aldrig sova något innan folket började rulla in, så hon var ganska så slut efter alla hade gått hem, ändå somnade hon inte förrän sent, där kring 21-tiden. Så hon var alldeles blek i ansiktet och övertrött, men vägrade att ge upp. Som det såg ut på henne så tror jag att hon iallafall hade en jättetrevligt kalas med en massa bus och roligheter. Våran lilla/stora prinsessa!
2011-07-28
 10:23:00

Bada & Hoppa

Igår var vi och storhandlade och fyllde på i kylskåpet. Blev inte alls billigt! Ursch, vad mat ska kosta så mycket! Resten av dagen spänderade vi ute hos Es kompis föräldrars stuga. Vädret kunde inte ha varit bättre, inte för varmt och inte för kallt. Lova uppskattade nog besöket väldigt mycket då det både fanns pool och studsmatta på gården.


2011-07-26
 21:22:16

IKEA

Idag blev det ett besök till Ikea. Stod vid ingången när dom öppnade upp. Åt lyxig frukost, kaffe, juice och kalkon/ost mackor. Gick väl sisådär med kollandet då man har två barn med sig. Fast man ändå säger varje gång efter man har varit där att man aldrig mer ska ha med sig barnen, iallafall inte båda. Sedan gör man ändå samma misstag. Att man inte lär sig. Vi lyckades ju iallafall kolla på lite grejer. Så nu kan vi börja planera vårt nya renoveringsprojekt. Detta var då vårt dagsutflykt för dagen. Barnen sover, nu ska jag och E avnjuta oss med lite glass :)
2011-07-24
 21:04:57

Vändning- rygg till mage

M bestämde sig för att inte gå och sova samtidigt som L idag. Utan ville ligga och leka i sitt babygym istället. Efter att ha härjat runt fram och tillbaka, runt och runt på rygg hör man ett ansträngande ljud från babygymet. Jag och E kollar dit. Då ligger M helt plötsligt på mage. Så nu har hon lärt sig att vända sig både från mage till rygg och tvärtom. Våran duktiga lilla tjej!
2011-07-24
 20:57:02

Kan själv!


Gårdagens långpromenad med barnen. Det var inte soligt men otroligt varmt ändå. L ville köra sin barnvagn alldeles själv då hennes nalle "Bea" fick sitta i. Lite svårt då man är så kort och inte ser vart man kör. Det tog ju stopp lite då och då, men det gick bra ändå. Sedan somnade båda barnen skönt i barnvagnarna. Så vi tog oss en sväng till seven eleven och köpte oss en Slush var, E tog en med cola och jag cappuccino, mumsigt var det.
2011-07-23
 16:43:47

Mys fredag.


Igår var vi iväg till några vänner i Pershagen och grillade gott och barnen busade på som vanligt. Lova visade lilla Kasper lite nya hyss. Molly låg snällt i vagnen. Vi har börjat att använda sittdelen till vagnen och hitills kan man väl säga att M älskar den, då hon kan sova i den hur länge som helst.  Vi satt ute på deras veranda hela kvällen, det var hur skönt som helst. Tur med vädret eller vad? Det skulle ju regna och åska? Neej, inte en droppe regn kom det. Vi satt ute tills det var dags att åka hem där vid tio tiden. Barnen somnade direkt då vi la in dom i bilen. En mysig dag!

2011-07-23
 15:58:38

Laddar..

Laddar batterierna på kameran. Kommer upp lite bilder senare ikväll...
2011-07-21
 21:08:44

H E M M A


(Dagens L&M. Vi tog upp Ls gamla gåstol från källaren idag. "Wow, vad är det", sa Lova. Så stod båda där och lekte med den tillsammans ett bra tag)

Yes, nu är vi hemma igen! Barnen har äntligen somnat. Efter nästan 11 timmars lång bilresa hem från Luleå till Södertälje så är vi ganska så trötta. Resan gick otroligt bra ändå Barnen låg och sov snällt mesta dels av tiden. Så vi ska väl inte klaga allt för mycket. Dock är vi helt möra i kroppen efter för lite sömn inatt, så det ska bli väldigt skönt att få hoppa i säng ikväll och hoppas på att barnen är snälla i natt också. Min söta lilla Lova, det första hon frågade efter när vi hade kommit en bit på vägen var efter vart mormor&morfar och Oskar var någonstans. Vi har haft en underbart månad där uppe, ville egentligen inte åka hem! L ville ju stanna sa hon hihi. Helt underbart att se hur nära Lova har kommit sin mormor och morfar & morbror Oskar.  Värmer mammahjärtat så otroligt! Kan säga det att vi saknar er redan! Men vi ses ju om inte allt för länge igen..
2011-07-19
 09:46:52

Gungeligung

Någon som hade det väldigt skönt igår? Vaggades till sömn och där låg hon och sov ett bra tag. Man kanske borde skaffa sig en sån och ha det i vardagsrummet :)

2011-07-18
 13:13:58

Det rullar på..

Det händer inte så mycket här. Vi bara njuter av livet. Vädret är varierande men varmt så vi ska väl inte klaga allt för mycket. Barnen härjar på som vanligt speciellt L, så M får helt enkelt hänga på. I lördags fick vi se Ms första vändning från mage till rygg, duktiga tjejen. M har även börjat med sina smakportioner. Potatis&majs. Banangröt. Mumsigt tycker hon att det är också! På onsdag beger vi oss hemåt och fortsätter semesterfirandet ..



Puss på dig syrran ♥

2011-07-13
 08:28:38

Storforsen!

Lite uppdatering behövs kanske. När det har varit så fint väder ute så har man faktiskt ingen lust att sitta inne och blogga. Dagarna rullar på, i söndags var vi till Storforsen. Mysigt var det! L doppade sina fötter där iallafall (inte i den stora forsen dock), lite kallt tyckte hon att det var. Satt där ett tag och avnjöt oss en fika med munkar o kaffe/juice. Sedan gick vi och köpte oss var sin glass i cafeét innan vi begav oss hemåt. Hade velat stanna där längre men, tyvärr var det väldigt svårt att ta sig fram med barnvagnarna där då det var så mycket stenar överallt och man kunde heller inte släppa iväg L någonstans. Vi får nog vänta några år till, så kanske man kan få njuta lite mer av ett sådant resa...



2011-07-06
 21:46:11

Häng på Hägnan

Idag for vi ut till Hägnan i Gammelstan för att kolla på lite djur. Dock fanns det inte så mycket att kolla på då alla djuren i princip var inne i deras småhus. Då det var så varmt ute, men lite grisar, kaniner, hästar fick vi se iallafall. Mycket roligare än så blev det inte. Vi tog oss en glass i cafeét iallafall innan vi begav oss hemåt. Åt middag, promenerade en kort sväng och gjorde sedan iordning barnen för sängen. Imorgon är det en ny dag. Vi får se vad vi planerar för något roligt imorgon. Hoppas på fint väder!


Lova kollar in kossorna i hagen. Dock ville dom inte visa sig..
2011-07-06
 21:26:15

En dag på stranden

Igår var det väldigt fint väder. Så vi tog på oss våra badkläder och gick ner till stranden. L är ju som sagt väldigt förtjust i vatten, allt som har med vatten att göra. Badade och lekte, fast hon stod och skakade och frös. Stackarn ville ju inte komma upp frivilligt! Så lite roligt måste hon ju haft det ändå. Jag och M låg på stranden och kollade på medans syrran och pappan lekte och byggde sandslott. Och på vägen hem avnjöt vi var sin glass!


En glad liten skit som låg på strandhandduken och pratade med mamma :)
2011-07-04
 12:58:58

En SÖNDAG

Att lite bubblar kan vara så kul. Tillslut kunde L dessutom blåsa själv. Först gick det inte så bra, då hon satte blåsgrejen typ i munnen, smakade inte så gott kanske. M fick också vara med och fånga lite bubblor.

En glad L var det igår, då hon såg att pappa kom. Sen var hon pappas flicka hela dagen! ♥

Mumsigt med makaroner o. korv till lunch. Det var lite soligt att sitta ute och äta, så det var bara att sätta på brillorna. Nya som hon har fått av mormor, dessutom Mimmi på dom! Kan det bli så mycket bättre?

Sedan tog vi oss en promenad och gick förbi en ny lekpark. L testar dom nya leksakerna.

Nu gungar vi..

 

 

2011-07-04
 10:26:00

Trevlig helg!

Det finns inte så mycket tid att sitta här vid bloggen nu när det är så fint väder ute och man vill umgås så mycket som möjligt med familjen. Tänkte iallafall ta och lägga upp lite bilder från helgen händelser. E kom med tåget upp igår morse. Så nu är hela familjen samlade. Dagens stora planer är att åka och skaffa oss lite strandleksaker till L och nån bitring till M också. Handla lite. Sen får vi se vad vädret säger, om det blir en sväng till stranden sen..

Min underbara mamma fyllde år i lördags o. det firades självklart med presenter  och tårta.

Lite fika. Fick inte med tårtorna på bild då den var hel. Men goda var dom. En kokostårta och en choklad med jordgubbar. Mums!

Stortjejen som vill dricka kaffe! (ingenting i koppen dock)

Presenten till mor. Från mig och bror. Body shop produkter. Jag bara älskar deras produkter!