2012-01-30
 17:13:27

Namntavla

Satt och pillade ihop den här till L igår, då ungarna låg och sov och E var och jobbade. Helt okej för att vara första namntavlan. Testade på vanligt A4 papper och detta är då resultatet. Kanske ska ta och köpa lite finare papper, så blir de lite extra fina. Så ska försöka göra en till M också när det finns tid. Sen ska de upp på deras tomma vägg i deras sovrum.

2012-01-30
 16:00:53

Mycket gråt & lite sömn

Ursch vilken hemsk natt det har varit. Sovit kanske 4 timmar i natt. Haft en jätteledsen tjej i natt. Tokförkyld och hostar gör M. Tycker så synd om henne. Gråter till varje gång hon hostar, låter som att hon har ont i halsen. Typiskt att det ska komma nu också...hoppas att det går över fort! Så nu blir det hemma och kurrera sig dessa dagar...

Notera, olika färgerna på strumporna :)

2012-01-28
 20:40:54

3 - årskalas

Titta, det går att göra lite flätor/ tofsar nu. Så sött! Borstar tänderna och gör fin inför kalaset.

 

Oj vad vi har haft fullt upp idag. Jag är helt slut i hela kroppen. L däckade nästan direkt då vi kom hem från kalaset och sover ännu, gick inte alls att försöka väcka henne vid någon middag inte. Hon skulle sova!! Så hon fick välling, ny blöja bums i säng igen. Så vi får väl se när hon kliver upp imorgon. Det var Vidar som fyllde 3 år och det var en hel del barn där så L och M hade det väldigt roligt. Vidar och Lova leker verkligen bra ihop, visst är dom busiga. Innan vi skulle åka hem så  gick dom runt och pussade på varandra. Vidar började försöka och efter ett tag gav L med sig också, hihi. Gullungar!

2012-01-26
 12:00:47

Små blå

Jag smälter lite av dessa små blåa ögon. Mammas gullunge!

 

Lämnade av L på dagis imorse, har gjort det alla dagar den här veckan då E har åkt tidigare till jobbet. Vilken jäkla tid det tar att äta frukost, byta blöjor, ta på kläder, ta på ytterkläder. Speciellt när barnen inte vill ge med sig heller, utan det ska oftast krånglas. Tur att vi inte behöver stressa allt för mycket till dagis "just nu" då vi inte behöver vara där prick 8.00 på morgonen. Men visst är det bra med rutiner, sen kan det ju självklart avvika sig lite ibland, som när de ska trotsa.

2012-01-25
 10:43:50

Molly 10 månader

Igår var vi på 10 månaderskontroll med M. Allt gick jättebra. Hon var så duktig. Fick tre sprutor, men det gick bra det också. Lite lite gråt då bm stack i nålarna. Sen var hon lika glad igen. Fick beröm av bm om hur duktig hon var. Ja ska man sammanfatta lite då, nu när hon är 10 månader.

♥ Envis liten tjej, precis som sin storasyster!
♥ Kryper & står mot allt hon kan hitta!
♥ Två tänder i underkäken, två tänder i överkäken på väg..
♥ Vackra blåa ögen, har blivit lite lite gröna nu, som far sin.
♥ Äter vanlig mat. Ingen burkmat här inte. Till frukost ska
det vara en smörgås och ett glas mjölk!
♥ Full fart här hemma, då syrran kommer hem från dagis.
Leker med varandra bra till och från.
♥ Kliver upp prick 06.00 varje morgon numera.
(så vi behöver ingen väckarklocka!)

♥ Kan säga "Titta, titta"
♥ Klappar händerna,
dansar, vinkar.


♥ Älskade unge ♥


2012-01-25
 10:08:09

Manduca

M testar Manduca bärselen. Det gick fort att slockna i den. Närhet, så mysigt! (Går även att ha dom på magen eller på sidan) Kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd med den jag också. Väldigt bekväm, känns som att man bär på en lätt ryggsäck. Även L har fått testa den. I den här kan man bära barnen upp till 3-4 års åldern. Om man jämför den här med Baby björnen (som många köper som första bärsele, då man inte vet något bättre), så är det en sån stor skillnad. Denna är ju ergonomisk, barnet sitter i rätt ställning och har den där närheten. I BB så kan dom ju sitta framåtvänd på ens mage, men vem orkar ha all tygd framåt. Dessutom är den inte alls ergonomisk för varken dig eller barnet. E kunde ju absolut inte ha BB då det gjorde ont i ryggen på en gång för honom. Jag har bara kunnat ha den då barnen har varit små (några månader), men även jag har känt av att man har fått ont efter att ha burit dom i 15-20 min. Så nu ska den användas flitigt, så får vi se om den var värd pengarna. Men Baby Björnen ska iallafall ut på blocket!

2012-01-24
 13:29:16

Gårdagens underhållning


Haha jaa, en stol ska man väl kunna sitta på eller? Allting måste ju testas. Hon kom iallafall fram till att det inte gick så bra att sitta på den till slut. Även jag fick testa!
2012-01-22
 21:39:15

Villervalla 2012

Sååå fina färger dom har fått in i Villervallas vårkollektion. Såå det kliar lite i fingrarna nu.

2012-01-22
 15:27:46

Utan helg?

Känns som att vi inte har haft någon helg den här veckan, då E har jobbat till och från. Tur att dagarna går rätt så fort ändå. Igår höll barnen på att slå ihjäl varandra kändes det som. Turades om att gråta och att slå på varandra. Somnade snabbt igår kväll gjorde dom iallafall, då de var helt slut.

Idag han jag iväg en sväng, på förmiddagen och fixa lite ärenden. Barnen stannade hemma med E. Annars gör vi inte så mycket. Snart dags att börja med middagen och sen börja ladda inför vardagen igen då...

2012-01-18
 20:07:27

Små gaddar

Båda barnen är nu i säng! Gick ganska smidigt att lägga dom idag. Sitter här och väntar på att E ska ta och komma hem. Det är ju snart läggdags.? Annars händer det inte så mycket här. Dagarna rullar på. Igår var vi och hämtade ut Ms pass på polisstationen. Sedan skulle vi till tandläkarn för lite information. M hade dessutom dom två övre framtänderna som håller på att komma ut nu också, sa tandläkaren. Hon fick även med sig en tandborste hem. Så nu ska vi börja borsta små gaddarna..

2012-01-16
 12:57:10

Matburkar vs hemlagat

Vill att dom här veckorna går snabbt nu..kommer att vara ensam med båda barnen en hel del, förutom då L går på dagis på dagarna. E har en hel del på jobbet. Ska bli spännande när huvudet kommer att explodera på mig :) Det är underbart att se när dom leker och skrattar med varandra. Ibland blir det lite för hårdhänt och det slutar med att någon ligger och gråter. Syskonkärlek!

M har dessutom kommit i den där total vägra äta burkmat perioden nu. (Kanske fler tänder på g?) Bröd äter hon massor av. Igår fick hon klyftpotatis(i mindre bitar) och korvbitar. Det gick ner i magen, alltihop. Så kanske dags att börja ge henne samma mat som det vi äter. Förstås utan salt. Helst vill hon inte bli matad heller, utan det ska plockas med små fingrarna. Bra träning!

Såhär brukar det se ut vid matbordet numera. Huvudet på bänken och äter mat samtidigt. Gullunge!

2012-01-13
 19:47:37

Vilken dag.

Vilken dag det har varit idag. Jag är iallafall helt slut. Tur att det är fredag och helg nu. M har precis somnat så nu är det bara en kvar. Ibland är dom verkligen riktig jobbiga och om inte den ena gnäller så gnäller den andra. L har varit extra gnällig idag. Hon kändes då lite varm och hade 37,8 grader när jag tog temp på henne. Så jag vet inte om det kan ha berott på det. Hon har även stått och gnällt och gråtit i ca 45 min om att få spela på min telefon. Men då man tyvärr inte lyssnar på mamma så får man inte som man vill. Hon är en riktigt "drama queen". Vi har även hunnit med att göra tacopaj till middag och städa/dammsugit hela lägenheten. Man drar ju in en hel del i lägenheten nu när det är sånt skitväder ute, en massa stenar, grus och lera. Sen har vi ju en liten tjej som är otrolig snabb på att sätta in allt i munnen som hon ser.

En glad tjej som gillar dammsugarn iallafall. Minns att L däremot var livrädd för dammsugaren när hon var i den där åldern. M ska hänga med in i alla rummen och sitta bakom dammsugaren, så det blåser på henne.

2012-01-13
 08:54:29

Memo & Kaffe

Ja såhär såg det ut imorse. L är ledig från dagis idag (som alltid). Vi får se vad vi hittar på idag!

 

 

Kaffe är ett måste numera, för att man orka med i barnens tempo på dagarna. Uppe med tuppen och sen är det full rulle..

2012-01-11
 19:51:21

Testar vagn

På dagen testade M att sitta i nyvagnen. Nu ikväll när det var läggdags, somnade hon i den. Så den får nog godkänt av henne. I helgen blir det syrrans tur att testa den.

2012-01-11
 09:35:55

2012-01-11

Testar Ls jordgubbs hårklämma. Inte för att det finns så mycket hår, men söt blev hon iaf :)

 

Lämnade av L imorse, då E var tvungen att åka tidigare. Planerna för dagen- Ingenting egentligen. Fixa och dona här hemma, då det inte är så värst fint väder. Just ja. Våran nya vagn kom redan i måndags. Snabba är dom! Så den ska testköras i helgen.

2012-01-10
 09:28:43

Sötaste byxblöjorna

M har precis somnat igen. L är på dagis. Igår när vi hämtade henne från dagis, så var hon så glad. Gud så hon hade så mycket att berätta när vi skulle ta på henne overallen. Alla hennes vänner skulle även vinka av henne när hon skulle gå hem. Så man kan väl säga att hon trivs där.

Jag och M var ner på stan tidigare på dagen och införskaffade badkläder. Hittade till L. Ursöta byxblöjor från Lundmyr of sweden och en UV-tröja från polarn och pyret. Tittade först på heldräkter men eftersom de inte är läckfria så blev de bortprioriterade. (Då L inte riktigt kan säga till ännu när hon behöver gå på toa.) Så vem kommer att vara sötast på stranden tro. Nu kan hon bada och sola hur mycket hon vill!

2012-01-07
 20:06:52

Pussel appar


Ja detta har vi tillbringat med att göra idag. Gissa om det var någon som älskade det. Laddade ner lite appar till L på min mobil. Ja hon har väl alltid varit väldigt förtjust i pussel. Hittade en massa små djur pussel till henne. Ojj så roligt det var. Det kan hon säkert sitta med i timmar, om man tillåter det alltså.

 

Vi han även med en promenad ner till stan. Kikade runt efter badkläder, ja i den här kylan haha. Hittade lite men blev inget köp ännu, ska fortsätta kika runt lite innan vi bestämmer oss..

Barnen sover nu och vi ska bara ta det lugnt denna lördagskväll.

2012-01-06
 20:58:37

UV-dräkt

Det här med UV-/soldräkt, kan kanske vara bra att införskaffa åt barnen? Deras hud är väl ganska känsliga. Först tänkte jag bara ha badyxor till dom och solskyddskräm 50+ men det kanske inte räcker. Blir att tänka om nu..

2012-01-06
 20:26:09

Lovas nyårslöften

Barnen upp i dagarna. Har man ingenting att sitta på får man ta det som finns :)

 

Idag har vi haft besök av barnens kusiner Neo och Liam. (Glömde att ta kort). Barnen hade kul till och från kan man väl säga, när dom inte bråkade om leksakerna förstås. L skulle ju självklart ha allt Neo lekte med för stunden. Så är väl barn. Men L kan ju vara lite elak bara för att liksom. På tal om L så har hon lagt nyårslöften också (eller hennes föräldrar). Det ena har hon ju redan fixat alldeles själv. Slutat med välling på natten. Bara helt sådär, helt själv, den kvällen/natten vi kom hem från Luleå så slutade hon tvärt. Utan att äns fråga efter det. Imorgon har det gått en vecka. Känns skönt att bara behöva kliva upp en gång per natt nu och fixa välling. Nr 2. Är att sluta med nappen. Har varit väldigt sträng mot henne nu, för annars är hon väldigt tuttig av sig, ska ha den jämt i munnen och när vi ska iväg någonstans. Nu får hon bara ha den när hon ska gå och sova. Det går framåt, men visst blir det lite gråt/ tjattigt på dagarna(det får man räkna med). Nr 3. Träna att gå på pottan och vara blöjfri dagtid. Det har gått sisådär, försökt vara blöjfri på dagarna, då kommer L oftast och säger : "Mamma, varmt!" hihi. Försöker ju påminna henne hela tiden om att hon måste säga till när hon behöver gå på toa. Men det kommer väl så småningom det också.
2012-01-05
 16:12:58

Chicco LiteWay påväg

En sån här vagn är påväg hem till oss. Beställde den igår. Den ska ha vunnit bäst i test i viföräldrar 2011. Har även surfat runt lite på olika forum och läst vad folk har tyckt har varit en bra resevagn. Det stod alltså mellan den här och en MacLaren vagn. Fanns väldigt lite Maclaren vagnar på blocket. De som fanns försvann ju som smör också. Dyra är de dessutom att köpa  nya. Chiccon var ändå till ett helt okej pris för att vara parapylvagn. Så vi får väl vänta och om det var värd de pengarna helt enkelt, men det ser lovande ut. Så kan L ha den som dagisvagn sen också.

2012-01-03
 20:07:08

Pass & Spotify

Passet är nu fixad till M inför resan till Thailand. Hon såg inte så värst glad ut på det kortet, hehe. Har även äntligen fått igång spotifyen på nya mobilen. Älskar min Samsung S2 hitills iallafall, fast jag önskade mig en Iphone. Jag är jättenöjd med den lätt (lättare än iphone) och smidig och det viktigaste av allt snygg! :) Tack mamma & pappa för den! ♥

 

2012-01-02
 21:14:43

Tick Tack

Såg denna fina väggklocka med lösa siffror i vit. Den hade passa jättebra i vårt vardagsrummet. Uppskriven på vill ha listan- CHECK!

2012-01-02
 20:41:36

Måndag 2012

Kolla in glad tjejen! Nu är det verkligen full fart här hemma. Det tog sig att vara uppe i Luleå i två veckor. Från att långsamt krypigt sig framåt och suttit lite ostabilt, tippat lite åt vänster och höger. Nu när man vänder sig bort en sekund så sitter hon någon annanstans i rummet, om hon inte har ställt sig upp vid vardagsrumsbordet/soffan och försöker jävlas med storasyster då hon står och försöker bygga pussel. Får hon inte som hon vill så då jäklar skriker hon tills hon spricker och blir stel som en pinne. Det är våran lilla bestämda M det!

 

2012-01-01
 14:49:27

JULEN 2011

Dagarna har verkligen gått fort. Nu är vi ju hemma igen efter två underbara sköna veckor uppe hos barnens mormor/morfar. Firat jul och haft det gott! Har helt enkelt inte prioriterat bloggen då. Nu är vi tillbaka i vardagen snart igen. Nytt år och nya tag!

Här kommer lite bilder från JULEN 2011.

Underbara & Älskade ungar ♥

Lova, Molly & Nellie. Det var inte lätt att få denna trio på samma kort. Ingen ville sitta stila, men till slut lyckades vi någorlunda iaf.

Tomten kommer med julklapparna. Barnen blir livrädda & vet inte vart dom ska ta vägen...

L måste ha varit supersnälll i år, då hon nog fick mest julklappar av alla.

Efter ett tag stod L och väntade på julklapparna helt ivrigt som ni kan se på bilden ovan.

Molly får lite hjälp av pappa med julklappsöppningen.