2010-06-30
 19:45:41

Idag har jag varit...

Idag har jag varit ledig. Vaknade ändå sju som vanligt då lillprinsessan ville upp då. Hon låg mellan oss och la huvudet på vår mage, fram och tillbaka för att visa att hon ville ligga och mysa :) Jag och Lova tog oss ner till stan en sväng idag för att hitta en present till * . (Någon som nämligen läser den här bloggen ;P ) Hittade även lite andra saker, denna gång till mig. Jag har ju inga kortbyxor/ shorts. Hittade ett par på MQ, hur sköna som helst. Så dom fick följa med hem. Sen hittade jag en klänning från HM som man kan ha på sig både till vardags eller lite finare tillställningar. Nu är det dags att göra iordning busfrön för sängen så hon kommer i säng nångong och man kanske får lite tid att äta middag och ta det lite lungt innan läggdags själv. Även om jag är ledig imorgon också.


2010-06-28
 21:13:25

Första dagen på jobbet...

Första dagen på jobbet är nu avklarat. Känns faktiskt skönt att få komma iväg och göra lite annat också men saknade självklart min gullunge. Jag var inte så värst nervös som jag trodde att jag skulle va då jag hande hand om öppningen. Men det gick hur bra som helst. Kom in i rutinerna väldigt snabbt och sen kändes det som att man aldrig har varit borta från jobbet. Lova har varit med sin farfar hela dagen och det hade gått väldigt bra och hon hade varit snäl ocksål. Imorgon ska hon dit igen då både jag och E kommer att jobba då också. Nu känner man sig väldigt trött och helt slut i kroppen. Alltså skönt, känns som att man har gjort någon nytta iallafall. Imorgon är en ny dag oxå vi får hoppas på många trevliga kunder också.
2010-06-27
 10:34:39

Midsommar

Idag är vi alla trötta. Helgen har varit mycket trevligt. Då vi har spenderat den i Vingåker hos Lovas farmor. Vi åkte i torsdags eftermiddag och kom hem igår eftermiddag.  Vi åt sill,lax, ägg korv och köttbullar med potatis till lunch på midsommar och på kvällen vart det grillat och till efterrätt en jättegod jordgubbstårta, mums. När det var sovdags på kvällarna var det dock inte lika roligt. Lova sov inte sådär super duper bra de nätterna vi sov där. Det var jättevarmt i rummet och det gick inte att ha fönstret öppet heller då det skulle komma in en massa myggor. Men någon timme fick vi iallafall sova /natt. Så man känner sig ganska slut idag.


Sitter i bilen och är på väg till Vingåker. Supervarmt var det i bilen och AC:n fungerade ej.

 

En sommarkrans är ett måste på midsommar!

2010-06-23
 10:28:22

Bvc & BCG- vaccination

Det händer inte så mycket här. Igår var vi på bvc för 10 månaders kontrollen. Gick hur bra som helst. Lova klarade allt man skulle klara. Doktorn tyckte att när vi ändå var där hos honom så kunde vi lika gärna ta vaccination mot tuberkulos innan hon hinner fylla 1 år. Det gillade hon däremot inte. Vi var tvungna att hålla henne väligt still då det var väldigt viktigt tydligen. Så, så småningom kommer det bli ett litet ärr där. Det onda gick ju över väldigt fort och hon var jätteduktig. Hennes vikt och längd kurva hade nu börjat gå ihop med den vanliga kurvan som man ska ligga på. Hon har ju legat en kurva över ett tag innan. Efteråt var vi och härjade och försökte hitta ett fint fotoalbum/album. Ska ta och framkalla lite bilder på Lova och göra ett eget fotoalbum till henne som man kan klistra och skriva i själv. Kan ju vara kul för henne sen att titta i när hon blir äldre. Hittade ingen då jag hade en sån beslutsångest, inte ovanligt när det gäller mig, att ha beslutsångest :P

Idag har vi inte så stora planer. Det är iallafall väldigt fint väder ute. Vi ska iallafall ta oss förbi mitt jobb och hälsa på en sväng. Ska kolla igenom mitt skåp (helst vill jag inte det eftersom jag absolut har noll koll på vad som ligger där, då allting har legat där i snart 1 år :P Hoppas jag har kvar nyckeln till skåpet bara!) Måste kolla upp lite inför när jag ska börja jobba på måndag. Spännande!
2010-06-21
 12:07:37

Dagens..

Dagens Lova. Har på sig sin urgullig body från Molo med små kycklingar på.

 

Nu är det bara en vecka kvar innan det är dags att börja jobba igen. Spännande och lite ångest har man. Ska ju bara jobba en vecka och sen har jag semester i två veckor, då vi ska upp till Luleå och hälsa på. Är lite nervös inför mitt första pass då jag nämligen ska ha hand om öppningen, själv! Ringde till min arbetsgivare idag och pratade lite om hur det såg ut nu när jag ska börja. Som tur är kommer hon att finnas där och hjälpa mig att komma igång igen. Känns skönt då man faktiskt har glömt bort lite saker, var ju nästan ett år sedan sist. Ursch vad tiden går fort. Ska iallafall ta och njuta av denna vecka och vara med min underbara dotter. Älskade unge!

2010-06-20
 21:29:49

Trött Trött

Är helt slut i kroppen och är så trött. Sängen nästa! Vi hade en jättetrevlig dag igår. Åkte ut till Kungens kurva för att äta på Pizza Hut. Har velat testa att äta där ett tag nu. Så nu äntligen. Beställde en med grillat kyckling och färska champinjoner. In kommer en liten pizza på typ fyra skivade bitar. Hur liten som helst var den och ingen sallad ingick heller (kunde köpa för 29:-, Salladsbuffé). Billigt var det ju inte heller. Så nu vet vi ju tills nästa gång iallafall. Om det nu blir någon nästa gång ;) Var in till Media markt och tog tag i att äntligen köpa oss en liten extern hårdisk och lägga över alla våra bilder som vi har på den bärbara datorn. Man vet ju inte när den kommer att paja då Lova älskar att stå och slå på den jämt och ständigt. Efteråt begav vi oss till Rönninge för att träffa Karin, David och stora Oliver som snart blir hela 2 år gammal. Även Sanna och Vidar var där. Vädret var hur fint som helst så vi grillade och satt ute och åt middag. Mys!! Två av barnen nämligen Lova och Vidar, fick varsin fläskläpp. Tokblöde gjorde dom båda. Men det gick bra iallafall. Inga tänder som hade lossnat iallafall. Vid 20 tiden begav vi oss hemåt då det var dags för sängen, iallafall för alla barnen. Väl hemma satte vi oss och såg på det som var kvar av Victorias och Daniels bröllop.

Idag har vi städat och tvättat, varit och köpt oss en skriva också. Mycket om och men, men nu har vi en skrivare också! Borsta tänderna nu och sen blir det sängen, sov gott!!
2010-06-20
 14:18:58

Just nu...


När det är en såhär fin dag och solen skiner måste man få äta kall vattenmelon och bigarråer, mumsigt!

2010-06-17
 13:33:51

Finbesök

Igår kom min pappa och bror på besök från Luleå. Det var en liten överraskning. Det var iallafall väldigt trevligt. Lova var iallafall väldigt glad. Idag var vi ner på stan och käkade lunch på Nancys och gick lite på stan innan det var dags att gå hem och vinka hejdå till Lovas morfar och morbror som skulle ta och bila upp enda till Luleå.

Bugaboon rullar på fint. Inte van att det rullar så lätt och smidigt. Jag är iallafall supernöjd med vårat val av vagn. Lova verkar också trivas bra i den då hon sitter i så bra position och att somna i vagnen det går också bra.


Ute på första promenaden med ny vagnen. Det var iallafall en glad tjej som satt i den. "Hon blir glad bara  hon får följa med "
2010-06-16
 11:10:26

Bugaboo + skötväska

Nu är äntligen Bugaboon ihop monterad. Tog en evigheter kändes det som. Klockan vart 23 innan vi gav upp och då var den inte äns klar. Lova ville tyvärr inte gå och lägga sig när hon skulle, somnade till två gånger och när man la ner henne i sängen så satte hon sig upp på en gång. Nää, hon ville helt enkelt vara med och bygga ihop sin barnvagn. Fick iallafall sovmorgon imorse då hon bestämde sig för att sova till klockan 9. När vi vaknade var det bara att fortsätta göra klart vagnen. Så nu står den här klar för att köras. Så vi ska ta en långpromenad senare och se om den håller :)

Den gamla barnvagnen är dessutom såld också. Gick väldigt fort. Det tog ca en kvart från att den hade kommit ut på blocket så ringde det i telefonen. Så det var skönt att bli av med den då den mest bara stod ivägen här hemma. Nu ska en annan vagn stå där och ta plats istället ;P. Just nu har vi ingen skötväska heller, så vi ska nog gå ner på stan och kika lite på skötväskor/väskor och se hur dom sitter på vagnen innan vi tar och bestämmer oss.

2010-06-15
 10:57:51

Äntligen!!

Det plingade nyss på dörren, öppnade dörren med morgonrocken på och håret stod åt alla håll haha. Det var från posten. Paketet hade kommit. Bugaboo Cameleon hade kommit! Jippi! Har endast öppnat och kollat så att ingenting var sönder eller så. Verkade iallafall vara hel. Måste ta och läsa igenom alla papper först och kanske se på cd:n som man fick med också. Är jättesugen på att bygga ihop den nu på en gång, men lite svårt när man har en tjej som också vill hjälpa till. Så vi får nog vänta tills E kommer hem så ska vi sätta ihop den tillsammans så det inte blir något galet, allting står ju bara på engelska/franska. Jag är iallafall supernöjd, leveransen gick snabbt och allt. Så vi kommer nog att beställa fler grejer därifrån här framöver, som tillbehör till Bugaboon, de hade även märkeskläder som t.ex. Molo och Småfolk till bra priser.
2010-06-14
 20:03:23

14 juni 2010

Vid 12 tiden tog vi en promenix till Es jobb för att luncha. Det vart rester från gårdagen då vi var och grillade hos Es lillebror och Lovas kusin Neo. Även Sanna och lilla Vidar följde med dit. Resterna var lika gott idag som det var igår, kycklingspett med örtkrydda och grönsakspettar, till det hade vi gjort en couscoussallad med lite grönsaker i, mumsigt. Efteråt gick jag och Lova ner på stan för att kolla om vi kunde hitta någon solhatt. Hittade på Hippo kids några bra men ingen i hennes storlek. Fick ta och beställa från nätet istället, mycket smidigare. Klickade även hem en sittdyna till Lovas nya Bugaboo som kommer vilken dag som helst, så det kan ju vara bra att ha. Mjukt och skönt.

Denna fina solhatt klickade vi hem, i färgen demin från Geggamoja. Den kommer nog att passa bra till alla färgglada kläder som Lova har.

2010-06-14
 19:05:13

Skötväska

Funderar på att köpa en skötväska här framöver, men vet inte riktigt vilken jag ska välja. Ska nog sälja den vi har nu, emmaljungan. Så den som köper vagnen får den också på köpet. Har som sagt aldrig gillat den då det fanns för få fack i den. Funderar nu på en Skip hop duo deluxe eller om man bara ska köpa en vanlig väska och ha hängandes, funderar då på en adidas väska som också verkar väldigt rymlig.

2010-06-13
 21:47:07

Sthlm

Igår var vi ut och härjade hela dagen. Tog tåget in till storstaden, Stockholm för att kolla runt lite. Det var första gången Lova åkte tåg. Väl där ville jag hitta en ny solhatt till henne eftersom den som jag köpte till henne krypte i tvätten så nu är den för liten. Det var inte lätt att hitta någon barnbutik där inte, speciellt inte då man inte vet vart saker och ting ligger där. Var in till NK och kikade där dom hade en hel vånging med barngrejer iallafall. Knappt att man vågade kolla på kläderna där, då allt var så himla dyrt. Tyvärr hittade varken jag eller Lova någonting men E hittade en tröja och ett par byxor iallafall. På vägen hem hoppade vi av vid Huddinge för att hälsa på Es bror och Lovas kusin Leana. Lagade middag tillsammans och såg på lite fotboll. Vid tio tiden begav vi oss till tåget och åkte hemåt. Skönt var det iallafall när man kom hem efter att ha varit ute på äventyr hela dagen!

Lova åker tåg för första gången men ser dock inte så road ut ;)

2010-06-11
 14:18:13

Bus.


2010-06-11
 09:28:34

Nova star!

Nova star har så underbara fina/coola kläder. Detta vill Lova ha har hon sagt till mig haha.

2010-06-10
 21:58:21

Trevlig dag!

Det har varit en mycket trevlig dag idag. Vid tolv tiden åkte vi iväg för att träffa Lovas kusin Leana och hennes mamma på Heron city. Gick och kika inne på Mio. Finns så himla mycket fint där som man vill ha! Vill ha allt typ! Det var inte så värst dyrt där heller. Har alltid trott att det har varit svindyrt där. Nu vet vi, så där kommer vi att handla sen när vi behöver nya grejer :) Sedan lunchade vi och käkade sushi. Inte den bästa sushin jag har ätit dock, riset bara trillade åt alla håll, så det låg mer ris i sojan än själva sojan.

Lova kunde inte sitta still så hon fick krypa på golvet. Vi satt där ett bra tag och babblade en massa :) Sedan var vi ner och kikade lite på barngrejer. Jag köpte ingenting. Nöjd! Brukar ju aldrig gå hem tomhänt men idag gjorde vi det. Kan nog bero på den där barnvagnen som vi har beställt, som kostade en förmögenhet ;P Vart väldigt sugen på kaffe sen, så vi var upp till Waynes coffee. Satt där och snackade och fikade. Underbart gott var det, tog en latte med vitchoklad smak. Rekommenderas! Jag kommer iallafall att gå dit igen!

Vi började röra oss hemåt strax innan halv fem tiden. Då det är som roligast att köra bil på E4 då alla andra är på väg hem. Vi kom iallafall hem tillslut. Tog ut barnvagnen och gick sedan en promenad ner till fotbollsplanet och kollade på tivolit som hade kommit. Jag som brukade älska att åka karuseller, kände bara illamående nu, ursch. Börjar kanske bli för gammal för sånt haha. E kom hem tidigt idag så vi fick äta middag tillsammans hela familjen :)

Busunge!

2010-06-10
 21:36:24

Vittvittvittvitt

Just nu är jag väldigt inne på vitt. Vit toa matta, vita gardiner, vita handukar.. Sist vi var till Ikea fick en vit ram följa med oss hem. Lovas hand- och fotavtryck har ju varit i svarta ramar förut. Vart väldigt less på dom. Först var det tänkt att dom skulle målas i guld och få en vit ram runt den. Men nu är jag lite osäker på om det verkligen kommer bli snyggt. Tycker att det vart ganska fint då den bara var hel vit också. Guld kan ju också bli väligt fint hehe. Svårt att bestämma mig.

Såhär ser den ut iallfall. Inte fast klistrade ännu eftersom jag inte har bestämt mig om dom ska målas eller inte ;)

2010-06-09
 21:28:48

10.06.09

Idag mår sötnos bättre. Vaknade strax innan klockan 6 imorse och ville gå upp. Gu så trött jag var. Hon hade ialalfall ingen feber men lite gnällig. 6:e tanden har precis tittat ut. Vi var iallafall ut en sväng då det var fint väder och gick till lekparken och gungade. När man har satt henne i gungan går det inte att få ur henne från den utan att hon börjar skrika eller gråta, hon blir så arg! Skulle nog kunna sitta där hela dagen om hon hade fått det. När vi kom hem gjorde vi rent barnvagnen och pumpade däcken, så nu ser den nästan som ny :). Tagit några foton på den, hoppas att det vart några bra bilder också. Ska sätta ut den på blocket imorgon tror jag eller senare. För tänk om jag får den såld, då har vi ju ingen vagn att andvända för tillfället tills andra vagnen kommer, hmm. Sånt måste man ju också tänka på. 

Imorgon ska vi åka till Heron city och träffa Lovas lillkusin Leana och hennes mamma. Ta en fika och kolla runt på lite affärer. Ska bli trevligt!
2010-06-08
 20:43:25

En Bugaboo vart det!

Nu är den beställd!! Längtar tills den kommer. Tror faktiskt att jag är mer förtjust i vagnen än vad Lova är hihi. E säger att hon är bara glad att hon får följa med :) Visst, men vill ju att hon ska ha det bästa. Tror att hon kommer trivas bättre i den än i Emmaljungan iallafall. Hoppas att den är lika bra som alla påstår att den är också. Bara vänta och se om sisådär en vecka då.

Kolla mamma jag har fått skägg! (sitter och äter ris!)



2010-06-08
 13:22:35

Bugaboo Cameleon vs. Brio Sing



Till vänster: Bugaboo Cameleon. Till höger: Brio Sing

Ja som sagt så funderar vi på någon av dessa två modeller. Uteseendemässigt så är det ju nästan inge skillnad eller? Brion är lite högre än Bugaboon som är ganska låg (passar ju mig då som är lite kortare). Båda är väldigt lätta och kompakta och lätt att fälla ihop. Rymlig korg som också är väldigt viktigt. Bugaboon är ergonomiskt designat för barnet. Jag och Lova var iallafall och testade en Bugaboo i affären för att se om hon gillade att sitta i den alls. Eftersom den har en väldigt inåtlutande sits. Finns tre lägen på den, ligg-mellan och sittläge och när vi testade på sittläge var det verkligen som att hon nästan satt rakt upp, som på en stol. Inte alls som i Emmaljunga som vi har då hon sitter helt säckat. Det såg iallafall väldigt bekvämt ut för henne och väldigt skönt då det var ganska mjukt tyg. Det var helt underbart att köra vagnen också, mycket lätt att styra då man själv kunde bestäma om man ville låsa framhjulen eller inte. Med Emmaljunga måste man alltid lyfta upp eller trycka ner handtaget när man ska svänga. Så vi är väl lite kära i Bugaboon ( Extra pluspoängen med Bugaboon var att man även kunde byta färgklädseln på den om man skulle bli less) än Brion då nackdelen med den var att hon hamnar så himla högt upp. Men som sagt barnvagnar är ju inte billiga. Så vi får nog fundera ett tag till kanske.
2010-06-07
 15:27:44

Från helgens!

Har haft fullt upp i helgen så därför har det varit lite tyst här. Lördagen bestod av att vi var ner till stan för att kika på barnvagnar på Engla gåva. Vi har iallafall kommit fram till att barnvagnar är sjukt dyra! Ursch! Vi hittade ingen, utan gick och åt lunch istället. Åt en jättegod skaldjurspasta med tigerräkor och musslor. Tänk om man också kunde göra så goda rätter. E tog en hamburgetallrik och Lova fick smaka lite bröd. Sedan vandrade vi hemåt och gav Lova lite mat och fortsatte sen till Willys för att handla lite mat inför kvällen då vi var bjudna på grillfest hos Lisa och Robert. Mysigt var det. Vi var sisådär 12 pers+3 barn. Vi satt ute hela kvällen och grilla och käkade, hade dessutom en som kunde blanda goa drinkar. Jag stod över då någon av oss var tvungna att köra hem senare. Fick iallafall en jättegod alkoholfri drink. Lova somnade i famnen efter sin kvällsvälling och sov gott i det friska luften fast alla var så högljuda. Hela familjen däckade direkt när vi kom hem sen iallafall.

I söndags åkte vi ut till Svartbro och hälsade på Es pappa och fru. Skulle även och kika på ett hus som var till salu just där i närheten. Huset var väldigt fint och väldigt stort. Jättestort tomt också. Vi skulle kunna tänka oss att bo därute men måste ju tänka på Lova också. Det är ju inte så jättemånga som bor där helt permanent heller och om det finns många barnfamiljer vet vi inte. Då kanske det är bättre att flytta ut till Mariefred eller Åker. Vi kommer aldrig att ta oss härifrån känns det som. Jag vill börja inreda och pyssla men det känns lite tråkigt att göra det i den här lägenheten man vill helt enkelt inte. Efter visningen gick vi tillbaka till deras hus och E tog och tvättade bilen medans vi satt på gräsmattan och lekte. Sedan vart vi bjudna på lite lunch, biff med potatis. Vid tre tiden begav vi oss hemåt. Resten av kvällen bestod bara av myspys!

Sitter på gräsmattan hos farfar & leker med gräset.

 

 



2010-06-03
 20:34:05

Idag var...

Idag var Lova ute och gick med sin bil. Det vart några steg utan några problem iaf :)

 

2010-06-03
 13:55:57

En trött liten tjej!

Hittade även den här. Så trött man kan vara :) Här var Lova ca 6 månader, rund och go!

 

2010-06-03
 13:50:04

Klappa händerna


2010-06-03
 10:08:52

Videoklipp

Satt precis och kollade igenom lite småklipp på Lova från videokameran. Ursch vad tiden går fort. Kändes som om det var igår allt det där hände. Hon fyller ju 1 år nu till sommaren, rättare sagt om dryga två månader. Ska ta och lägga upp lite videoklipp senare, måste bara ladda upp dom först. Det är verkligen roligt att kunna kolla på dom sen. Måste dock bli lite bättre på att filma hennes utveckling också. Skärpning! Bara de senaste dagarna känns det som om hon har utvecklats jättemycket och fort går det också. Förut kunde hon inte klappa händerna ordentligt då hon bara missade men försökte iallafall. Bara här om dagen, då hon satt och lekte så träffade hon rätt flera gånger och sen dess har hon bara suttit och klappat hihi. När man säger "Kan Lova klappa händerna?" så gör hon det också :) Dessutom behöver man inte längre hjälpa henne med vällingen, kanske att tillaga den men resten sköter hon själv. Lägger henne bara på en filt/kudde och ger henne flaskan så håller hon i den själv och dricker tills hon är mätt och belåten. Våran duktiga tös! :)
2010-06-01
 21:18:32

Cult design

Har hittat dessa underbara ting från Cult design. Dom har en massa fina prylar. Det blir nog att beställa därifrån senare någon gång :)

 

2010-06-01
 20:42:23

Jobbig morgon

Det har varit en väldigt jobbig morgon, då Lova har gråtit konstant. Vet inte riktigt vad det kan ha varit, men troligtvis så var det tänderna, så hon fick lite alvedon och grät sig till sömns. Vaknade sedan och var lite gladare iallafall, men har varit lite gnällig hela dagen. Vi tog oss ut iallafall för att slänga lite på återvinningen och tog oss till lekparken för att gunga lite. Sedan var vi och hämta ut Lovas bok på som hade kommit. Vi lämnade ju tillbaka Barnkammarboken som vi hade köpt tidigare då jag hade hittat samma bok för mycket billigare på nätet. Akademibokhandeln tog den för 299:- medan Bokus tog den för 164:-, så det var väldigt stor skillnad.

Lova somnade för ett litet tag sen och jag sitter här och väntar på att E ska komma hem någon gång. Snart sovdags ju. Lite jobbigt är det när han jobbar så pass mycket. Hoppas på att det lugnar ner sig snart iallafall.