2011-08-31
 14:16:22

Förgyller dagen

Känner att jag har varit lite dålig på att använda kameran när vi har varit här uppe. Här kommer iallafall lite bilder ifrån gårdagens. L vill ju så gärna leka och hålla i M. Gärna själv också! Tyvärr så är L fortfarande lite för hårdhänt(så är det väl?), men för det mesta så sköter hon det ganska bra ändå och är väldigt snäll mot syrran. Tänk när M väl växer ikapp L, gu så roligt dom kommer att ha tillsammans. Mina små prinsesssor!


2011-08-30
2011-08-30
 12:56:15

Passar på

Får passa på och skriva här då det är lite lugnare nu. Då ena precis har somnat. Den andra ligger och pruttar med munnen här bredvid och ler stort när man kollar på henne. Det finns inte så mycket tid att sitta här då det är full fart hela tiden. Känner mig väldigt trött idag. Kaffekaffe kanske!? Vi njuter av tiden här hos barnens mormor och morfar. Alltid lika kul att komma upp hit! Ska nu häva i mig lite kaffe och sen underhålla M tills L vaknar. Vänta in bror min så vi kan ta med ungarna ut till någon lekpark innan mormor och morfar dyker upp efter jobbet.

En som också älskar sushi lika mycket som mamma gör! (eller iallafall sojan) :)

2011-08-28

2011-08-25
 13:47:57

Ensam med två barn

Nu är vi uppe hos L&Ms mormor och morfar. Resan gick bättre än förväntat. Jag själv var jättenervös! Hur skulle det gå att flyga själv med två ungar? Tanken på att det bara handlade om dryga timmen fick mig att bli lite lugnare. E släppte av oss på flygplatsen, checkade in bagaget och vi sa hejdå, det är ju himla dåligt att man numera inte får följa med upp längre än till säkerhetskontrollen. Det var ju lite tjorvigt då vi skulle lägga upp alla grejer. Som tur var behövde jag inte ta av mig bärselen som M satt i (men han såg lite tveksam ut då jag frågade om det var okej om jag hade den på mig). L skötte sig bra, vi fick en egen rad på planet då dom såg att vi nog skulle behöva det. Det är inte lätt när man är liten och har myror i benen. L skulle ju självklart inte sitta stilla. Ingen bälte skulle hon heller ha. *Mamma började bli nervös* Planet började rulla. Tog fram papper och färgpennor. Då blev L glad. Halva resan gick åt till att sitta och rita med L medans man samtidigt ammade på L, som var väldigt snäll och sov halva vägen. Vid nerstigningen kom popcornen fram som mutning för att sitta stilla vid landningsdags. Äntligen framme. Mamma kan andas ut igen! Det gick ju rätt så bra ändå, kanske man kan göra om det igen?
2011-08-22
 10:21:01

MYS


Finns det något mysigare än att få ligga och gosa med sånna här små sötsaker. Mammahjärtat smälter av sånna här ögonblick! Älskade unge!
2011-08-22
 10:05:11

Måndagen den 22 augusti

Ja, då var det slut på helgen igen och tillbaka till vardagen. L är på dagis och E skulle iväg och jobba lite. M villar så jag passar på och tar det lite lugnt. Vi har inte allt för stora planer idag. Fortsätta med sovrummet. Såhär såg det alltså ut torsdags innan vi började måla allting vitt. Nu ska det slippas och spaklas lite. Så vi har väl kommit en bit på vägen. Vi kom på att det var lika bra att byta ut toalettdörren också då vi ändå höll på, för den såg inte så bra ut den heller. Så lilltoan är full med grejer som ni kanske ser. Ska även försöka hinna med och slipa till och måla Ms spjälsäng innan vi drar upp till L&Ms mormor/morfar på onsdag. Längtar! (spännande då jag för första gången ska flyga själv med två barn)

Skönt att få slippa den där hemska blåafärgen på väggarna!
2011-08-20
 18:38:44

Vad händer?


Det har i princip regnat hela dagen idag. Så vi har hållit oss inomhus. Inte förens nu som det har spruckit upp, men då har båda barnen hunnit somna! Vi eller E har passat på och fortsätta att riva i sovrummet medans jag har tagit hand om busungarna och bakat oss en kladdkaka som vi ska avnjuta ikväll. Molly fick två sprutor på bvc i tisdags och i förgår kom febern och sedan drog hon även på sig en förkylning samtidigt, stackarn. Så nu har vi inte alls den lika glada Molly som vi brukar ha annars. Vi får hoppas på att det snart är över. Det blir ju lite sömnlösa nätter då stackarn skriker stup i kvarten utav att hon inte kan andas genom näsan. Annars är det bra med oss, renoveringen går framåt..kommer upp lite bilder snart!
2011-08-18
 20:28:16

Syskonkärlek :)

Man börjar märka av att dom har mer och mer utbyten utav varandra nu. Hur dom leker med varandra, iallafall Lova med Molly. Molly är ju väldig fascinerad av Lova. Hennes blickar på när storesyster är i närheten. Lova har dessutom börjat bli väldigt snäll mot M. Ska ligga nära henne och pussa på henne. Gullungar! Tiden går alldeles för fort. Snart springer dom väl runt och hittar på hyss med varandra.

För två timmar sedan: Lova lagar "frukost"(sa L själv) till Molly som kvällsmål.
2011-08-15
 21:11:40

Renovering pågår.


Här renoveras det på för fullt. Det går segt med det går framåt. Hittar alltid nya hinder i den här skitlägenheten. Eller kallas det bara otur? Men roligt är det iallafall att få fixa och trixa lite här hemma. Lite svårt är det då båda barnen är hemma men man får passa på då L är på dagis. M gör ju inte så mycket väsen av sig. Dagen har vi spänderat IKEA. L har äntligen fått sig en riktigt säng så hon slipper sova på endast madrass. Ska försöka fixa till allt det sista i Ls rum nu också, få upp gardiner, sänghimmel och fixa en myshörna åt henne. Bilder kommer upp senare...
2011-08-14
 10:12:44

Uppe med tuppen eller före!?

Barnen bestämde sig för att väcka varandra redan vid 5 tiden imorse och busa med varandra. Mamma och pappa var totald döda fortfarande, men M&L var snälla ett tag iallafall tills E fick en bok kastad i ansiktet av L. Sen var det bara upp och äta frukost. Snart ska vi iväg ut en sväng och fixa lite ärenden, samtidigt hoppas på att barnen sover lite. Sedan i eftermiddag blir det kalas för L&Ms kusin Liam som har fyllt 1 år.

Ps. Det är kaos här hemma!


Vårt tv-bänk har tydligen blivit en ritbänk för Lova, med både modellera och kritor. Blivande konstnär kanske?
2011-08-12
 22:09:45

Renovering; Sovrum

Nu har vi äntligen börjat med vårt nya renoveringprojekt. Sovrum! Så vi hoppas på att det blir snyggare än vad det är nu, ser ju förjävligt ut med blått på vägarna (Så såg det ut när vi flyttade in). Nytt golv, nya tapeter och garderober ska få flytta in.


Sovrumsrenovering pågår...
2011-08-12
 21:56:11

Hemma igen!

Har landat oss hemma igen efter två dagar i Göteborg. Mysigt har det varit! Vi har ätit gott och bara tagit det "lugnt" eller vad man ska säga då man har två barn som härjar runt. Vi hade tur med vädret och hade det mysigt i Kungsparken. Göteborg är verkligen en mysig stad fast vi virrade bort oss ibland, hihi. Vi åt middag på Hard Rock cafe då födelsedagsbarnen fick välja. Sedan gick vi en sväng förbi parisehjulet och sedan till hotellrummet. Där väntade nattning för barnen och sedan hade jag beställt in överaskning till älskling, med lite vin och annat gott och ett härligt bad på det så kunde vi sova gott sedan.

Andra dagen bestämde vi att vi skulle spändera på Universeum. Det var ju lite som en besvikelse, hade förväntat mig mer. Det var trångt och mycket folk (men det får man väl räkna med) Fick både bära på M och L mesta dels av dagen. Så ni kan ju förstå att både jag och E var helt slut. Efteråt mötte vi upp Es kompis för lite middag och sedan bar det hemåt då barnen skulle sova. Vi var hemma strax efter halv tolv. Det var riktigt skönt att få sova i sin egen säng efter en sån dag.

2011-08-08
 22:41:03

Nu drar vi..

Imorgon drar vi iväg med pick och pack igen. Denna gång ska vi och äventyra i Göteborg med familjen. Bo på hotell och gå och kolla på Universeum med en massa djur (stora akvarium& en massa andra djur). Samtidigt ska vi fira älskligen som fyller 30. Men han har fick sin present redan igår. Fallskärmshoppning! Vilken upplevelse för den som vågar. Vill jag också få när jag fyller 30 :) Det är ju nästan att man måste ha gjort det en gång i livet iallafall. Jag är nog lika nervös som E, fast det är han som ska hoppa.

Nu är väskorna packade och barnen sover gott. Dags för oss att sussa i sängen också, då vi ska försöka komma iväg i tid imorgon. Lite frukost i magen och sen slänga oss i bilen och köra. I natt sover vi i vardagsrummet, då vi har flyttat ut sängarna hit. Nya renoveringsprojektet blir sovrummet (Skulle börjas idag, men det har inte blivit så mycket gjort, då vi ska iväg på minisemester imorgon). Så nu har vi en massa grejer här, vilket tur att vi har ett stort vardagsrum då.
2011-08-06
 13:01:04

Modellera



Idag är det fult väder, med regn. Så vi sitter just nu och leker med modellera. M sover fortfarande. När hon vaknar så ska vi åka och beställa golvet som vi ska ha i sovrummet, då vi ska börja renovera det nu efter helgen.
2011-08-04
 21:23:53

Badbild nr.1


Dagens badbild. Lova badar i Mollys balja hos farfar. Soligt och varmt var det idag, riktigt härligt! L sprang runt naken på gräsmattan och vattnade blommorna och hade det allmänt skönt tror jag. Medans E tvättade våra bilar. Jag och M låg i skuggan och lekte. Fikade gott. L var helt slut när vi kom hem, inte så konstigt då man har härjat runt hela dagen.
2011-08-04
 21:05:09

Kvällsmål; Banangröt


Banangröten från 4 månader går hem hos Molly, precis som med syrran när hon var i hennes ålder. Även de flesta smakportionerna som majs, morot, potatis och riktig banan går hem. Dock får man se en sån där rolig min av henne efter den första tuggan :) Så nu kör vi banangröt till M samtidigt som vi ger L kvällsvällingen innan läggdags. Sen somnar dom nästan samma tid på kvällen och sover för natten, som är väldigt skönt. Visst ammar jag fortfarande M på natten, oftast två gånger men då sover hon till sju- halv åtta också. Så jag ska väl inte klaga. Om jag minns rätt då Lova var i Mollys ålder så var det ingen idé att gå och lägga sig förrän efter 24.00 då hon oftast skulle ha mat och ibland ville hon ligga och leka på natten så då fick man sitta och sova. Eller är allting lättare med nr 2, för att man redan är inne i det och redan har ett barn också? Kanske!? Men Molly är en underbar liten gosak. Världens gladaste tjej nästan hela tiden. Bättre kan vi inte ha det tror jag.
2011-08-01
 13:58:54

KOLMÅRDEN

Igår tillbringade familjen plus min kära vän K på Kolmården hela dagen. Det var verkligen jättefint där. Efter en hel dag där så var man ganska så slut. Lite gråt och skrik får man ju räkna med, men tror inte det hade kunnat gå så mycket bättre heller, så jag är supernöjd med denna äventyr. Det gör vi gärna om nästa år, kanske. Kan vara lite roligare då också då L har blivit lite äldre och förstår lite bättre. Visst uppskattade hon säkert det här också men tror ändå att hon fortafarande är lite för liten. För henne var nog höjdpunkten, då vi var på delfinshowen. Fiskar som hoppar i vattnet och musik och en massa lampor som lyste i olika färger. Satt hon där i famnen och dansade med och klappade händerna. Vi kunde ju inte heller klaga så mycket på vädret, då det var ganska varmt och ibland svalt. Där emot slutet började spöregna en kort stund, ganska skönt. L somnade dessutom så vi passade då på och satte oss ner under tak och tog en kaffepaus. Sedan var det blöjbyten och packa in allt i bilen och bege sig hemåt. Då hade vi varit där från kl 10 och bilen rullade hemåt kl. 17.30! Underbar trevlig dag!