2011-11-29
 21:20:06

Vi komma vi komma...


Vi komma vi komma från pepparkakeland...

Ja vi har fått mycket gjort idag. Började dagen med att gå nästan tre timmars promenad med M och mina reebok easytone skor. Har varit väldigt dålig på att använda de sen jag köpte dom. Men ska ju försöka komma iform nu till 2012 ("säger man varje år?"). Kan ju säga att jag har kommit en bit på vägen nu iallafall. Kör ju fortfarande lchf och det går superbra. Sötsuget är som bortblåst, men visst hade det varit gott med en bit choklad :) Men nej, ska klara mig ifrån allt som har med socker att göra tills vi kommer upp till Luleå, ca tre veckor kvar!

Har även hunnit ringa tre viktiga samtal idag. Även försökt ta kort på barnen inför julkorten som ska skickas ut till alla. Gick väl sisådär. Dubbelt så svårt då man har två som ska fastna på kort samtidigt. Det är antingen den ena eller den andra som försöker fly ur bild. Kan ju säga att jag nästan blev galen till slut. En bra bild lyckades vi med tillslut iallafall.
2011-11-28
 20:34:43

Måndag den 28:e

M och L leker med varandra. L tyckte att syrran kunde ha påskägget som en hatt istället. Passar ju perfekt!

 

Dagen har rullat på. L har äntligen fått komma tillbaka till dagiset efter en veckas ledighet med höstblåsor. Jag och M var ner till stan en sväng med L&Ms småkusiner och deras mamma K. Trevligt var det. Luncha på Nancy´s och kolla runt på lite affärer. Fick med mig en julstjärna hem som nu står på sin plats vid fönster i vardagsrummet nu. Så äntligen har vi fått upp någonting juligt iallafall. Annars är det väldigt tomt här hemma fortfarande. Så vi får se om man kan göra någonting mer åt det imorgon.

 

2011-11-27
 20:55:30

Helgen!



Ja vi har spenderat helgen ute hos barnens farmor. Mysigt att bara vara ute i skogen där det är lugnt och tyst. L fick rida för första gången. Var inte alls rädd. Så nästa gång kanske hon kan rida själv? :P M får nog vänta ett tag till innan det är hennes tur. Vi kom hem idag i eftermiddags. Väldigt trötta! Stannade självklart upp på Vingåker outlett innan vi åkte hem också. Blev lite smått och gott. Inte så värst mycket då vi måste tänka på alla julklappar som måste handlas nu innan jul också :)

2011-11-23
 13:17:51

Moccasins

Nya moccisar till L. Köpta på Kappahl. Brukar inte gilla Kappahl så värst mycket, då jag inte brukar hitta så mycket fint där. Barnkläder finns det väl lite av iallafall. Hittade dessa till L, som hon ska få ha på dagis. Då hennes andra par har spårlöst försvunnit någonstans. Billiga var dom också då de oftast titt som tätt skickar ut rabattkuponger hem i brevlådan. Nöjd! Hoppas L blir lika nöjd!

2011-11-23
 12:37:42

En smak av tropiskt paradis

Hämtade ut ett paket från posten igår efter att E kom hem från jobbet. Vi hade beställt lite grejer tillsammans från bodystore. E beställde lite protein pulver och sånna stuffs för sin träning. Jag beställde Cocosa. En kokosfett. 0 g kolhydrater och 0 g proteiner endas en massa fett. Mycket bra då man kör lchf. Kan användas till matlagning, steka, istället för smör eller olja. Även ätas som den är. Om man blir sötsugen så är detta väldigt bra. Då den hjälper att dämpa sötsuget. Smakade precis på den och den smakar kokos, väldigt gott faktiskt. Fanns även en med utan smak. Eftersom den är så pass fett och oljig i munnen så föredrar jag nog att det ska smaka kokos, då jag nog mest kommer att äta den som den är. Ja det ska nog inte vara så svårt att få i sig det, en tsk när man blir sötsugen, nästan godare än godis? (om man gillar kokos förstås)

2011-11-23
 08:37:41

Sång & Dans

Morgonmys vid bordet imorse. En L som sjunger så sött och en M som precis har lärt sig dansa till musik :)

2011-11-22
 10:13:09

Hemma med höstblåsor

Igår var det mycket gråt och gnäll. L har dragit på sig höstblåsor på tunga, troligtvis från dagis. Så hon gråter mest och säger att hon har ont på tungan. Man kan ju inte göra så mycket åt det heller, då de ska försvinna av sig själv efter några dagar. Så hon går på alvedon och Afta med, en gel som man sätter på tungen som ska lindra smärtan. Däremot är det ju väldigt jobbigt då de varken kan/vill äta någonting för att det gör så ont. Tycker så synd om henne. Det blir inte heller så mycket sömn på nätterna för någon av oss då det nästan gnälls varje/varannan timme, då syskonen turas om. Så man känner sig lite som en zombie på dagarna. Idag är L hemma från dagis och kurerar sig. Hoppas bara att M inte blir smittad nu också. Håller tummarna!

2011-11-20
 21:43:58

God natt!

M tränar och går med syrran innan läggdags.

Lite såhär sent på kvällkvisten. Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg. Vi har haft fullt upp hela helgen. Storstädat här hemma och tömt våran källare med nästan allt skit som bara har stått där nere och tagit en massa plats. Så nu ryms det grejer igen. Idag har vi varit en sväng till Ikea och lämnat tillbaka en låda som inte passade in i vår garderob som vi råkade köpa med sist då vi var där.

Barnen sover inte sådär super bra heller, tänder hit och dit och ont här och där. Så det blir inte så mycket sömn. Så tänkte gå och sova nu så man orkar med natten och morgondagen. God natt!
2011-11-18
 21:26:07

Just nu..

Ja den här lilla busungen ligger här i soffan bredvid oss. Vägrar att sova. Så hon får helt enkelt "se" på Idol och mysa med tända ljus med sina föräldrar. Hennes syster har iallafall sagt god natt för länge sen. Trevlig fredag!
2011-11-18
 21:14:07

Barnmat á la hemmagjord

Det här med barnmat alltså. Första gången jag gör egen igen sen L var en liten bebis. Skäms på mig!  Annars har det blivit burkmat för M. Detta är iallafall en kycklinggryta med spagetti. En jäkla röra blev det också som ni kanske ser. Jaa vi får se om det går att äta det här imorgon då.

2011-11-18
 12:29:16

Mamma Milla

Idag är det fredag och L är hemma från dagis. Vädret är inte alls fint ute. Barnen ligger och sover och jag försöker fixa och dona här hemma. För ett litet tag sedan då jag ringde ett viktigt samtal och var då i köket för att inte bli allt för störd av L som satt i vardgasrummet och kollade på tv. Då jag hör henne ropa flera gånger om och om igen, eftersom jag inte svarade henne. L: "Milla mamma, mamma Milla!". Aldrig hört henne säga så förut. Det händer ju väldigt sällan att E ropar på mig vid namn heller. Så man kan ju undra vart dom får det ifrån. Kanske fröknarna från dagis? Det var bara väldigt ovant att höra :)
2011-11-17
 19:42:15

En tidig julklapp?

Det här låg i paketet som vi var och hämtade ut idag. Moroccanoil original oil treatment. Hört bra grejer om den så måste ju bara ta och testa den själv också. Jag har väldigt tråkigt och slitet hår som jag är väldigt less på. Det här kanske hjälper?

Moroccanoil Original Treatment hjälper fint, tjockt samt generellt ohanterligt hår, bygger upp flexibel styrka, återställer glans och mjukhet från ett tråkigt, livlöst hår samt skyddar mot skador från miljöpåverkan. Det unika med omedelbar absorption gör det möjligt att förmedla omedelbar glans utan att lämna en oljig yta.

Lägg märke till småhänderna som sticker fram på första bilden. Någon som vill komma åt något?
2011-11-17
 11:39:33

Dagens lunch

Detta slank ner nyligen. En squashlasagne med lite phiadelphiaost i och en enkel sallad till. Mycket gott om ni frågar mig. Dessutom lchf.

 

Nu ska jag och M ta på oss kläder och gå ut i det fina vädret. Man får passa på då solen skiner. Hämta ut ett paketet och gå förbi affären en snabbis innan vi ska hämta upp storasyster från dagis.

2011-11-17
 09:21:41

Presentkort hos Cutiepie.se

”Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 300kr hos Cutiepie.se hos Caroline

Var med och tävla här du också”

2011-11-17
 09:00:21

Gårdagens händelse

Igår hade vi en hemma/städdag jag och M. Det var någon som tyckte om att hjälpa mamma vika tvätten hehe. Blev inte så mycket mer gjort igår innan E kom hem från jobbet. Efter att ha lagt barnen passade jag på att åka och storhandla mat själv. Ganska skönt att åka sådär sent. Väldigt lite folk och lugnt, inga barn som skriker. Inge stress! När man kom hem så var det bara att slänga in allt i kylskåpet och sen bums i sängen.

2011-11-15
 20:38:38

Resultatet

Här kommer lite bilder på det jag pysslade med igår kväll. Det blev en förnyelse av sänggavel till sovrummet av tyget och skumgummit. Vi har ju haft ikeas malm sänggavel innan. En väldigt enkel modell. Har varit på jakt efter en ny med tyg, och de som finns passar ju bara till just deras sängmodeller eller har kostat kjortan. Så detta är resultatet och vi är väl nöjda. Hade gärna velat ha några knappar på det också, men får se hur vi gör. Annars duger den jättebra som den är också. Några stora kundar till det så blir det nog kanon.

2011-11-15
 12:29:38

Småfolks morots stix

Visst ser det gott ut när man ser den där geggiga munnen. hihi. M får testa sempers morots stix för första gången. Uppskattades, men den är ju så otroligt kladdig när det ska geggas runt överallt. Aldrig kommer man undan med fläckar på kläder inte. När storasyster såg att lillasyster satt och åt så ville hon ju självklart också ha. Uppskattades även av henne, så hon nästan åt upp hela påsen och fort gick det. Så fick gömma påsen, så M skulle få några kvar till senare tillfällen. Majskrokarna tar ju också slut väldigt fort här hemma då syskonen även bråkar om dom.

2011-11-15
 12:10:34

Kvällspyssel



Igår kväll pysslade jag lite. Känns skönt att få någoting gjort här hemma. En sak avklarat från den långa listan. Kan ni se vad det är? Kommer upp bild på resultatet liten senare..
2011-11-14
 09:54:47

Nyttig innan JUL

Nu kör vi! Fram till jul iallafall. Så ska vi vara nyttiga här hemma. Iallafall jag. Måste verkligen ta tag i mina graviditetskilon som är kvar. Har börjat med LCHF. Nu när jag äntligen har slutat att amma lilla M så kan jag börja köra min egen race. Förut kunde våra dagar se ut såhär. På vardagarna kunde vi sitta med en liten påse godis/choklad/kaka. Blir ju sen bara en vana som man har när man måste ha något sött till kaffet. Nu är det slut på det. Vi får se hur detta kommer att gå. Pepp pepp!

2011-11-13
 21:11:25

Isbjörn of Sweden

I år kör vi på vinteroverall från märket Isbjörn of Sweden. Hoppas på att den ska vara varmare än den hon hade förra året. Har iallafall hört gott om denna och den är ju väldigt snygg dessutom! M fick en lila overall från Molo, då hon mest kommer att sitta i vagnen/åkpåse i vinter. Vem kan motstå deras fina overaller, så många goa färger att välja mellan. Årets vinterkläder till barnen är klart, check! Nu är det bara mamma som ska ha en ny vinterjacka också, eller iallafall önskar sig en.

2011-11-13
 20:26:44

Grattis på farsdag!

Grattis till alla pappor på farsdag får man väl säga. Barnen har grattis sin pappa idag iallafall med en present som blev uppskattat. Har även grattat min pappa. Synd att man ska bo så långt ifrån varandra bara.

Idag har vi tillbringat dagen i Västerås faktiskt. Hälsade på en gammal klasskompis till E. Vi åt lunch ute på en mysig resturange. Gick sedan runt och kollade lite på stan. Var himla kallt ute, så vi drog hem till D och kikade på hans lägenhet. L roade sig med att springa runt i vardagsrummet. Det fanns mycket saker där som man inte fick röra..hihi. Barnen sov då gott på hemvägen efter en sån äventyrlig dag. Sova skulle vi också behöva göra. Tidig kväll ikväll!
2011-11-12
 19:00:54

Världens starkaste björn

Imorse när stan öppnade stod vi redan vid entrén till affärerna. E skulle till tandläkarn så jag och barnen traskade ner mot stan och kikade runt lite. Denna fina Bamse pyjamasen fick följa med oss hem. Helst ville hon ju självklart ha Mimmipyjamas, men det får bli nästa köp eller julklapp om det  finns någon sådan.

Vi lunchade på stan hela familjen, mys! Sedan for vi förbi Willy:s en snabbis för att inhandla middagen, som blev tacos. Guacamole är ju ett måste till tacos numera. Men att avocado ska vara så jäkla dyrt. Aja, men det var värt det iallafall. Mums! Nu blir det mys med älskling framför en film då barnen sussar gott i sina sängar. Trevlig lördag!
2011-11-11
 20:47:56

HYPE By MOOD



Detta var i paketet som vi hämtade ut idag från posten. Vi har nämligen fått äran att få testa dessa produkter och ska sedan skriva en recension om de. Fick välja två som skulle testas utav fem olika produkter. Valde då en heat protection och en fix mud. Värmeskyddet ska jag testa då jag lockar/plattar håret. E får testa den andra. Fix mud luktade så otroligt gott! Lite som tuggummi (hubba bubba jordgubb?), som man tugga när man var liten. Ja den luktade iallafall väldigt gott så man nästan ville smaka lite på det. Imorgon ska jag testa heat protection. Kommer med resultat då.

Hype by Mood Fix Mud- ger ditt hår stadga och struktur med en matt finish. Passar perfekt för styling av kort eller etappklippt hår med attityd. Med den unika Triple Action Protection System skyddar ditt hår mot värme och UV-strålar samtidigt som färg och glans bevaras. Innehåller naturligt bivax.

HYPE by Mood heat protection- för dig som vill skydda ditt hår med en dos värmeskydd för att skona håret från värmens uttorkande effekt. Ger ditt hår ett ordentligt skydd mot slitage från värmeverktyg. Ger även stadga och vacker glans. Vårt unika Triple Action Protection System skyddar ditt hår mot värme och UV-strålar samtidigt som färg och glans bevaras.

Mer om Hype by Mood produkter hittar ni här.
2011-11-11
 13:32:16

Me ♥ kängor

Ja, dessa har fått flytta in på skohyllan hemma. Min nya kärlek efter mannen och barnen förstås. Tyckte att jag kunde unna mig ett par skor, då jag äntligen hittade ett par som jag föll för. Måste bara impregnera de först, sen blir det invigning :)

 

2011-11-11
 08:48:33

TGF

Skönt med äntligen fredag! Längtar till E kommer hem så vi kan mysa hela familjen. Just nu tar M en powernap och L myser framför disney, så jag får en liten stund för mig själv. Lite skönt är det ju när de kan roa sig själv ett tag iallafall. Vi har inte så stora planer för dagen. Det är inte så jättefint väder ute, men vi ska väl ta oss ut en sväng senare. Hämta ut ett paketet som har kommit. Undrar vad det kan vara i den.?

2011-11-11 kl: 8.54

 

2011-11-10
 20:18:37

Pyjamasdags

Har kikat runt lite på nätet efter nya pyjamasar till L. Hon börjar växa ur sina som hon har. Stackarn får låna lillsyrrans pyjamas i storlek 80/86 ibland då det inte finns några rena. Då är bensluten upp till nästan knäna. Vill ju gärna ha i två pack, men när de väl kommer upp i större storlekarna så säljs dom bara i endast en (tröja+byxa). Hittade dessa fina på Kappahls hemsida. De har i storlek 86/92. Lagom till L då hon börjar växa ur sina 86:or och börjar använda allt mer 92:or. De är dessutom väldigt stora i storlekarna, så det får nog en sväng ner till stan i helgen om plånboken tillåter det.

2011-11-10
 19:55:04

En torsdag

Dagens bilder på busiga barn. Jag ochM var ner till stan för att fixa lite småsaker. Sen mötte vi upp K för lite lunch/fika på stan. Mysigt! Sedan begav jag och M oss vidare, då det var dags för att hämta upp storasyster från dagis. Glömde ståbrädan hemma så L fick gå hem hela vägen. Gick hur bra som helst, fast hon nämnde att hon ville bli buren några gånger. Nu ligger barnen och sover. Inte lika jobbiga idag att lägga. Skönt att ha E hemma nu!

2011-11-09
 21:26:57

Våran kväll!


När vi var och hämtade upp L idag och var på väg hem, så hände det här. Någon som hade saknat sin lillasyster!? Pusskalas blev det iallafall. Mina små hjärtan! Kvällen har varit lång. Har varit hemma själv med barnen sen måndags. Ikväll är jag extra trött, då barnen inte har varit mig till lags (inte så ofta annars heller?) Efter middan så fick M bada och L duscha. Så de luktade gott (Kör med Natusan bedtime bath & oil, som jag har pratat om tidigare) innan de skulle gå och lägga sig. Det är ju lite svårare att lägga barnen när man är själv också. Så försökte lägga den minsta först, gick inte alls bra. Tänkte då på vad det var tyst från tv rummet där L satt och kollade på disney. Går dit och kollar. Vem har då tagit av sig pyjamasen och smetat in hela sig själv i zinksalva. Skitunge! Så efter lite våtservetter och gnäll somnade båda barnen till slut. Snart kommer E hem.
Längtar!
2011-11-09
 13:18:00

Tisdagen den nionde november

Snart ska vi och hämta upp storesyster från dagis. Och på tal om dagis. Man ser verkligen på L hur hon stortrivs på dagis nu. Alltid glad när vi ska gå dit och är glad när man kommer och hämtar henne. Vänner har hon, så det är riktigt roligt att se och även få höra från henne själv. När man frågar vad hennes kompisar heter, så svarar hon. Gullunge! Man får även höra från andra föräldrar om hur deras ungar pratar om L hemma hos sig hehe.
2011-11-08
 20:36:51

Det rullar på

Hej på er! Har inte haft den där motivationen att blogga på ett tag. Dessutom åkte jag på lugninflammation här i förra veckan. Inte alls kul, men är nu frisk igen. Dock måste jag på efterkontroll och röntga lugorna igen om en månad och se så att allt ser bra ut. Barnen växer! M är lite extra gnällig mot kvällarna men annars glad som vanlig. Måste vara den där jäkla (första) tanden som har kommit upp som spökar.

Ska försöka bli bättre på att blogga här framöver..


Glad tjej efter att ha fått lite mat i magen.