2011-03-30
 20:52:19

Dagens!

Dagens lilla Molly! Påväg ut och ska handla lite mat innan vi skulle hämta upp storesyster från förskolan.

 

Nu ligger båda barnen och sover gott för natten! Vi är också ganska trötta idag fast vi inte har gjort allt för mycket här hemma. När M, M & Isabell var här idag så hade dom med sig en present till Molly. I den låg en liten mjukisgiraff som spelade en härlig barnmelodi. Så den kommer nog att komma till använding. Dom hade även med sig en present till Lova, så hon hade någonting att öppna när hon kom hem från förskolan idag. Det låg kritor och en målarbok i paketet. Mycket uppskattad av Lova som älskar att måla. Nu ska vi se klart på Sveriges mästerkock, sen blir det sängen! Trevlig kväll på er!

2011-03-30
 09:23:46

Det rullar på..

Igår den 29 mars var ju Molly egentligen beräknad att komma. Nu är hon över en vecka gammal. Allt känns jättebra och det är fortfarande ganska så lugnt här hemma fast man har två barn. Det gäller att planera lite bättre bara, då man har två barn. Om man har tider att hålla så tar det ju lite längre tid helt enkelt. Igår var även Christina från bvc här för att kika på lillan, såndär hembesök som dom gör när man har fått en ny i familjen. Vi pratade om hur förlossningen hade gått och lite om ammningen och mat. Mest nyfiken var vi ju på hur mycket hon hade gått upp i vikt. När vi var på återbesöket i torsdag då Molly skulle göra PKU- och hörseltestet så vägde dom även henne. Då hade hon gått ner lite. Så som det oftast brukar vara. Igår då vi vägde henne vägde hon ca 3200 g, C tyckte att hon hade gått upp väldigt bra i vikt. Så det var ju skönt att höra! Amningen har börjat komma igång och hon är väldigt duktig på att suga. Hade ju sån problem med Lova mest hela den tiden hon ammades. Så det känns skönt att det funkar så pass bra redan nu med Molly. C tyckte att Molly var lite gul, så hon ville gärna ha lite koll så att det inte skulle bli värre, så vi ska dit inom två veckor iallafall och kolla det och även kolla hennes vikt, så att det håller i sig.

Dagen planer: Lova har skickats på förskolan. Snart får vi besök av M & M och Lilla Isabell som gärna vill träffa Molly. Sedan ska vi försöka hinna med och handla lite mat innan vi ska hämta upp Lova också. Få handla i lugn och ro! :) Dagens stora planer alltså!

2011-03-28
 21:26:50

Hämtning

Dagen har sprungit iväg! E gick med Lova till förskolan imorse så hon skulle få träffa lite kompisar, då hon har varit hemma i nästan en vecka nu. Vi har mest bara tagit det lugnt idag, försökt få in vardagen igen. Idag började även vårt nyttiga liv här hemma (äta nyttigare, alltså inte äta chip, godis typ varannan dag som det vart mycket av när jag var gravid). Vi får väl se hur det kommer att gå!

Innan vi var iväg och hämtade upp Lova från förskolan gick jag och Molly iväg till Babyland för att kolla nå galonbyxor till storesyrran. Hittade dock inga. Måste införskaffa oss det snarast då hon måste ha det på förskolan. Efter det mötte vi upp E som hade varit och tränat, sedan gick vi och hämtade Lova. Idag hade hon med sig en egen väska där hon kunde ha nallen Bea, nappen och lite extrakläder med sig till förskolan. Det var så sött, när hon gick där med väskan på ryggen och med sina små springande steg. Stor tjejen!


Påväg hem från förskolan.

2011-03-26
 22:25:09

Förlossningen!

Den 21 Mars klockan 6 på morgonen vaknar vi upp som vanligt utav att Lova ville gå upp. Hade legat och sovit inne i Lovas rum halva natten då jag inte orkade springa mellan rummen. Först vid 04- tiden kände jag av sammandragningar som inte var som den brukade vara, men tänkte inte mer på det och somnade senare om. Vid 6- tiden då Lova gick upp och lekte i sitt rum låg jag kvar och kände efter efter sammandragningar. Nu hade dom kommit allt tätare, så började nu att ta tid med mobilen. Det varierade mellan 5-3 min och varade i ungefär 30 sek. Vi gick upp och jag sa till E att jag trodde att det kanske var dags men var inte helt säker, så tyckte att vi skulle avvakta lite. Åt lite frukost och funderade på om vi skulle skicka iväg Lova på dagis eller inte. E for till jobbet vid 8 och skulle fixa lite grejer, då jag inte tyckte att det gjorde allt för ont. Lova fick stanna hemma till slut. Värkarna kom allt tätare och höll i sig allt längre nu. E ringde lite då och då och hörde hur det var. Jag gick runt i lägenheten och packade det sista (hade fortfarande inte packat ihop Lovas grejer ännu).

Tillslut ringde jag och hörde med Huddinge sjukhus om det kanske var dags att komma in. Dom tyckte väl att det lät som att det var på gång men inte jättebråttom, men jag fick göra som jag ville. Dock vart vi skickade till Södertälje sjukhus då dom hade ganska fullt i Huddinge. Vi var iallafall mycket välkomna till Södertälje sjukhus (Tur det kanske, hade kanske annars inte hunnit in till sjukhuset om vi skulle ta oss enda till Huddinge). E kom hem vid 9.30 och då var det bara att lasta in allt i bilen. Nu hade värkarna blivit värre. Kunde nästan bara koncentrera mig på just värkarna när dom väl kom. På förlossningen blev jag väl omhändertagen av barnmorskan Elin. Vi gick in i undersökningsrummet och E gick ner till entrén för att lämna över Lova till hennes farfar som skulle skjutsa henne till hennes farbror där hon skulle få tillbringa lite tid.

Under den tiden hade det börja trycka på sa jag till barnmorskan, att det tryckte på mycket där bak. Hon vart väldigt misstänksam och funderade om vi skulle gå över till en förlossningssal på en gång istället. Men vi kollade först hur öppen jag var. Hon skrattade lite smått och säger "Jaa du, du är öppen 10 cm. Så jag tycker att vi går över till förlossningssalen". Han knappt ta på mig sjukhusrocken så känner jag att jag måste börja krysta för att det trycker på. E hade nu kommit tillbaka och allting gick väldigt fort. Fick andas lite lustgas (fick inget annat, då jag var så pass mycket öppen redan), vart bara lullig av den och kunde absolut inte koncentrera mig på värkarna. Så till slut gav jag upp lustgasen och ville bara få ut ungen nu! 3-4 värkar efter det kom det ut en liten tjej på 3010 g och 48 cm lång, skrikandes. Underbar känsla som inte går att beskriva!

Vi låg där och myste på förlossningen i en timme innan jag fick duscha av mig och vi blev förflyttade till BB- avdelningen. Där spänderade vi resten av dagen och natten. Nu hade vi ju dessutom tid att komma på ett namn till våran dotter också. Namnet Molly fastnade vi för ganska så snabbt efter att hon hade ploppat ut. Dagen efter fick vi åka hem efter lite läkarkontroll och nu äntligen skulle storasyster få träffa lillasyster!

Molly endast några minuter gammal!




2011-03-26
 21:49:01

5 dagar gammal

Lite bilder på dagens goa glada tjej (dock inte storesyster som hade lite humörsvängningar) som är 5 dagar gammal nu! Det flyter på här hemma. Har väl fortfarande inte riktigt förstått att vi numera har en till i familjen. Det känns helt underbart iallafall. Fast hon håller en vaken om nätterna så ligger man alltid och småler då man ligger ihop krupen med henne bredvid sig (det går ju inte att vara arg/irriterad ens hur trött man än är), det värmer verkligen mammahjärtat. Två underbara prinsessor har vi nu. Vi njuter verkligen av vartenda minut vi har tillsammans hela familjen!

 

2011-03-24
 21:07:59

Tre dagar..

Tre dagar har redan gått. Har nog inte riktigt förstått ännu heller att vi har blivit föräldrar igen, tvåbarnsförälder är man dessutom. Hon är iallafall helt underbar! Det är dessutom väldigt intressant att se hur storasyster reagerar på att det finns en liten i huset nu. Både positivt och negativt från hennes sida alltså. Det är iallafall väldigt stor skillnad på att ha två barn i huset. Fullt upp! Ska försöka dra ihop en förlossningsberättelse lite senare också..

Molly på Södertälje sjukhus, bara några timmar gammal.

2011-03-23
 21:36:23

Nu är hon äntligen här!

 

En liten tjuvtitt på vår andra prinsessa som har kommit till världen nu. Våran älskade flicka Molly tittade ut den 21/3-11 kl. 10.41. Hon vägde 3010g och var 48 cm lång. Pigg och lugn tjej. Kommer mer uppdatering senare, nu är det fullt upp här hemma! :)

2011-03-20
 20:44:21

Fullspäckad dag!

Söndagar är städdagar, eller hur? Vi har iallafall städat hela morgonen och förmiddan. Efter lunch fick vi en välförtjänt Ikea runda. Skulle kolla efter en ny matta och säng till Lova. Kom dock hem med en massa annat istället, bla sängbord och hylla till köket och en lampa till Lovas rum. När vi kom hem så fick vi besök av några vänner (K & D)och deras små barn, Charlie och Oliver som vi inte har träffat på länge. Vi beställde indisk mat (jag tog någonting som var otroligt starkt, värre än thaimat juu! ), så vi får väl se om det kommer igång nu, värkarna. Tydligen då K väntade deras senaste barn, så hade hon ätit indiskt och sedan hade värkarna kommit igång ordentligt och hennes dotter kom till världen efter det :) hehe. Visst kände jag sammandragningar av indiska maten, men det har fortfarande inte hänt något, bara vänta och se nu då.. Nu ska jag o E avnjuta oss varsin glass då lillstumpan äntligen har somnat efter att ha fått busa lite med Oliver ikväll.

 

Dagens bild! Idag var det ovanligt lugnt från Lovas sida då vi var på Ikea, har inte hört henne gnälla så mycket iallafall, det var tydligen roligare att sitta i vagnen med alla grejerna :)

2011-03-19
 20:53:47

Gnälldag till max

Gnällfia har precis gått och lagt sig för natten. Gu så hemsk gnällig och bestämd dam vi har här hemma. På dan var vi en sväng och hämtade upp E och kollade på hästar då det var tävling i Ronna ridhus. Vi åt korv/ hamburgare och bara myste i det fina vädret. Lova hittade bland annat vattenpölar som var otroligt roligt att hoppa i. Dags att skaffa riktiga gummistövlar till henne kanske? och även galonisar, då dagiset kräver det snart. Efteråt begav vi oss till Ica Maxi för storhandling. Vi hade dock ingen glad tjej, utan en trött och gnällig tjej som ville äta vindruvor i affären (älskar vindruvor!). Tur att det var streckkod på den så hon kunde få smaka, annars hade jag blivit skogstokig på henne. Hon har verkligen lärt sig hur man ska få som man vill (dock funkar det inte alltid. ) Vi föräldrar måste ändå börja lära henne vart gränserna går också! När det räcker! Som nu ikväll skulle hon ställa sig upp på sin bil och jag varnade först henne om vad som skulle hända (ta bort bilen för henne) om hon inte satte sig ned, sen gör hon om det och kollar sedan på en. Alltid lika kul att göra saker som mamma och pappa säger att man inte får göra. Vi säger ju inte till för att vara elaka precis.

Mammas och pappas älskade tokfia!

2011-03-19
 11:17:39

Kom igen nu!

Sover så otroligt dåligt på nätterna (och inte nog med det så har medicinerna som jag tar biverkningar som sömnproblem också), så är hemskt sliten på dagarna. Känner mig totald överkörd idag. Har lyckats lägga hjärtat precis, så vi hoppas hon sover ett bra tag nu. Så jag kan fixa lite lunch och fräscha upp mig lite kanske. E är iväg och hjälper en vän med en sak, så han dyker väl upp efter två någongång.

Bebisen rör sig och jag har mycket sammandragningar, men börjar faktiskt bli lite små less på att det inte händer någonting. Snart kommer jag helt seriöst börja springa upp för alla trapporna i lägenheten (är ju några trappor då vi bor på 11:e våningen) om det nu skulle sätta lite fart på allt, har ju ändå 11 dagar kvar till BF och kanske får gå ytterligare en tid, men vem vet..

Dagens stora planer är att åka och storhandla lite mat! Mums!
2011-03-18
 11:04:38

Färgglada glasflaskor

Kolla in dessa fina färgglada flaskorna från lifefactory. Silikonöverdraget skyddar flaskan från att gå sönder och gör dessutom flaskan greppvänligt och lätt att hålla i. Både flaskan samt silikonöverdraget går att maskindiskas samt att koka för sterilisering. Pga glasets speciella sammansättning går flaskorna även att frysa, perfekt för den som vill frysa in bröstmjölk. Innehåller ej BPA, PVC eller andra skadliga ämnen. Flaskan rymmer 118 ml. Finns även i större modell som rymmer 260 ml. Finns bland annat att beställas från ekokul. Nästan så att man blev lite sugen på en? :)

 

 

 

 

 

 

 

2011-03-18
 10:05:30

Hej fredag!

Hej öroninflammation. Skönt att äntligen få ett vettigt svar från doktorn. Igår då vi var på vårdcentralen hade Lovas feber gått upp till 40,1 grader. Sov dessutom 3 timmar i streck på förmiddagen. Stackarn! Hos doktorn visade det sig att den vänstra örat som hon har haft vätska i, hade nu övergått till öroninflammation. Fick pencillin utskrivet, som vi gick och hämtade ut på en gång på apoteket. Så nu vill vi se underverk! Med mig går det väl sisådär, har dock inte ont i bihålorna och käken längre när jag äter avsvällande, dock har jag börja få ont i halsen på vänster sida som går upp längs vänstra örat också, kanske öroninflammation jag också? Får avvakta och se. Ska nog sluta ta avsvällande nu till helgen och se om det onda kommer tillbaka, för då blir det nog ett besök till till vårdcentralen på måndag.

Idag blir det en lugn hemmadag/kväll och försöka kurera oss!
2011-03-17
 10:08:06

Bvc & vårdcentralen

Har faktiskt börjat att vänja mig att gå upp vid 6- tiden varje dag nu. Inatt har det varit mycket spring mellan vårat och Lovas rum. Har haft en kokhet tjej hela natten. Så hon fick alvedon mot morgonen då hon fick sin välling. Så tempen har gått ner till 37,5 iallafall nu. Nu på morgonen har vi både ringt till bvc och vårdcentralen, så vi ska dit nu på eftermiddag och kolla så det inte är någonting annat som ligger och lurar. Hade varit otroligt skönt om hela familjen kunde bli helt frisk någon gång, speciellt nu också, då vi kommer få en liten här hemma snart också..
2011-03-16
 21:22:56

Stackars liten.

Våran söta sjukling! Hon måste ha tyckt att det var härligt väder ute efter att vi kom hem idag. För när vi hade tagit av oss ytterkläderna så ville hon ta på sig dom igen som ni kanske ser på bilderna. Dock la hon sig på soffan lite senare och kollade på lite Disney och slocknade sedan med Bea i famnen. Vaknade endast upp när hon skulle ha en ny blöja, välling och alvedon och sover nu för natten (får väl se när vi får kliva upp imorgon då!). Tempen hade inte gått ned ikväll utan upp istället från 38,8 till 39,5 grader, så hon är kokhet. Imorgon blir det att ringa till vårdcentralen igen. Det kan inte vara normalt att vara sjuk såhär som hon har varit. Fram och tillbaka med febern i snart en månad. Så vi får se om dom har något vettigt att säga imorgon, kanske ska ta och ringa till bvc också och höra vad våran bm har att säga också..

2011-03-16
 16:42:32

Graviditetsvecka 38

Nu har vi varit hos barnmorskan och kollat hur bebisen mår i magen. Allt såg bra ut. Nu hade den fixerat sig helt, enligt barnmorskan. Sist vi var där så låg den "lite lös" eller hur man nu ska uttrycka det. Hjärtljudet låg på 150, som var normalt och symfys-fundus måttet var 34 cm, så den hade växt  2 cm sen sist då vi var där för två veckor sedan, så den växer på bra. Har även en tid bokad nästa vecka till bm men vi tar väl en dag i taget nu då..

 

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

 

Mamman: Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här. Nu är det dags vilken dag som helst!

2011-03-16
 10:32:45

Febrig tjej

Yes, då var vi sjuka här igen! Lova fick stanna hemma idag, då tempen visade på över 38 grader imorse. Hon var lite hängig och gnällig igår när jag hämtade upp henne från dagiset. Så hon kommer att få stanna hemma resten av veckan. Vi ska ändå försöka ta oss till barnmorskan idag efter lunchen och lite vila. Vill veta hur bebisen har det i magen och att allt är som det ska, inte vänta ytterligare några dagar, var ju två veckor sen sist då vi var där. Nu sover Lovis, så jag ska passa på och hänga lite tvätt och fixa lite lunch. Blir en promenad ner till barnmorskan sen, då E var tvungen att ha bilen idag..

Dagens Lova, som var uppe före tuppen imorse.

 

2011-03-15
 20:08:25

265 dagar

Ojj, har det gått hela 265 dagar av graviditeten. Känns nästan som om det vore igår då vi fick reda på att jag var gravid. Tiden rusar verkligen iväg. Kan det bero på att man redan har ett barn, som tar upp mycket av ens tid? Jag är då som sagt mycket tröttare denna graviditet än förra. Dock inte lika klumpig ännu fast jag är längre gången denna gång. Magen känns inte alls så mycket iväg heller, kan röra mig hyfsat smidigt fortfarande, dock lite svårt att komma upp från soffan då man har satt sig ner. Imorgon ska vi till barnmorskan, så vi får väl se vad hon har för kul att säga..
2011-03-15
 16:25:33

En unge i minuten..

En unge i minuten som har börjat sändas på tv4 på måndagar, det går ju inte att låta bli att inte kolla på det. Paxade tvn vid den tiden. E vill dock inte se det med mig, förståeligt. Det är blandade känslor när man ser på programmet. Den smärtan man ser mammorna ha, kan man själv känna igen, av att bara sitta i soffan och kolla på det. Sen tänker man tillbaka på hur det var då man själv låg där. Så det är mycket som snurrar i huvudet på en. Tänker eller funderar nu också på hur den här förlossningen, för andra barnet kommer att bli, om det kommer gå snabbt eller tvärtom. Det är iallafall helt underbart att se när bebisarna ploppar ut och se hur lyckliga föräldrarna blir. Det är en obeskrivligt känsla. Den känslan är värd all den där smärtan!

Lova på sjukhuset i Luleå.



2011-03-15
 10:23:05

Oral- B Triumph 5000

Efter att ha lämnat av Lova på förskolan tog jag mig en promenad till affären och handlade lite mat och hämtade ut ett paket som hade kommit från tandapoteket. Har ju beställt en ny eltandborste till oss. Det vart en Oral- B triumph 5000, den som har fått bäst i test av Råd och Rön och som dessutom rekommenderas av dom flesta tandläkare. Jag har testat den tidigare och jag kan då säga att man känner skillnad på en gång. Tänderna blir lika fina och fräscha som om man hade varit hos tandläkarn. Dessutom tror jag nu att man kanske kommer att tycka att det är lite roligare att borsta tänderna också och kanske tar sig lite extra tid till det, än att slarva som man kanske gör ibland, tyvärr. Tog bilder på tandborsten men tyvärr dog kameran mitt i allt, så ni får nöja er med den här..



2011-03-14
 16:45:59

Urfina overaller.

Urfina overaller till bebisen från Polarn o. Pyret. Gillar att den är i färgen vit (blir ju inte speciellt smutsigt då dom ligger stilla mesta dels). Sen är det ju en annan fråga om det är värt dom pengarna, då bebisarna växer så otroligt fort, men fina är dom iallafall :)
2011-03-14
 13:42:32

Tiden springer iväg..

Tiden verkligen bara rusar iväg idag. Lova fick sova i sitt nya rum igår kväll. Det gick superbra. Vaknade upp vid 5 imorse då hon började smågnälla och ville ha välling. Sen somnade hon om till halv sju, sedan gick vi upp. Dock har hon fortfarande ingen säng, så hon ligger på bädmadrassen.

Efter att ha släppt av Lova på förskolan tog jag och ringde till vårdcentralen, eftersom jag fortfarande hade ont i käken och bihållorna. Fick en snabb tid till kl 11. Så jag tog mig en promenad ner dit. Fick göra samma rutiner som sist, litet stick på fingret m.m, fast den här gången fick jag en annan husläkare. Denna gång ville han inte ge mig pencillin, fast jag hade symptomer på att det var någon sorts inflammation. Fick ut avsvällande tabletter, så det skulle lätta på trycket i näsan. Så det är väl bara att vänta och se om det hjälper. Börjar bli riktigt less på det här!

Ska snart ta på mig och gå ner och hämta min prinsessa från dagiset (som sagt tiden bara springer iväg). Hon är poppis bland killarna där (på ca 3 år). Hon blev väl omhändertagen när jag lämnade av henne idag. Killarna har tagit hand om henne redan efter första dagen hon började där. Ska krama henne och leka med henne. Så sött! :)
2011-03-13
 19:35:34

Vanlig söndag

Höll på att somna innan melodifestivalen var slut, men piggnade till efter ett tag. Dock gick jag och la mig direkt efter vinnarlåten spelades. Sjukt trött! Imorse fick jag dessutom sovmorgon av älskling, då han gick upp med Lova istället. Fast jag fick sova i lite längre känner jag mig helt slutkörd hela jag. Spränger snart tror jag också! Min förkylning vägrar att släppa och lite halsont har jag fortfarande. Känns som att förkylningar har börjat att sätta sig på sin gamla plats igen, nämligen bihåleinflammation, jättekul! Vill ju absolut inte ha tillbaka det nu, speciellt nu! Så troligtvis blir det att ringa vårdcentralen imorgon om det inte har blivit bättre.

Magen mår fint. Det händer inte så mycket dock. Lillen/ lillan rör sig där inne, fast det är jättetrångt. Däremot känner jag av en sån hemsk tryck neråt, så att jag knappt kan gå/sitta normalt. Så det är inte speciellt skönt! Ska till barnmorskan på onsdag. Vi får väl se om jag hinner dit en gång till eller om det börjar hända någonting snart... (psst!..har fortfarande inte packat ihop det sista till BB- väskan eller Lovas väska alls, tror mig hinna det i farten när det är dags hehe.)
2011-03-12
 12:49:52

Coolingarna!

Coolaste ungarna i stan! Hittade sina mössor och sätter sig och kör på varsin bil! :)

2011-03-12
 12:07:23

Barnvakter

Har sovit väldigt väldigt dåligt inatt. Så man är väldigt sliten idag. Imorse plingader det på dörren klockan 8. Dock var vi redan uppe vid 7, då fröken pigg ville gå upp. Lova vart glad när det plingade på dörren, för nu skulle hon få en lekkamrat att leka med över förmiddagen, nämligen Vidar, då hans mamma var tvungen att jobba. Det första hon sa till honom var "leka" och pekade in mot hennes rum och försökte samtidigt dra med honom dit. Hitills har det gått väldigt bra. Barnen har lekt snällt med varandra, bättre än vanligt. Ätit lite lunch och ligger nu och sover, iallafall Lova. Så jag ska väl också passa på och vila en stund jag också..

Videoklipp kommer upp lite senare på barnen!
2011-03-11
 11:49:51

Kärlek vid första ögonkastet ♥


 

Jag är kär i dessa jackor ( finns i många fina färger) som kommer från Molo, en softshell jacka att ha i vår. Vill ha den till min sötnos, fast hon har en hel del jackor redan känns det som. Dock använder hon bara den från polarn och pyret. Så jag funderar på att samla ihop alla hennes andra jackor som bara ligger lite här och där och sätta ut dom på tradera. Lär ju få några kronor för dom iallafall. Så kanske vi kan köpa den senare :)

2011-03-11
 11:39:08

Äntligen fredag!

Äntligen fredag. Veckan har ändå gått hyvsat fort. Lova tar precis sitt förmiddagslur efter att ha fått i sig lite lunch. Jag sitter här och tar det lite lugnt, måste passa på och vila lite medans hon vilar men samtidigt så skulle det vara otroligt skönt att få bort all disk också. Det ser hemskt ut. När hon vaknar så ska vi iallafall ta oss ut och försöka hitta på något. Det är jättefint väder ute, solen lyser och termomentern visar på 5,8 plus grader. Trevlig fredag på er!
2011-03-10
 20:53:11

God mat på ny spisen!

När Lova kom hem från förskolan hade hon fått ett paket från lekmer med Brios leksaksspis . Lätt och smidigt var det att bygga ihop den och superfin var den dessutom. Lova började självklart leka med den på en gång. Hehe, som ni kanske ser på bilden så skulle det mesta in i ugnen och på högsta värmen. Den var iallafall väldigt uppskattad, så där kommer hon nog att spändera flera timmar vid här framöver..

 

2011-03-10
 09:49:50

Dags? 19 dagar kvar?

Ja nu går vi in i v. 38 (37+1). Så nu kan det ske när som helst. Känns lite småjobbigt och gå och vänta nu faktiskt. Inte för att jag har en jättemage (tom folk säger att jag har en liten mage), utan bara att behöva vänta på att dom där jäkla värkarna ska komma igång eller att vattnet ska gå. Har ju haft lite ont i magen dom senaste dagarna men inte mycket, inte så att det har övergått och bliviti värre (Har sagt till E att han får ha mobilen i närheten nu när han jobbar). Vill ju gärna att vattnet eller att slemproppen ska gå den här gången, så man iallafall vet att nu är det dags. Visst att jag går och tänker och känner efter varenda litet tecken på värkar och om det blir värre, just för att jag ska vara mer förberedd den här gången än sist. Om man nu kan vara det? Har iallafall en massa sammandragningar hela tiden. Tycker själv att den gärna får ta och titta ut snart, börjar bli väldigt nyfiken på vem som ligger där inne :)

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
2011-03-10
 09:16:55

Finns det nå godare..

Igår kom söta Sanna och Vidar hem till oss med sushi till middag (och barnen fick grillat kyckling och ris med café sås). Ojj vad mumsigt det var! Kunde dessutom äta den med laxen på utan att oroa mig. Då dom hade haft laxen fryst i minst tre dagar innan, just för att mammor skall kunna äta det. Detta måste göras om (då testar vi i Sthlm), nu när jag har en vän som vill äta sushi med mig dessutom! Barnen sprang runt och lekte och skrattade. Ena stunden skrattar dom och andra bråkar dom och gråter, sen tröstar dom varandra, kramar och pussas, gullungar alltså!

Var och släppte av Lova på förskolan för drygt en timme sen. Inge gråt idag då jag sa hejdå. Fast hon inte har varit där sen förra torsdag. Jag hade tänkt passa på och fixa lite grejer idag. Hämta ut ett paket som har kommit från lekmer. Beställde den där spisen från Brio till Lova för en vecka sedan (då dom hade extrapris på den), men inte hunnit hämta ut den ännu. Leveransen gick väldigt snabbt, bara 2-3 dagar så fick jag ett sms om att den hade kommit. Så vi får väl hoppas att den ser lika fin i verkligheten också då.

 

2011-03-08
 15:14:47

fettisdag lika med semlor!

Vi tog oss ut en sväng till affären iallafall. Riktigt härligt var det att få komma ut fast det bara vart en kort sväng. Det är ju fettisdag idag som alla pratar om och då måste man ju självklart äta semla/semlor. Vi har precis tryckt i oss en. Lova fick smaka lite och det var ju självklart mumsigt!

 

2011-03-08
 09:37:49

Prinsessakoja

Igår slog vi upp Lovas prinsessakoja som hon fick av sin pappa förra julen. Dock var hon då lite för liten för att leka i den (ca 5 månader gammal). Nu är den iallafall väldigt uppskattad här hemma. Nu när det även finns lite mer utrymme också.


Dagens planer: Jag som hade tänk att vi skulle ta oss ut på en härlig promenad idag, då solen lyser så. Tog nyss temp. på Lova och hon har lite feber. Hostan är hemsk när hon väl hostar. Riktig slemmigt låter det! Tur att det finns hostmedicin för det. Ja, vi får väl se vad som händer senare då. Nu ska vi gå och lägga oss i soffan och vila oss en stund, då vi steg upp alldeles för tidigt imorse tycker mamma..
2011-03-07
 11:57:37

Friska?

Jahapp, då var det måndag igen då. Helgen har varit rätt så lugn. Igår var vi iväg en sväng till Heron city på Mio, för att kika på lite sängbord och vardagsrumsbord. Det är absolut inte lätt att ha med sig barn när dom ska ha sin egen vilja och gå runt och kolla. Det vart nog mer att hålla koll på Lova än att kolla på möbler. Så ingenting fick följa med oss hem denna gång heller. Idag har vi en mamma dotter dag igen. Lova har inte lika ont i örat längre men är fortfarande gnällig, dessutom har hon åkt på förkylning och hemsk hosta. Undrar när hon ska bli helt frisk, stackarn. Känns som att hon har varit mer hemma än på dagiset sen hon började där. Men det är väl sånt man får räkna med.


Imorse efter frukosten hittade hon den här och gick runt och sa "tittut" och det var så himla roligt tyckte hon. Vad dom kan hitta på :)
2011-03-05
 20:47:11

Dop

Det var en helt okej natt och imorse hade vi en mycket gladare tjej här hemma. Ändå gick vi upp strax efter sju. E gick upp med Lova först men jag kunde inte somna om så vi gick upp och åt frukost istället. Städade lite här hemma på förmiddagen innan vi begav oss ner mot stan för att fixa lite ärenden. Sedan begav vi oss iväg till Åkerstyckebruks kyrka, där det var dop på lilla Liam, Lovas kusin. Efteråt var det gofika och barnen sprang runt och härjade på som vanligt. Speciellt Lova då, som skulle synas och höras mest både i kyrkan och när vi fikade. Förstår inte var all hennes energi kommer från. Våran lilla tokunge! Ikväll åt vi middag med Lovas andra kusin Leana och hennes föräldrar här hemma hos oss. Lova somnade för ungefär en timme sedan och vi sitter här och ser på hockey/ melodifestivalen. Kan säga att jag nästan är klar med BB- väskan nu iallafall ;) Trevlig kväll på er!
2011-03-04
 18:45:45

Sömnbrist= Ingen glad mamma

Jag som hade hoppats på lite mer sömn inatt, men icke det. Känner mig helt död och utmattad idag. Skulle nästan kunna göra vad som helst för att få lite sömn. Har försökt passa på att vila när Lova har vilat iallafall. Dagen har i princip beståt av gråt och åter gråt. Nu mot kvällkvisten så är hon på lite bättre humör. Vi får väl se hur länge det varar. E är och hämtar mat från Mcdonalds just nu. Ingen som orkade laga mat här idag (dessutom är det väldigt tomt i kylskåpet)! Sen blir det att slappa framför tvn hela kvällen! Trevlig fredag på er!
2011-03-03
 17:18:55

Mammas älskling!

Det vart ingen uppdatering  igår kväll. Hade en hemsk ledsen tjej innan läggdags. Sedan rullade det på så hela natten. Fick väl sova i omgångar i drygt 20-30 min innan hon började gråta eller gnälla. Sen var det så hela natten. Efter lite Alvedon så somnade hon om lite bättre iallafall. E orkade inte med det så han la sig på soffan. Förstår honom, då han måste upp och jobba sen. Tycker så synd om våran lilla tjej, då man själv inte vet eller kan göra någonting för att lindra eller förstå vad det är för fel.

Idag var vi iväg till BVC på öppenmottagnings tiden. Barnmorskan kollade i hennes öron och tyckte att hon var lite röd, så dom ringde upp till våran vårdcentral så en läkare kunde få kika på det, då bm inte kunde utesluta något. Egentligen var det lite dåligt med tider, men så snälla som dom var kunde dom fixa en tid, så vi fick komma på en gång. Det visade då sig att Lova hade vätska i vänstra öra och det är därför hon är så himla ledsen (och då hon är snorig gör inte saken lättare). Dock inte öroninflammation. Men om det skulle börja rinna från örat eller om hon får feber skulle vi kontakta dom igen. Tillsvidare skulle vi ge henne nässpray och alvedon om det behövdes och på nätterna skulle hon ligga högt med huvudet men helst utan kudde. Vi får väl se hur det blir i natt då. När vi kom hem från vårdcentralen så var hon jätteledsen och grät. Det gör verkligen ont i mammahjärtat att se ens barn ha ont och att man inte kan göra någonting. Just nu ligger hon och sover, behöver nog det. Läkaren ville att vi skulle boka in en ny tid och komma tillbaka om 3 månader, så dom fick se att all vätska hade försvunnit iallafall. Men det hon har nu skulle väl troligtvis försvinna så småningom.
2011-03-02
 21:55:36

Nyheter! Så fina!

Nyheter -11. Så otroligt fina. Vill ha till min Lova. Deras underbara färger, man får verkligen vårkänslor.

2011-03-02
 09:34:02

MVC (v.37)

Vilket härligt väder det är ute idag. Jag och Lova tog oss till förskolan idag iallafall, fast hon lät lite kraslig imorse. Som sagt så har hon ju varit så hemskt gnällig dom senaste dagarna och ingenting har dugit för henne. Så vi får väl se hur det är idag, om förskolan ringer mig eller inte, eller så kanske hon behövde få komma iväg till förskolan. Hon blir så lätt rastlös här hemma annars. Jag behöver iallafall få vila lite, så det är skönt att ha några timmar för sig själv om dagarna. För sen lär det ju inte bli mycket till vila. Då kommer det nog vara full ös dygnet runt när bebisen har kommit.

Vi ska iväg till MVC och träffa min barnmorska idag för kontroll. Går ju in i v.37 nu. Så vi får väl se vad hon säger den här gången då. Om magen växer som den ska. Det känns iallafall som att det inte finns så mycket plats kvar där inne. Bebisen ligger och trycker på alla mina ben och delar, som inte alls är speciellt skönt. Har dessutom mycket sammandragningar, flera gånger om dagen. Har fortfarande inte packat BB- väskan (Lovas väska måste ju också göras iordning, då vi troligtvis kommer att släppa av henne hos Es bror, när det är dags). Är hemskt duktig på att skjuta upp det. Säger till mig själv att jag hinner, om det skulle bli akut. Men tror när man väl står där så kommer man säkert att glömma någonting viktigt. Så det är väl bäst att ta det säkra före det osäkra.


Gårdagens mellis (olika meloner) framför tv:n. Skön stil! :)

2011-03-01
 14:16:46

Brios vita leksaksspis

Den här spisen från Brio har jag kikat på ett tag nu. Vi pratade redan innan jul om att skaffa oss en sån till Lova i julklapp. Dock vart det inte så.  Så vad passar inte bättre än nu då, då hon har fått eget rum. Den kommer nog även att få stå i stora köket också. Eftersom hon tycker om att leka med kastruller, vispar osv, speciellt när vi står i köket och härjar och alltid ska kolla på vad vi gör. (Oxå kanske hon kan sluta gå och vrida på spisplattorna på stora spisen också, då hon får en egen att vrida på)

 

2011-03-01
 14:00:37

Snart snart..

Såhär ser det ut just nu i Lovas rum iallafall. Lite småsaker att fixa där fortfarande, men vi hoppas hinna med det innan helgen. Så kanske hon kan få flytta in dit då. Vi är ändå rätt så nöjda, fast det har varit mycket motgångar. Med lite möbler och färg så blir det här säkert kanon! Vi får se vad vårt nästa projekt blir då!