2011-12-22
 13:00:57

Jag ser det snöar..



2011-12-16
 12:14:58

Shepherd tofflor

Dom här vill jag ha! Var och klämde på dom inne på dinsko butiken, såå underbar mjuka. Jag som alltid har kalla fötter året om dessutom. Står på min önskelista från tomten, annars blir det att köpa de längre fram, år 2012 :)

2011-12-16
 09:32:56

Planera


{Just nu: den här lilla busungen vill inte somna och den andra springer runt och härjar på som vanligt}


2011-12-15
 16:59:24

Denna torsdag

Visst är det kul att ge bort julklappar, då de uppskattar det förstås. Men det är inte roligt att se hur kontot ekar tomt sedan haha. Nu speciellt under julen så hittar man ju så mycket fint som man själv vill ha också. Nä, måste tänka framåt, behöver jag det verkligen? Dessutom så kanske det är bättre att spara lite extraslantar tills vi ska åka till Thailand i februari. Blir att sitta hemma hela januari ;) Är ju som sagt ganska kass på att fönstershoppa. Så ska kanske undvika stan då. Men nu när vi åker upp till Luleå, så måste ju jag och mamma få springa på stan! Så är det bara. Längtar efter mammas underbara thaimat också.

2011-12-14
 20:24:27

Måla målas

{dålig bild från mobilen, kameran dog}

Detta låg i paketet. L älskar ju att rita/måla och inte förräns nu har hon fått det. Självklart har hon haft pennor men häromdagen då jag försökte mig på att göra Ms handavtryck  på vaxduk (som gick åt skogen) så hade vi oljefärg. Det ville ju L självklart sitta och leka/pensla med då. Inte den bästa färgen att sitta och leka med kanske.

2011-12-13
 12:55:02

Tidig julklapp till L

L får en tidig julklapp idag. Då hon har tjatat och tjatat om detta sen förra veckan. Ingenting speciellt egentligen, bara någonting litet som hon troligtvis kommer att gilla. Slog in den, tyckte att det kunde vara kul för henne då hon har kommit i den åldern då det är kul att öppna presenter. Får öppna den direkt då hon kommer hem från dagiset sen. Då kommer hon nog ha sysselsättning i en timme iallafall :)

2011-12-13
 09:40:10

Nu kryper jag


Nu går det undan! När vi var i Stockholm i helgen så var det första gången som hon verkligen kröp på riktigt, alltså en bra bit. Här hemma försöker hon ju alltid. Dock har vi så hala golv här hemma (som ni kan se på videon), men M är ju duktig och försöker ta sig framåt ändå. Vet inte om det är så nödvändigt att införskaffa sig ett par krypskydd för knäna nu...för hon lär väl sig att krypa ordentligt snart så hon klarar av att krypa här ändå. Häromdagen så stod Lova vid vardagsrumsbordet och lekte då helt plötskligt M får för sig att ställa sig bredvid henne. Tog sig upp helt själv dessutom. Varade väl inte allt för länge innan hon satte sig på rumpan igen! Våran duktiga lilla tjej!
2011-12-12
 11:38:29

Julvört med russin

Finns det något godare än julvört just nu!? Kan äta flera skivor om dagen. Kanske inte det nyttigaste. Men så gott..mums!

2011-12-12
 09:36:28

Full ös

Hoppas på att det är mycket snö uppe i Luleå. Tror att barnen eller iallafall L kommer att uppskatta det. Här är det ju bara skitväder. Allt snö har ju försvunnit, så det är bara slask kvar.

Gårdagen till Stockholm var mycket trevligt. Det tar ju ett tag att ta sig in dit när man ska åka tåg. Inte det lättaste då man ska ha med sig två barnvagnar också. Men det gick ganska så smidigt ändå! Tiden flög iväg och vi var väl hemma strax innan 18. Då var det bara att slänga i sig mat och sedan göra iordning barnen för natten.

Natten har inte varit så värst roligt. Tror kanske jag har fått sova i 4 timmar kanske? Känns det som iallafall. M har varit en riktigt gnäll maja inatt. Så idag känner man sig mör. Ska ta det lite lugnt nu på förmiddagen medans den andra är på dagis. Sen blir det fullt fart. Har en hel del saker som måste fixas.

2011-12-10
 21:26:22

Lördagen

M ville upp redan vid halv fyra imorse. Lyckades få henne att somna om vid fem iallafall. Fick iallafall sova till nästan åttta imorse, då E gick upp med barnen. Dagen har gått snabbt. Vi har hunnit baka pepparkakor igen (då en L redan har lyckats äta upp alla som vi gjorde senast. Hon som är så busig, måste ju ha så många pepparkakor, så hon blir snäll!). Vi var sedan ner till stan en sväng. Hittade Ls första julklapp (mjukklapp). Efteråt for vi och handlade lite middag + barn måsten (blöjor/välling/mat). Alltid lika "kul" att se pengarna bara rinna iväg. Inte billigt att ha barn inte! Mysmiddag med kyckling fajitas och anananas till efterrätt. Barnen fick bada efter maten och sover nu gott i sina sängar. En bra lördag helt enkelt! Imorgon ska vi ut på äventyr, till Sthlm och hälsa på en vän till mig, ska bli trevligt! Trevlig lördag på er!

2011-12-09
 14:41:41

Mysdag inomhus

Idag har vi inte rört dörrhandaget ut alls. Sånt skitväder ute idag, blött/plaskigt/blåsigt, så vi håller oss inomhus. Busat hela dagen har vi gjort. (Just nu sover båda!) Så roligt att se att M är lite mer med i matchen nu och leker gärna med syrran, fast kanske syrran inte alltid uppskattar att M hänger på henne hela tiden :) Längtar tills E kommer hem. Då kan vi äntligen inleda början av helgen. Det blir pizza idag! (lchf ligger på hyllan för tillfället. Men inge sötsaker förrän luleå står fortfarande fast). Idol final! Fredagsmys med tända ljus!
2011-12-08
 12:05:04

Krypläge

Lillhjärtat försöker och försöker. Hon är väldigt stark och duktig, våran lilla tjej. Var ju inte så länge sen hon försökte ta sig framåt genom att försöka åla sig, då hon endast åkte bakåt istället. De senaste dagarna har hon äntligen kommit på hur man skulle göra för att ta sig framåt. Nu har hon dessutom kommit på att man kan krypa på knäna. Så snart blir det ännu mer spring här hemma! ♥

2011-12-08
 11:31:25

Pepparkaksbak

Igår efter dagiset fick L stå och leka/pyssla lite. Första gången då vi bakar pepparkakor. Det var väldigt roligt att leka med degen, nästan som modell lera. En koncentrerad tjej på första bilden? Det är ju dessutom väldigt mysigt att hålla på och pyssla med sånt här när det närmar sig jul och är mörkt/kallt ute.

2011-12-07
 08:37:50

Längtar!

Dagarna rullar på! Det är vitt på marken. Så lite julkänsla kanske man har fått. Längtar tills vi ska åka upp till mina föräldrar. Hoppas på att det är lite mer snö där uppe. Men framförallt så saknar vi mamma/pappa (mormor/morfar) jättemycket! Speciellt nu när det närmar sig jul också, då vill man gärna vara med sina nära och kära. Men nu är det ju bara 10 dagar kvar! Längtar!

Barnen sköter sig till och från, så som det ska vara? De fick bada tillsammans för första gången igår, i lilla Ikea badbaljan. Uppskattades! Mycket roligare, än att sitta och plaska själv!

2011-12-03
 21:36:59

Julpyntat & kalasat


Inte förrän nu har vi tagit upp våran lilla gran och små tomtarna från källaren . L fick pynta grannen, det tyckte hon var väldigt roligt. Nu står den och lyser så fint i hallen.

Dagen har bestått av städning och iväg på kalas. S har fyllt år, så hon bjöd på lite fika och tårta. (jag kunde stå emot det, drack bara kaffe!) Var en massa ungar där. Men roligast hade nog ändå L och Vidar (S son). Dem fungarar så otroligt bra ihop. Förutom att de är otroligt busuga ihop också men väldigt snälla mot varandra är dom. Skiljer ju ett halvår mellan dom men han är ju nästan dubbel så stor som henne hehe. När dem leker tillsammans, låter det som att det är minst fyra- fem ungar i rummet fast det bara är dom, busungar! Även L var där med sin lilla Vanessa och P med en ännu mindre bebis Emilia. Trevligt!

Nu sitter jag här och försöker knåpa ihop en önskelista från familjen. Så det ska vara lite lättare att fixa allting sen. Vill inte vara ute i sista minuten, men kommer nog bli så ändå i år igen. Att man aldrig lär sig. Barnen sover och E är iväg på pokerkväll. Ska fortsätta leta julklappar nu...Trevlig kväll på er!
2011-12-02
 19:59:31

Fredag

Denna bild togs igår på förmiddagen. Det gäller att passa på att leka med syrrans lego medans hon är på dagis. Annars blir det bråk..

Skönt med fredag! Inte för att vi har gjort så mycket idag jag och barnen. Lekt & busat på som vanligt. M har börjat ta sig framåt, nu när hon ligger på golvet och ålar. Så snart börjar hon väl krypa och gå! Nu har barnen somnat och vi sitter bänkade framför tvn och inväntar på att idol ska börja. Så tillbringar vi denna fredagskväll!