2010-09-30
 22:11:51

Dagens solstråle

När solen var fram idag passade vi på att gå ut och leka lite i lekparken innan jag skulle åka och jobba. Våran stora tjej gick dit själv utan barnvagn (har ett litet videoklipp på det som kommer upp lite senare). Tänk att tiden går så himla fort, känns som inte allt för länge sedan då hon hade lärt sig att krypa, och nu springar hon och härjar som bara den, våran gullunge! :)

Det var så himla roligt när pappa gav lite fart, skrattade som bara den gjorde hon.

2010-09-30
 21:43:32

Tiden går..

Tiden verkligen bara rusar iväg. Är redan inne i vecka 16, kändes nästan som om det vore igår som jag var i vecka 7. Illamåendet har börjat att avta och även tröttheten. Magen växer och jag har dessutom börjat att känna av lite rörelser där inne, speciellt på kvällarna. Längtar faktiskt tills då det verkligen börjar röra sig där inne, så att man kan se det utanpå magen också. Rutin ultraljudet är om några veckor så då får vi se lillen, då inte som en klump längre som första gången (bilden nedan). Längtar!


2010-09-29
 22:42:22

2010-09-29

Tränar kanske inför att bli storasyster!?

 

Vaknade med världens huvudvärk imorse, som jag har haft sen igårkväll. Som tur var fick jag lite sovmorgon. Efter lunchen var vi och ner till Lisa, Robert och lilla Kasper och hälsade på. Vi gick sedan ner på stan för att ta en fika. Man märkte verkligen på Lova att hon visste att det var en liten "Kasper", för hon var så försiktigt med honom och försökte krama honom, dom var så himla söta. Vid fyra tiden begav vi oss hemåt, då jag skulle iväg och jobba lite senare. Lova fick sig iallafall en vinter mössa från polarn och pyret, då jag hade bonuscheck där. Det vart orginal ränderna som pop har, svart med vita ränder, kommer att passa hennes molo overall perfekt i vinter!

2010-09-29
 10:37:48

Underbara barn mässan

Jag såg precis att jag hade vunnit biljett till Underbara barn mässan hos Mamma till Adam & Alisha. Superroligt!

2010-09-27
 13:08:44

Morgon Bus!

Dagen borjade med att vi hade sovmorgon till klockan 8. Sen var det bara upp och gora frukost. Sedan var det att bara ivag till bvc och ta sprutan for roda hund och lite annat infor resan. Lova har dessutom nu lyckats med att ta bort a,a och o med prickar ovanpa. Tyvarr vet ingen av oss hur man far tillbaka det heller hmm..Nu har vi iallafall varit och kopt en cykelhjalm till Lova sa snart ar det dags att bege sig ut pa en liten cykeltur. Senare ikvall ska vi pa en lagenhetsvisning igen, en lagenhet som vi ska titta pa en gang till da vi vart lite intresserad av den. Tyvarr ska inte E folja med da han ska ivag. Sa det blir jag, Lova och Sanna som foljer med som lite stod och radgivning. Spannande da vi kanske antligen har hittat en lagenhet som kanske duger!

2010-09-25
 21:35:16

Mums med Snickers

Imorse hittade jag Lova sittandes och säga "nam nam". Då sitter sötnosen och äter på min snickers som blev kvar från igår som har legat på vardagsrums bordet. Ojj så gott allt kan vara, iallafall det man egentligen inte får äta som liten :)

Idag har vi varit på tre visningar av olika lägenheter. Fastnade väl inte för någon speciellt, men det fanns iallafall nån som man skulle kunna tänka sig att bo i. Så vi får väl se, får ta en diskution med min kära sambo om det.

2010-09-24
 10:38:55

Thailand i november

Det kom lite hastigt men nu är resan bokad iallfall. Jag, Lova och mormor åker till Thailand den 14 november. E måste tyvärr stanna hemma och jobba då det är för mycket på jobbet. Varför vi ska åka dit är lite av privata andledningar, dels för att att hälsa på alla släktingar så att dom får träffa Lova. Imorse ringde jag till bvc för att höra om sötnos behöver ta några fler sprutor innan vi åker, så vi hinner med dom också. För det är ju ändå inte allt för länge kvar. Det var några sprutor, som hepatit A, men det tog dom inte på bvc. Så det är lite grejer som ska fixas innan iallafall. Igår var vi och fixade pass till fröken Löving också och hon var så duktig och satt och kollade in i kameran. Fick dessutom beröm av dom som jobbade där. Jättefin bild vart det!

Idag jobbar E och jag är hemma med Lova, typiskt att dom ska ringa och vill att man ska komma och jobba när man inte kan. Aja, får ta och mysa med dottern istället då. Funderar att gå ner på stan en sväng och "bara kolla läget" nu när man har fått lön och allt. Samtidigt kanske man ska ta och försöka spara lite inför resan.
2010-09-23
 22:52:03

Hipp hipp hurra för mig...eller nåt!

Yes, igår blev man hela 22 år. Kände inget speciellt. Vaknade med frukost och presenter på sängen. Fick en skattkarta av lilla dottern och bo på hotell i Sthlm en natt av älsklingen ( som vi ska ta i samband med när vi ska ut och äta middag och gå och kolla på stand up). När vi senare var på skattjakten var vi tvungen att gå ut. Den ledde till en lägenhet en liten bit bort härifrån, vi plingade på och där bodde Es kompis som var ny vaken när vi kom. Jag fattade först ingenting, sen såg jag att det stod en helt ny cykel inne hos honom. Det var Lovas present till mamma. På den fanns det dessutom så hon kan sitta där bak och följa med när man ska någonstans. Så superbra presenter fick man. Senare på eftermiddagen kom det lite gäster. Bjöd på lite tårta och fika, nå större än så vart det inte. Lite bilder kan vi bjuda på iallafall :)

2010-09-20
 22:09:06

Mumsiga syltgrottor

Fick bara för mig att baka idag. Det vart syltgrottor. Har nämligen gått och funderat på att köpa färdiga från jobbet men kom sedan på att man kan ju prova att göra det själv. Så vart det idag. Vart jättemumsiga!! Till och med godare än köpes. Man kan inget annat än älska dessa kakor!

Syltgrottor

ca 20 st

  • 250 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver
  • 1 1/2 ttsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • valfri sylt

Blanda smör och socker poröst, blanda i resten av ingridienserna och dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en längd och dela varje längd i tio lika stora bitar. Rulla ihop till bollar och lägg i pappersformar, gör en fördjupning i varje boll och lägg på den sylt du föredrar i varje hål.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15 minuter, klart!

 

2010-09-20
 21:48:20

Ny leksak

Idag var vi förbi leksakbutiken för att köpa leksaken som är här ovan på bilden som kommer från Brio leksaker. Lova var iallafall glad när vi kom hem och hon fick sitta och leka. Satt väl stilla och lekte med den i minst en halv timme iallafall så det var skönt så man fick lite tid till att göra annat än att bara roa henne hela tiden. Så den kommer nog att komma till mycket användning fast hon inte sätter dom i rätt ordning så träffar hon ju iallafall pinnen, våran duktiga lilla tjej! :)

2010-09-19
 21:06:14

Trevlig helg!

I helgen har det varit fullt upp. Jobbade igår 8-16. Till middag lagade E anka med potatiskaka och syrlig rödvinssås, lite variation från våran vanliga vardagsmat. Vart förvånade gott faktiskt! Var länge sedan man smakade anka så hade glömt hur det smakade. Trodde att det skulle smaka lite som kyckling men icke det, helt annars, men gott var det iallafall. Till efterrätt vart det Eton Mess "E´s Mess" kanske man ska kalla det istället. Då han hade gjort det lite på känsla. Gott var det också, hemgjord marräng med grädde, mango, passionsfrukt och mangopuré med mango balcamico. Här är resultatet:

Idag Söndag var vi ut till Åker och hälsade på Lovas kusin Neo och lilla Liam så hon skulle få leka. Lova och Neo har verkligen kommit bra överräns och kan sitta och leka med varandra nu, så det är roligt. Tyvärr kan lilla fröken vara lite hårdhänt och elak av sig ibland. Det mesta av tiden var hon iallafall snäll. Måste försöka lära henne att vara lite försiktigare. Nu ligger hon och sover gott i sin säng efter en sån fullspäckad schema.

2010-09-19
 20:46:46

Pampers Active Fit blöjor

Vi/Lova är med i en kampanj från Buzzador där vi har fått möjligheten att få testa Pampers Active Fit nya blöjor. Pampers Active Fit är Pampers torraste och tunnaste blöja.

Vill du ochså testa olika produkter? Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
För att bli medlem klicka HÄR
Vill ni veta mera klicka HÄR

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

2010-09-16
 10:33:39

Sötaste Bobux

Både pappa och dotter ligger just nu och tar sig en liten förmiddagstupplur. Jag fick däremot sovmorgon då E var så snäll och gick upp med Lova vid sju. Känner mig dock fortfarande väldigt sliten. Tur att man inte börjar jobba förrän senare i eftermiddag. Mår inte så värst bra idag heller men det är iallafall bättre än igår då jag tyvärr fick gå hem från jobbet efter att ha jobbat 2 timmar. Så jag hoppas att jag klarar av att jobba idag de få timmar som jag ska jobb, pepp!


Lova testar sina nya tofflor från Bobux som fick följa med oss hem från stan i tisdags. Tycker att är så otroligt söta och dessutom så behöver hon inte gå och halka runt här hemma längre heller.

2010-09-13
 20:49:55

Nya tofflor

Har sovit så otroligt dåligt inatt och sen skulle man upp vid sju och bege sig till jobbet, pass 8-17. Dan har gått väldigt snabbt. Har nu fått schema enda fram till vecka 52  så det känns skönt så man kan planera in lite. Imorgon är jag ledig och sen blir det jobb enda fram tom lördag. Vi ska nog ta oss ner till stan och träffa Sanna, Vidar och Lovas kusiner för lite umgänge. Ska försöka hitta oss ett par innetofflor till Lova så hon slipper gå och halka runt här hemma. Eftersom halkstrumporna inte verkar fungera nå vidare bra så får det nog bli så.

Bobux underbara skor!

2010-09-13
 19:55:45

Underbara barn mässan


Jag är med och tävlar om Entrébiljetter till Underbara barn mässan hos Caroline!
Tävlingen avslutas den 27 september med 6 stycken vinnare, var med du också!
2010-09-11
 21:25:22

Imorse var jag...

Imorse var jag helt återställd. Mådde bra förutom att jag var väldigt seg då lillen ville gå upp strax innan sju. Då var det bara upp och leka med henne. Eftersom vi mådde bättre idag bestämde vi oss för att åka iväg till Skärholmen/IKEA för lite shopping med Sanna och Vidde. Lunchade där och satt och pratade lite innan vi gick runt och kollade lite i affärerna. Hittade en jättefin skjorta till min sötnos från nameit som bara var tvungen att följa med hem :) Efter några varv runt där begav vi oss till Ikea en snabbis för att kolla på lite kuddar och smågrejer. Det var så otroligt mycket folk så det nästan var jobbigt att gå där. Så vi gick runt lite snabb och tog det vi skulle ha och begav oss hem sedan. Lagade en gomiddag, pasta med tomatsås och skaldjur. Lova älskade den iallafall och jag med. Måste ju passa på och laga sånna maträtter då E inte är hemma eftersom han inte är så värst förtjust i skaldjur och jag som bara älskar det!

Lovas nya skjorta från nameit, var den sista dom hade kvar dessutom.

2010-09-10
 20:50:54

Sjukling + chokladpudding

Idag var det ju tänkt att jag skulle jobba mitt 17 till stängningspass. Vart tyvärr ändrade planer imorse efter att ha varit och släppt av E till tåget, då han skulle iväg på konferans med jobbet. Efter att ha kommit in genom dörren hemma var det bara raka vägen in till toan och sen kom hela frukosten upp. Kände redan när vi satt i bilen att det skulle komma när som helst, tur att jag kunde hålla igen. Min stackars lilla dotter kom in till mig på toa när hon såg att mamma inte mådde bra. Stod hon där och bara kollade på mig först och gav mig sedan kramar. Kan man ha någon sötare dotter!? Sedan fick man även feber så det var inge vidare kul. Så har försökt att vila lite under dagen då Lova har sovit. Nu sitter man här själv, tyst och lugnt, ser på Idol och chokladpuddingen står i kylskåpet och väntar. Så nu ska jag bara mysa framför tvn för mig själv innan läggdags. Sedan får nog sötnosen hoppa över till våran säng då jag inte vill sova helt själv i stora sängen, känns så tomt :)
2010-09-06
 19:26:56

2010/09/06

Som vanligt är man väldigt dålig på att uppdatera här. Vi kom hem från luleå för två dagar sedan. Har försökt vila upp oss lite då vi har dragit på oss förkylning och hosta. Jag jobbade igår iallafall, det var lite tungt då man känner inte kände sig allt för frisk..men det är iallafall på bättringsväg nu. Idag har vi försökt göra lite nytta. Var och handlade lite mat då vi inte hade någonting hemma alls att äta. Sedan var vi till Telgebostäders kontoret för att välja kakel och det till nya badrummet som de ska ta och fixa nu här framöver. Vart i färgerna vitt och grått. Inte för att vi bryr oss så mycket, då vi hoppas att inte behöva bo kvar så länge till. Det är verkligen svårt att hitta en lägenhet. Börjar känna mig lite stressad nu, ursch! Imorgon beger vi oss till Vingåker för att hälsa på Es mamma i några dagar och bara ta det lugnt där.