2011-02-28
 21:34:13

Many tears

Har haft en ledsen tjej hela dagen. Inte alls roligt. Allt har bara varit "nejnej" från hennes sida och mycket tårar. Då hon har fått sitta i knät så har det varit okej ett tag iallafall. Sov två gånger på dagen och somnade ändå ganska tidigt för natten ikväll. Känns som att det är någonting som inte riktigt står rätt till. Så imorgon får hon också stanna hemma och kurera sig, så får vi se om det kanske blir en bättre dag imorgon.

Lovas rum är ju som sagt nästan klar nu..listerna är uppe iallafall, så det ska bara målas på lite granna, sen är det nog dags att flytta in för lilltjejen som ska få ett helt eget rum (bilder på rummet kommer upp lite senare!). Måste ta och hitta någon växasäng till henne snart också. Har kollat runt lite, dock inte fastnat för någon. Jo en, som var alldeles för dyr. Det är ju sjukt hur mycket en barnsäng kan kosta. Försöka hitta någonting på blocket som jag sedan kanske kan ta och måla om till vitt. För vitt ska det vara! Det är bara att fortsätta att leta helt enkelt.
2011-02-28
 10:07:59

Vilken natt.

Natten har inte varit speciellt rolig. Har fått springa på toa ett flertal gånger pga att lillen trycker väldigt mycket på blåsan. Inte nog med det så har vi inte fått sova så mycket heller, då Lova har varit himla ledsen mesta dels. Hon säger "ajaj" allt oftare och det är inte lätt att riktigt förstå vad hon menar alltid. Igår ville inte magen hänga med riktigt, diarréade ett antal gånger (då sa hon även ajaj!) Inatt har det inte varit något sånt, men hon gick upp 6 imorse och hennes humör var inte på topp. Det var verkligen en berg- och dalbana. Dock inge feber. Men hon fick stanna hemma idag iallafall. Får se om hon blir bättre under dagen, så kanske vi får ringa och säga att hon kommer imorgon. Nu vaknade hon efter att ha tagit sig en tidig förmiddagslur. Jag skulle också behöva det egentligen! Vi kanske hinner med en till lite senare på dagen!
2011-02-27
 12:16:05

Busungar!

Igår var vi barnvakt i några timmar. Gu så trött man var efteråt. Jag är glad att vi inte har två som är så pass jämngamla, eller så tar det bara mycket extra på krafterna nu när man är gravid också. Jag var iallafall helt slut igår kväll då vi gick över till grannhuset (M & M och deras barn Isabell & William). Wille och Lova sprang runt mest hela kvällen. Medans vi satt och kollade på Melodifestivalen, som inte alls var nå vidare bra. Efteråt gick vi hem och Lova somnade ganska omgående.

 

Just nu: Både pappan och dottern ligger och sover nu när klockan är 12! Jag själv ska försöka göra lite nytta idag. Har kläder som ska strykas och lite kartonger som ska packas upp också. Sen när sötisen vaknar så ska vi försöka ta oss ut en sväng fast det inte är sådär superfint väder ute.


2011-02-24
 21:15:55

Söta oskyldiga jag!

Lillstumpan somnade själv i sin egen säng idag. Så hon måste ha varit ganska trött. Det var en gladare tjej idag när jag kom till förskolan och skulle hämta upp henne. Vinkade så glatt hejdå till sina fröknar när vi gick. Nu har våran helg redan börjat (utan pappan) då vi ska tillbringa morgondagen tillsammans. Hoppas på att få lite sovmorgon imorn :) (Just nu: När jag sitter här och skriver så sparkas det på för fullt där inne i magen. Härligt!)

När vi kom hem från förskolan hittade Lova någonting gott på köksbordet, lite småsmulor som fanns kvar i påsen. Ser ni hennes oskyldiga blick, hihi, tokunge! Nu har man ju lärt sig att ta sig upp och sitta själv på dom stora stolarna i köket också. Så det är bäst att både hålla koll på henne och på vad man har på bordet här framöver.

2011-02-24
 09:04:57

Lovas namnnappar

Igår kom Lovas namnnappar från namnnappen. Leveranstiden gick väldigt snabbt! Så jag är mycket nöjd! Dessutom hade dom erbjudande denna månad, då man skrev in "familjeliv" som rabattkod, så fick man 15% rabatt. Så lite billigare vart det iallafall! :)


Vi fick hem en vit, rosa och cerise. Den cerisa fick Lova ta med sig till förskolan idag!

2011-02-23
 13:24:23

Från 2017 g till 2600 g

Ultraljudet gick jättefort. Barnmorskan var väldig snabb och allt var nog klart på 10-15 min. Allt såg jättebra ut enligt henne. Lillen hade gått upp bra i vikt sen sist (ca 2 veckor sen), då vägde lillen 2017 g och nu 2600 g. Den låg dessutom lite över normalkurvan nu. Huvudet var neråt denna gång, men barnmorskan sa att den kan ju fortfarande vända på sig. Men just nu låg den iallafall med huvudet väldigt långt ned. Fick även se en liten näsa och puttmun, det börjar börjar tydligen bli lite trångt där inne också.

Ska snart och hämta min stora tjej från förskolan. Det är alltid lika kul att få hämta upp henne, då man har saknat henne hela dagen. Jag har fortfarande lite svårt att förstå att hon inte är med mig hela dagarna som man annars är så van vid. Tur att hon bara går 8-14, mån-tors då. Hon verkar ju trivas jättebra där, så vi får hoppas att det fortsätter så.

2011-02-23
 09:23:06

Bebiskläder

Har precis skickat iväg sötnos till förskolan. Hon var dock inte lika glad idag när jag lämnade henne där, men tror det gick över lika fort det också. Solen lyser men det är ändå lite småkallt ute, -11 grader. Sitter här och funderar på hur jag ska ta vara på denna dag. Är fortfarande inte helt frisk, men det är på bättringsvägen. Ska iallafall iväg vid lunchtiden till sjukhuset på UL (ultraljud) idag igen, för en andra gång, för tillväxtkontroll. Nu mest för att kolla så att den har fixerat sig.

Bebiskläder finns det gott om iallafal, här endast strl 50-56. Strykta och vikta. Så då är det bara att packa ihop BB-väskan kvar då, så kanske vi är beredda sen? Vad ska man ha med sig? Kommer inte ihåg, känns som att man är förstföderska igen, det vart ju lite bråttom sist så han ju aldrig packa någon BB-väska. Då var det akut in!
2011-02-22
 10:21:12

Underbara strössel

Dessa underbara tyger kommer från Mairo, ur kollektionen strössel av Elisabeth Dunker. Vill ha någona av dessa till Lovas rum som rullgardiner i hennes fönster senare. Superfina ju!

2011-02-22
 10:02:28

Det närmar sig..

Förkylningen och allt annat skit har börjat att släppa lite, men det är fortfarande en bit kvar. Ska verkligen bli skönt att slippa det sen! Snart går vi in i samma vecka som Lova kom till världen. Men jag väntar nog gärna några veckor till, iallafall till v.37. Ja, det börjar verkligen att dra ihop sig. Känns fortfarande lite overkligt, ska vi bli tvåbarnsföräldrar? Vi har fortfarande ingen ordning här hemma. Kanske dags att ta och fixa en till säng. Har iallafall börjat att tvätta upp lite av Lovas kläder som hon hade när hon var nyfödd, det var ju en hel del. Så några små bebiskläder kommer vi nog inte behöva införskaffa oss, då dom ändå växer ur allt så himla fort.

Magen i v.35 (34+6). Tycker själv att den inte är speciellt stor och klumpig så det är ganska skönt. Dock har lillen verkligen börjat att trycka på mina revben som inte är speciellt uppskattat.

2011-02-18
 22:06:35

Hemsk hosta

Tyvärr händer det inte mycket här. Jag mår fortfarande inte superbra. Har legat och hostat hela natten, så jag hade väldigt ont i magmusklerna imorse när jag vaknade. E fick sova på bäddmadrass i tv rummet. För annars skulle han nog inte få sova alls. Ja jag hostade så pass mycket att det kom tårar mesta dels, så att halva täcket vart blöt. Inte alls kul. Får se och hoppas på att få sova lite inatt iallafall. Hostan blir ju oftast som värst precis innan man ska gå och lägga sig också. Nä det är väl bara att ta lite hostmedicin och försöka gå och lägga och kurera sig så, kanske man är bättre till imorgon.
2011-02-17
 21:03:24

Jippi, bihåleinflammation!



Dagens Lova, efter att ha kommit hem från förskolan, sitter och äter lite honungsmelon. Det hade gått superbra idag också sa fröknarna när jag hämtade upp busungen. Sen bar vi iväg till vårdcentralen, det visade sig att jag hade fått bihåleinflammation. Så fick utskrivet penicillin som jag ska knappra på i sju dagar här framöver. Hoppas nu att det hjälper! Var ju även till barnmorskan idag. Bebisens hjärtljud låg på 155 som var normalt men hon tyckte ändå att enligt kurvan som vi följer så har den inte börjat att stiga uppåt speciellt mycket. Så hon skulle skicka en remiss till sjukhuset igen för ännu en kontroll som man brukar ha ungefär 2 veckor efter den första tillväxtkontrollen. Nu trodde hon även att den hade fixerat sig så pass och att den låg och tryckte med huvudet väldigt långt ned. En till anledning till varför hon ville skicka oss för en till kontroll var för just det här, fixet. För det måste den ha gjort innan/i v.37 för annars måste dom hjälpa till. Så nu får vi helt enkelt sitta och vänta på att pappret från sjukhus ska komma hem igen då!
2011-02-17
 09:50:22

Namnnappar

Ja det är väl dags att beställa namnnappar till Lova igen då. Besällde ju sånna när hon var liten bebis, men dom är ju slängda nu. Förskolan vill ju gärna att man har det till barnen också, så man slipper blanda ihop med alla. Finns ju så många sorter att välja mellan bara, så ska kika vidare och försöka beställa några, så vi får hem dom någon gång också.

 

2011-02-17
 09:18:51

Inte bättre..

Fick iväg en väldigt glad tjej till förskolan imorse iallafall. Öppnade dörren till hennes avdelning och hon bara springer in utan att äns säga hejdå eller kolla åt mitt håll, lillskiten :) Var först tveksam på om hon verkligen skulle gå idag, men kände att hon nog behövde få komma iväg och leka lite, då hon har varit hemma dom två senaste dagarna och tagit hand om en sjuk mamma. Jag mår fortfarande pissdåligt. Inte alls kul. Har nyligen pratat med vårdcentralen också, så ska dit vid halv två idag. Har som sagt hemskt ont i bihållorna och längs hela kinden/käken fast inne i munnen. Förkylningen vägrar ju att släppa, har nog gått och dragit på det sen vi kom hem från Luleå, alltså mer än två veckor nu och hostar blir inte heller bättre, känns som att hjärnan ska sprängas när man hostar en gång. Värst är det nog på natten. Tycker så synd om E och L som måste ligga och lyssna på mig. Förhoppningsvis får vi kanske reda på det idag, vad som ligger och lurar där än bara vanlig förkylning och hosta. Ska även till barnmorskan och kolla läget, se om mina järnvärden har sjunkit ännu mer. Yes, så ser min dag ut, ska försöka vila lite nu, måste hämta upp Lova från förskola vid 13-tiden då vi måste iväg till läkaren sen.
2011-02-15
 20:37:48

Kan det bli nå värre

Kan det bli nå värre, joo lite kanske. Febern har börjat stiga och snorar och hostar dygnet runt och stor mage, ursch det är inte alls kul. Vill bli frisk nu! Sötisen fick vara hemma idag med mig, hade en väldigt snäll tjej här hemma idag, så det har inte varit allt för jobbigt. Nu ligger hon och sover, satt nästan sovandes i soffan för ett tag sedan hihi, mycket skönt att slippa krångla med henne nu mera på kvällarna. Lägger mig bredvid henne i sängen och pratar lite och sen somnar hon. Stora framsteg, då vi annars brukar lägga henne i famnen och sitta och kolla på tv och oftast vill hon inte ligga stilla då.

Det vart inte så jättemycket firande igår på alla hjärtans dag. Kände ju som sagt att febern kom krypandes. E köpte hem lite hämtmat. Gissa vad jag fick i alla hjärtansdag present av älsklingen? Hem kom han med en stor kartong med Moccamaster :) Äntligen kan vi dricka riktigt kaffe här! (Annars har vi kört på pulver.) Älskling fick tre jätterosor och ett kärlekskort. Yes, får väl visa våran lyxa kaffemaskin senare någon dag då jag har mera ork. Ska verkligen försöka bli frisk nu!

2011-02-14
 12:20:10

Mjauu!

Från helgen! Lova har kommit på hur roligt det är att rita, så vi var iväg till leksaksaffären och köpte pennor och målarblock med olika djur i. Så nu mera sitter hon och målar varje morgon efter frukosten en liten stund. Dessutom försöker hon låta som djuren också, hihi, hur sött är inte det.

Mamma:"Lova, hur låter katten?" Lova:" Mjauu, mjauu"

2011-02-14
 11:55:34

Måndag igen då!

Jahapp, då var det måndag igen. Har varit väldigt dålig på att uppdatera här dom senaste dagarna. Min förkylning (kan knappt andas normalt) och hosta vägrar att släppa och jag känner mig väldigt hängig också, börjar helt enkelt bli riktigt less på det här. Ja, det är ju alla hjärtans dag idag, så då får man väl vara lite glad, ska även passa på och gratta min bror som fyller 16 år idag *Grattis!!* och kör försiktigt ;) . Gick iväg med Lova till förskolan imorse men idag vart jag iväg skickad ganska direkt efter att ha lämnat henne. Då dom trodde att det skulle gå så pass bra ändå utan mig. Vinkade hejdå till min sötnos, som satt i frökens famn, inte en enda reaktion från henne fick man. Så vi får hoppas att det har gått bra idag. Känns lite tomt här hemma, men samtidigt vet jag att hon har det säkert superkul på förskolan med alla dom andra barnen. Jag själv skulle behöva vila lite, så jag blir frisk någon gång. Längtar faktiskt redan efter att få hämta upp henne, mammas älskade unge! 

Stortjejen gör sig iordning för att få gå till förskolan imorse.

2011-02-11
 20:25:36

Våran underbara lilla tjej!

Idag var det full rulle på förskolan. Lova var superduktig! Jag fick gå iväg till personalrummet och dricka kaffe medans hon var kvar och lekte med dom andra. Först vart hon lite ledsen men det gick fort över sa fröknarna. Fick komma tillbaka efter 30 min. Inte äns då då jag kom tillbaka kom hon och klängde på mig. Hon var så glad att få leka med dom andra, sprang runt och skrattade mest hela tiden :) Vid lunchen gick det också jättebra, stora framsteg har vi gjort, dom fick kassler med potatis och sås, det tyckte Lova var jätte mumsigt och åt upp nästan allt. Satt snällt gjorde hon också. När det var sovdags, så vart jag jätteförvånad. En av fröknarna fick byta blöja på henne och sedan la dom henne på hennes madrass och där låg hon med nappen i munnen och nallen Bea i famnen. Låg tyst och stilla och kollade lite på dom andra barnen som också låg tysta. Sen vände hon sig om och somnade. Helt underbart var det att se! :) Hon sov nästan tills det var dags att gå hem. Våran duktiga tjej! Fröknarna tyckte att det hade gått jättebra och tror att det absolut inte skulle bli några problem med Lova. Så på måndag ska vi dit igen, men då kommer jag att sitt i personalrummet och bara finnas där för säkerhetens skull. Det kommer nog gå superbra ska vi se!
2011-02-10
 18:39:45

Andra dagen + bvc 18 månaders kontrollen

Jag är helt slut ut och in. Mera ansträngande att vara på förskolan för mig än för Lova verkar det som. Idag har det dock gott mycket bättre än igår. Dom fick spagetti med köttfärsås till lunch och Lova satt och åt, men det är fortfarande mycket att ta in och att sitta stilla är inte det roligaste, speciellt när man själv inte vill det. Sov stunden gick också bättre idag fast förstås efter lite skrik och tårar, så sov hon drygt en och en halvtimme. Sen när hon vaknade var det nästan dags att gå hem för dagen. Det går fort när man har roligt! Så man kan väl säga att det bara går bättre och bättre och hon tar för sig och leker med dom andra. Imorgon kör vi samma race igen då!

Vi hade även en tid hos bvc idag på eftermiddagen Jag och Lova tog oss dit fast det var riktigt skitväder ute. Det var dags för 18 månaderskontrollen. Hon fick i uppgift att bygga lite torn och måla och prata. Allt gick kanonbra! Hennes vikt och längd var dessutom på samma kurvbana nu som hon ska hålla här framöver. Nu här framöver blir det inge kontroll förrän vid 3 års åldern, men vi kommer att gå dit efter att bebisen har kommit, så ska vi ändå kolla så att hon följer sin kurva iallafall tyckte barnmorskan.

En utslagen liten tjej som sover för första gången på förskolan.

2011-02-09
 20:38:54

Inskolning dag 1

Idag kom äntligen den stora dagen. Har själv faktiskt varit lite nervös för denna dag. Våran lilla tös första dag på förskolan. Efter lite frukost hemma och på med lite kläder begav vi oss till förskolan vid 9-tiden. Vi blev väl mottagna av fröknarna på Lovas nya avdelning. Just när vi kom så var halva gruppen ute och lekte och halva inomhus. Så vi fick komma in och se oss omkring. Lova var först lite blyg (alla var väldigt nyfikna på henne) och ville gärna hålla mamma i handen och gå och kolla runt. Det gick dock över ganska fort och efter ett tag satt hon där och tog för sig och lekte med dom andra barnen. Hon ritade en jättefin teckning som hamnade i hennes mapp också. Lunchen var inte lika roligt tyckte Lova, fick i henne lite mat, men det fanns ju så mycket annat att kolla på, det var ju himla många barn där, så det var väldigt svårt att sitta stilla. Efter lunch skulle alla barnen sova. Det gick inte alls för sig. Hon var väldigt trött men eftersom hon oftast aldrig brukar sova utan sin Bea så var det väldigt svårt att trösta henne. Så vi begav oss hem vid 13-tiden istället för 14-tiden. På vägen hem somnade hon i barnvagnen självklart. När vi kom hem sov hon nästan 2 timmar. Ja det tar verkligen på krafterna när man ska leka och ta in alla nya intryck. Imorgon är en ny dag och vi kör 9-14 på förskolan då också, hoppas att det går bättre då.

Det var en trött liten tjej efter en dag på förskolan, som mer än gärna ville mysa med mamma och bebisen i magen.

2011-02-07
 21:10:17

Äntligen kom posten..

Det är snart sängdags för min del också. Lova somnade för drygt en timme sen. Har haft huvudvärk hela dagen, som tur är hade jag en så ganska snäll tjej som ville vara med mamma idag. Min kropp känns helt hängig, alltså helt slut, känns som att jag kommer bli sjuk snart. Vi väntade ju som sagt på brevbäraren idag. Tillslut kom h*n och brevet från Södertälje sjukhus ramlade ner i brevinkastet, så vi fick tid dit imorgon. Har även ordnat barnvakt, då Neo, Liam och deras mamma ställde upp så snällt. Inte lätt när det är i sista minuten att få tag på folk.
2011-02-07
 12:57:39

Hängiga familjen

Gårdagen spänderade vi hemma, inomhus hela dagen. Lova hade spytt hela natten, spydde både ner sin säng och våran säng, så på morgonen låg alla i vardagsrummet på en madrass istället. Nallen Bea fick sig också tre omgångar. Så det var bara att slänga in allt i tvättmaskinen(otroligt skönt att ha en egen maskin). Hon fick även lite feber och spydde lite på dagen och kvällen. Idag har hon varken spytt eller så, så vi får hoppas att det vänder nu. Tycker att hon har varit sjuk så att det får räcka nu. Måste ju få börja på inskolningen någon gång också. Funderar på om hon verkligen ska gå imorgon eller om vi ska vänta till onsdag istället. Hon har inte feber nu men hostar hemskt och är lite hängig. Kanske lika bra att vänta! Jag är inte heller så pigg, förkyld och ont i halsen, så det är inte så lätt här hemma Nu sitter vi och väntar på att posten ska komma och se om vi får någon tid till UL, börjar bli lite otålig här.

2011-02-05
 22:06:54

Barnkalas

Ojj vad dagen har gått fort, snart sovdags igen. Vi var iväg och firade Lovas kusin Neo som har fyllt 2 år. Barnen har verkligen utvecklats och lekte väldigt bra med varandra och pratade, skrattade och verkade förstå varandra. Så det var väldigt roligt att se. När vi åkte hemåt släppte vi av Es mamma och sambo vid tågstationen innan vi åkte vidare för att storhandla på IcaMaxi. Fick med oss fyra kassor hem, så nu är kylskåpet fylld, skönt! Ikväll har vi avnjutit en god middag, rostbiff med klyftpotatis och sparris. Sett på melodifetivalen (vem gjorde inte det?). Och nu försöker vi natta lilltjejen, för nu är klockan alldeles för mycket! Imorgon ska vi nog försöka ta och få lite mer ordning här hemma. Lovas golv ska läggas så det blir klart sen är det fönsterlister och golvlisterna som är kvar att fixas där inne bara ev. måla fönsterbrädan också.
2011-02-04
 20:01:35

Fredagsmys!

Vi tog oss ner till stan en sväng efter lite om och men, egentligen kändes det lite för jobbigt men vi tog oss ner iallafall. Lova sov gott i barnvagnen på vägen dit och jag kunde gå och kika lite i affärerna innan hon vaknade sen. Senaste tiden har faktiskt varit lite jobbigt att gå med henne då hon inte kan sitta stilla i vagnen och blir så himla rastlös av sig. Vi hittade ett par mjuka jeans till henne på hm för under hundra lappen. Hittade även present till Lovas kusin som har fyllt 2 år som vi ska på kalas hos imorgon. När E slutade jobba så kom han ner till stan och mötte upp oss och vi gick och åt lite middag på Nancy´s. Vi hade inge mat hemma, så imorgon måste vi storhandla och fylla upp kylskåpet lite tror jag.


Just nu.Fredagsmyser med pappa efter att ha badat och fått på sig pyjamasen. Lite snacks och disneyfilm på tv, kan det bli bättre..

2011-02-04
 11:27:40

Järnbrist + UL

Igår var vi iväg till Bm för kontroll av magen. Tog en promenad dit, blåste så fruktansvärt kallt fast det var plus sex grader ute, kändes som minus. Det var skönt att komma in i värmen iallafall när vi kom fram. Vi var nog dom enda som var där, eftersom vi fick en tid utöver besökstiderna. Vi gjorde rutingrejerna, tog urinprov, lyssnade på hjärtljud, mätte magen och kollade vikten. Mitt järnvärde hade sjunkit mera sen sist, så bm ville att jag skulle börja ta järntabletter. Inte så konstigt att man har varit så trött konstant då. Enligt kurvan som bebisen ska följa så ligger den fortfarande under normal, magen hade växt 3 cm sen sist och bm hade velat att den skulle ha varit 4 cm iallafall. Men hon trodde troligtvis att barnet redan har fixerat sig och ligger väldigt långt ner redan och därför kunde hon inte få en riktigt bra mått på magen heller. Så nu ska vi bli iväg skickade till UL igen på Södertälje sjukhus för en extrakontroll. Hjärtljudet lät bra och bra med fosterrörelser, så bm tyckte inte att jag skulle vara orolig alls, för det var inte hon. Det var väldigt vanligt att behöva skicka iväg gravida på en extrakontroll, enligt henne. Så vi får hoppas att det inte är någonting.
2011-02-03
 09:58:09

God morgon!

Ursch så sliten man är idag. Lova bestämde sig för att stiga upp halv sju imorse efter att ha legat och sparkat oss i ansiktet i en timme innan också. Nu är klockan snart tio och hon har somnat igen. Så hemskt gnällig var hon imorse, någon som hade vaknat på fel sida imorse eller för tidigt. La henne i min famn och hon somnade. Idag är hon feberfri, så senare på eftermiddagen ska vi ta oss en promenad till Oxbackskliniken och lyssna på lillens hjärtljud och prata lite med bm.
2011-02-02
 11:30:04

33 weeks

Oj, såg precis att vi redan idag går in i vecka 33. Det närmar sig med ilfart. Har nog inte fattat det riktigt ännu heller att vi ska ha ett till barn och att Lova ska få ett syskon. Det var som när vi väntade Lova, man förstår inte det förrän det väl är dags. Har hemskt mycket sammandragningar också, ganska obehagliga. Har även börjat fundera på om man verkligen kommer att känna av det den här gången, när det verkligen är dags, när man börjar få värkar (fattade ju inte det när det var dags med Lova). Tur att E inte jobbar allt för långt borta iallafall. 

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Din livmoder befinner sig nu ca 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

 

Egna ord: Det sparkas på för fullt där inne. Busen ligger och trycker en på revbenen ganska ofta så man har svårt att sitta rätt i soffan. Har börjat få svårt att böja mig ner och plocka upp allt efter Lova, då magen tar i :) Får springa på toa minst 2-3 gånger varje natt. Ska till bm imorgon och kolla så att allt är bra med lillen.

 

 

2011-02-02
 11:07:18

Inskolning vart inställd

Go förmiddag! Lova tar just nu sitt förmiddagslur. Ringde till förskolan imorse när vi klev upp och sa att vi inte kunde komma på inskolningen och dom förstod självklart, då det var sånna tider just nu med mycket feber och förkylningar. Skulle ringa dom och boka in en ny inskolning när Lova har blivit bättre. Så troligtvis blir det i början av nästa vecka får vi hoppas, för nu har det ju blivit så himla förskjutet allting. Lova har verkligen sovit dåligt inatt, vi också i och för sig, blir inte mycket sömn när man har en ledsen tjej som ligger och gråter halva natten. Febern hade gått ner igår kväll iallafall men hon är fortfarande lite hängig. Inte nog med det så spydde hon ner soffan innan läggdags igår kväll också. Har dock inte spytt något mer sen dess, så det kan ha varit någonting annat.

Ikväll ska E troligtvis lägga golvet som ska vara i Lovas rum, om han inte kommer hem allt för sent som han har gjort dom senaste dagarna. Det vart en valnötsfärg, lite mörkare golv, men inte allt för mörk heller. Hoppas på att det blir bra! Vi får väl vänta och se.
2011-02-01
 16:49:34

Min sjuka sötnos

Idag har vi hållit oss inomhus. Lova vaknade imorse och hade fortfarande hög feber. Det kommer om kvällarna  och hon är kokhet på nätterna. Så imorgon blir det nog ingen inskolning för oss, tråkigt! Får ringa dom imorgon bitti, för idag hade dom stängt på hela förskolan. Sen det lär inte bli inskolning förrän nästa vecka då, då man ska vara med de tre första dagarna, tre dagar i rad också. Får höra vad dom säger imorgon.


Som ni kanske ser så är min sötnos inte speciellt pigg idag heller..Sitter och myser i soffan framför disney.