2010-01-29
 20:35:13

Hand- och fotavtryck




2010-01-29
 20:30:22

Lovas babuskadockor

 

2010-01-29
 14:25:09

Dagen

Igår var jag för trött för att uppdatera, då vi hade varit i gång hela dagen. Det var iallafall riktigt trevligt på Kyrkis, mysigt ställe att ta med barnen till. Tror Lova behöver bli lite större först, för det var mest barn som var äldre än henne som iallafall kunde krypa eller gå. Men det kan ju vara bra för henne att få träffa andra barn också. Sedan gick vi på stan och kollade på barnkläder. Hittade ett fint mjukisset till Lova från Polarn o Pyret som var på rea (kommer bilder på det sen, men tyvärr dog kameran innan). Hittade även en heldress till henne på Hippokids med babuskadockor på från Molo, den var också på rea och dessutom halva reapriset. Sedan hamnade vi som vanligt på Nancys eftersom vi hade fyra barnvagnar så var det kanske bäst att vara där det fanns mycket plats. Efteråt gick jag och Sanna en liten runda till och kollade på lite grejer och tog sedan en promenad till Duderbutiken där hennes sambo skulle komma och hämta upp henne och Vidar. Så vi var väl hemma vid 17-tiden och hade varit ut och härjat sedan 9 på morgonen :) Så vi var ganska trötta.

Idag var vi duktiga och tog en promenad till BarnensHus vid 10-tiden. Skulle hämta Lovas hand- och fotavtryck som vi hade gjort tidigare. Dessutom så var det en massa andra barn där så det var roligt för Lova också. Jag ska försöka få upp nån bild på hand- och fotavtrycken senare.
2010-01-27
 20:40:51

Nyttig

Jag och Lova passade på att promenera vid lunchtiden innan snöstormen drog in. Vi gick till Babyland för att kolla om de hade något roligt.  Hittade badleksaker till Lova, så hon har något att leka med när hon badar istället för pooltermometern. När vi skulle hem så hade det verkligen börjat snöa ordentligt. Ursch, då önskade man att man kunde ha det lika skönt som Lova hade i vagnen :) Gjorde kycklinggryta med ris till lunch till både Lova och mig. Blev faktiskt riktigt smarrigt, gick hem hos Lova också. Till middag vart det ett GI- recept, Lime- och vitlökskyckling med squash, svamp och sallad. Den var riktigt god. Känner mig dessutom duktig. Vill ju vara lite nyttig nu när jag inte har börjat träna ännu.

Imorgon ska vi upp tidigt och gå till kyrkis med Sanna, Vidar, Patricia, Vincent, Katarina och Neo. Har aldrig varit där men ska vara nått ställe där man kan umgås, sjunga med barnen och fika. Så det blir nog trevligt. Nu sitter Lova och väntar på att hennes pappa ska ta och komma hem någon gång.

Lova ligger och pratar med Nallen som hon fick av gammelfarmor i julklapp.

2010-01-26
 20:44:26

Nya tvättstugasystemet is just SHIT

Okej att det var bra att dom fräschade upp tvättstugan men hur de har gjort själva systemet är hur dåligt som helst. Här om dagen då vi hade tvättat klart och skulle boka en ny tid så stod det att "Du har redan förbrukat antal pass för den här månaden" Då hade vi tvättat för tredje gången. Hur sjukt är inte det när det finns en massa pass som är lediga ändå. Och nu när man har barn dessutom så måste man ju tvätta lite oftare också. Så nu har Lova nästan inga kläder att ha på sig typ då allt är skitigt, får väl antingen ta och tvätta för hand eller ta med det upp till Luleå och tvätta där. Kommer ju som sagt inte få tag på någon ny tid förrän nästa månad och vi åker den första Februari.


Lova just nu, sitter och chillar på soffan, kollar på Family Guy :)
2010-01-26
 16:45:16

Filurer till barnvagnen

Funderar på att införskaffa/beställa dessa, kanske inte just den färgen. Men tycker att dom är så himla fina att ha hängandes i barnvagnen. Hoppas Lova kommer att uppskatta det också :)

 

Fanns i flera olika fina färger hos Babyshop.

2010-01-25
 19:55:50

Skärpning!

Nä nu får det vara nog. Nu måste jag verkligen ta tag i det här. GYMKORT. MåsteMåste. Det blir det första jag gör när vi kommer hem från Luleå. Det är att springa till gymmet och skaffa kort. Får snart panikångest. Mår inte alls bra av att vara såhär onyttig. Måste börja äta nyttigt också. Nä nu menar jag allvar nu eller aldrig annars kommer det aldrig bli av. Bara mamma inte kommer att proppa i mig en massa gosaker nu när jag kommer upp till Luleå. Hon brukar ju vara så himla duktig på det iallafall, fast det har jag ju ingenting emot, mammas underbara goda mat :) (PS. Känns riktigt bra iallafall att skriva det här, det är väl tanken som räknas?)
2010-01-25
 18:13:25

Dagen.

Idag har vi varit på BHV där det skulle hållas en informationsmöte om barnens tänder. Om hur man ska ta hand om deras små tänder när de väl kommer och bör ge dom och äta och inte ge. Tandläkaren sa att tänderna är på väg iallafall på Lova :) Dessutom fick alla barnen en tandborste hihi. Sedan gick vi in till stan med Susana och Santos. Skulle lämna tillbaka fotoalbumet som jag hade köpt, tyvärr så passade inte bilderna som jag hade framkallat, så typiskt. Jag som trodde att det var den vanligaste måtten på dom eller så var det fel på albumet ;). Så får väl kolla upp måtten först nästa gång ;) Däremot så passade jag på och fixa lite ärenden på stan då jag ändå var där. Så nu är presenterna avklarade inför helgen, till storkillarna som fyller 1 år, Neo & Vidar :) Lova kom tomhänt hem, brukar inte hända allt för ofta, då mamma alltid brukar skämma bort henne ganska mycket hihi. Men hittade inget fint. Letade efter en jeansklänning som jag hade sett på Åhléns men den hade dom inte kvar längre. Så vi var väl inte hemma förräns kring 16 tiden och nu är det väl dags att laga ihop lite middag innan E kommer hem.






2010-01-24
 20:28:18

Tröttis!

Tröttis! from Jamila Nordkvist on Vimeo.

2010-01-23
 22:33:46

Babysim

Idag var det dags för den efterlängtade babysimmet. Tyvärr fick eller kände jag för att vara med i bassängen eftersom jag inte mådde så bra dagen innan då jag hade haft lite feber. Därför fick Lova vara med sin pappa bara istället. Och jag stod bredvid och filmade. Lova verkade inte tycka att det var något speciellt, fick inga reaktioner från henne, precis så som sist då vi var och badade med henne. Däremot tyckte våran babysimlärare att hon var väldigt lugn och avslappnad. Hon var iallafall helt slut efteråt och somnade på en gång då vi satte oss i bilen. När vi kom hem åt vi lite lunch sen däckade både Lova och E hihi. Ska försöka få upp något klipp från babysimmet senare. Men nu är det dags för sängen! Sov gott!
2010-01-21
 23:04:04

Fullt upp!

Idag har vi haft fullt upp känns det som. Vi tog en promenad ner till stan vid lunchtiden, jag och Lova. Där skulle vi träffa Katarina och Lovas kusin Neo för en lunch. Självklart hamnade vi på Nancy´s :) hihi. Där satt vi ett tag och njöt av maten. Sedan var det barnens tur att få lite mat också. Lova hade det väldigt roligt iallafall. Hon satt och sjöng/skrek nästan under hela tiden vi var där, tills jag la henne i vagnen med nappen så somnade hon gott. Sedan träffade vi på Sanna som också skulle äta på Nancy´s så hon joinade oss. Sedan gick vi lite på stan. Jag hittade ett jättefint fotoalbum som jag var tvungen att köpa. Ska sätta in bilder på Lova som vi har framkallat. Sedan var det dags att bege sig hemåt, uppför.

Lova fick lite mat och sen var det bara att åka till nästa ställe, nämligen Ica Maxi, tog och storhandla när vi ändå var där och inte hade vi nå mat hemma heller. Men det var väldigt bökigt då man är själv och har en prinsessa som ska sjunga hela tiden när man är där inne :) Det vart iallafall fyra kassar och lite över det med blöjor och papper. Så det tog sin tid. Vi kom ju hem tillslut iallafall. Tiden bara flyger iväg och nu är det redan läggdags. Ny dag imorgon!
2010-01-20
 19:04:29

Tävling

Jag är med och tävlar hos Muppsan´s blogg om en presentkort från Babysmart.

2010-01-20
 18:05:36

Barnenshus

Var tvungen att väcka Lova vid lunch då vi skulle ta och gå till Barnenshus, tar ju ett tag att gå dit och speciellt i det här skitvädret. Ursch man tar sig verkligen inte fram med barnvagnen, inte kul alls. Men det var riktigt trevligt på Barnenshus. Lova fick träffa alla andra barn i hennes ålder. Gud vad alla hade vuxit. Vi satt och pratade om hur fort det går och att de snart blir tonåringar hihi. Vi sjöng och gav lite massage till barnen och pratade lite om mat. Sedan vart det lite fika och prat. Lova gjorde dessutom en fot- och handavtryck.  Så vi ska dit nångång i veckan och hämta det.
2010-01-19
 20:34:55

Foto

Vi fick ett paket igår från icafoto. Det var ett stort foto på Lova som vi hade beställt. Trodde att det faktiskt skulle bli ganska dålig kvalite då den skulle förstoras så pass mycket, till 50x70. Men det vart jättebra faktiskt så jag vart riktigt nöjd. Vi vet inte riktigt vart vi ska hänga upp den ännu någonstans, men detta är resultatet iallafall.

2010-01-19
 20:19:00

Nybadad glad tjej

2010-01-19
 17:21:33

Helt slut!

Nu är man klar med middagen, så sitter & väntar på att E ska komma hem. Kommer säkert att jobba över idag också så jag får väl ta och äta själv då, mina köttbullar i tomatsås med pasta. Är jättehungrig & förtjänar nog att få äta nu så som jag har slitit. Med nappflaskan i ena handen för är Lova var hungrig och skrek efter mat & vill att man ska underhålla henne samtidigt, medans maten höll på att koka över, stodd jag där vid spisen & såg nog ganska dum ut. Som tur är så sover hon lite midda nu så får ta & snabba mig & njuta av maten framför tvn :)
2010-01-19
 11:13:11

En bra start på dagen

Dagen började med att Lova fick prova på banangröt för första gången. Det gick då verkligen hem hos henne. Då hon gluvsade i sig allting på en gång. Om man jämnför den med den vanliga havregröten som Semper har så var hon mycket gladare i maten. (Jag förstår henne också, till och med jag tyckte den var jättegod hihi) I och för sig så äter hon ju det mesta redan och tycker nästan om allt hon får också, en riktigt glupsk lite tjej .

2010-01-18
 21:29:15

Nytt År, Nya Tag!

Då är man här igen då. Vi gör ett nytt försök i år. Nu kanske det finns lite mer att skriva om. Det har ju som sagt hänt en del saker sedan sist :) Tänkte bara mjukstarta nu lite eftersom bloggen inte är riktigt är klar ännu. Har fått hjälp med den här designen av en jätteduktig tjej som heter Anna. Jag får tacka dig så mycket för hjälpen!