2011-09-30
 13:50:10

Hejhej!

Dagarna springer iväg, redan fredag idag igen!? Tycker att jag har fullt upp hela tiden fast man egentligen inte gör ett skit. Det tar väl mycket på krafterna att springa efter två ungar(eller en och den andra gnäller när det inte är bra) och försöka hålla lite ordning i lägenheten så det inte ser ut som ett bombnedslag, men hur mycket man än plockar och städar så är man ändå tillbaka på ruta ett efter ett litet tag igen. L är ju väldigt duktig på att plocka fram det mesta!

Tvätten som ska strykas hinner man inte äns stryka innan allting ligger på golvet huller om buller då en viss person tyckte det var roligt att slänga allt runt omkring sig. Middagen är i en enda kaos. L vill gärna smaka på maten INNAN vi ska sätta oss vid bordet och äta. När det väl är dags så är hon redan MÄTT! Den andra gnäller för att hon vill komma upp och se på medans vi äter. Så det är bara att kasta maten i ansiktet i princip! :) Och den där evighets göran. DISKA! Önskar att vi hade en diskmaskin nu. Så skönt det skulle vara! Slö? Ajja, men nu kanske det börjar bli lite ordning ändå. Sovrumsrenoveringen börjar dra sig mot sitt slut. Tack för det! Tapeten är äntligen uppe. Så nu ska det läggas golv och lister. Kommer upp bilder sen. Nu vaknar ungarna från eftermiddagsvilan. Hejs.
2011-09-26
 09:20:34

Sjukstugan

Idag har jag båda barnen hemma. Börjar denna vecka med att L fick helt plötslig feber igår kväll och däckade i soffan efter middan. Tempen visade på 39,3. Så idag är L hemma med oss. Febern har gått ner till 38,6 iallafall. Så har inte allt för pigga barn här hemma. Försöker väl att inte smitta ner lillsyrran men det är ju inte så lätt att hålla koll hela tiden. Själv är man inte heller pigg. Hostar och är förkyld också. Så det blir innemys idag för våran del.
2011-09-24
 19:43:01

Vilka coolingar.

Kolla in mina små sötnosar idag. Hihi. Molly var ganska paff när hon fick testa Ls gamla brillor som hon hade när hon var i Ms ålder. Men det ser lite roligt ut på M tycker jag.


2011-09-24
2011-09-23
 08:56:36

Grattis till mig!

Igår blev man hela 23 år gammal. Ja inget speciellt med det men tackar för alla gratulationer som jag fick iallafall. Vi åt gomat och lite tårta bara familjen. En väldigt lugn födelsedag som sagt. Fick dom här blommorna av E.

♥♥♥
2011-09-20
 09:20:39

BVC

Snart ska vi ta oss iväg till BVC. M har tid för sex månders kontroll idag. Spännande! Minns faktikst inte vad det var dom kollade på. Vi får väl se. Återkommer!

Molly 1,5 månad gammal.

2011-09-20
 09:13:34

Skor som klarar av vintern

Hur snygga är inte dom här? Funderar på om L ska ha skor från Kavat iår också, då förra årets är för små nu. Var riktigt nöjd med dom hon hade förra året. Slitstarka och varma.

2011-09-19
 13:17:40

Didriksons overaller

I år tror jag vi kör på Didrikson till barnen. Inge Molo då den inte verkar tåla mer kyla än vad som finns här nere i söder. Då vi spänderar en hel del tid uppe i Luleå där det är lite kallare och mer snö. L stod och skakade läpp förra vintern då hon hade Molon, stackarn. Dom är snygga och tål ju en hel del men verkar inte hålla så jättevarmt om man ska vistas ute mycket? Hört gott om Didriksons overaller iallafall nu, så det lutar åt att testa de den här vinter. De på bilden verkar vara förra årets modeller. Letat som en tok, verkar bara finnas begagnade av dom. Årets modeller faller inte mig i smaken riktigt, men det kanske inte är hela världen. Bara barnen slipper frysa så :)

2011-09-19
 09:13:51

Ny vecka, nya utmaningar!

Jahapp, då är det ny vecka igen. Helgerna bara flyger iväg. E har lämnat av L på dagis och kommer inte att komma hem förräns på onsdag kväll. Så jag ska vara ensam tvåbarnsmamma dom här dagarna framöver. Var länge sen jag var hemma själv med båda barnen så länge. Har ju alltid åkt upp till Luleå och fått hjälpt med barnen av mina underbara föräldrar. Så det ska väl bli lite kul med lite utmaningar nu. Får se hur trött/utmattad man kommer att vara på kvällarna. Idag verkar det bli regn hela dagen. Så jag ska passa på och fixa här hemma. Passa på då det inte är allt för mycket spring här hemma. Hämta L från dagis. Underlätta middagen, göra iordning den så det bara är att slänga ihop allt när det är dags att äta. Det är bra med lite planering, det gör saker och ting lite lättare i vardagen.

2011-09-17
 22:27:32

En vanlig lördag eller..


Dagarna rullar på. Idag har vi fixat väggarna så dom är klara för att målas vita.  Har försökt betämma mig för vilken tapet vi ska ha också. Det har dock inte gått så jättebra. Finns så många fina tapeter. Men har nu iallafall en top 5- lista som måste gallras.

L somnade typ 17 igår eftermiddag och hade tydligen bestämt sig för att sova för natten då. Det får hon då aldrig göra om igen. Bestämde sig då för att vakna strax efter 4 på morgonen. Samtidigt blev en annan också pigg. Inte kul för mamma och pappa. Barnen har iallafall sovit länge på förmiddagen så dom har varit pigga och glada och lekt med varandra. Vi försöker fixa till lite i L&Ms rum. Håller på och fixar till deras myshörna (bild) med en massa kundar. Tavellist ska upp på väggen ovanför myshörnan. En matta ska fixas och lite andra små detaljer till rummet också.
2011-09-14
 20:30:06

2011-09-14

2011-09-14
 12:14:03

Den som väntar på något gott..

Äntligen hunnit måla klart Ms spjälsäng, alltså andra halvan. Klar och klar vet jag inte om den är än. Känns som att den skulle behöva en omgång till. Annars duger den ju.


Var det värt dom där 10 timmarna? Kanske, men resultatet blev ju bra iallafall. Får se om man orkar ta sig en omgång till.

Sovrummet; Jag kan väl inte säga att det händer så mycket. Det går väldigt segt! För det kommer alltid upp nya problem (som vanligt alltså i den här lägenheten), men någon gång ska vi väl bli klara också. Svårt det där då man inte kan hjälpas åt samtidigt heller då någon av oss måste ta hand om barnen.
2011-09-13
 15:11:58

Pågår just nu..

Båda barnen hänger och klänger på en just nu, men ska väl försöka få ner några rader iallafall. Väntar på att E ska komma hem från jobbet. Idag har vi hunnit med att måla (halva) Ms spjällsäng, fota kläder som ska ut på tradera, laga lite kläder, handlat innan vi hämtade upp L från dagiset. Idag hade det gått bättre än igår sa fröknarna. Igår grät hon när vi kom och hämtade henne. Är väl så när man har varit borta för länge från dagiset..
2011-09-12
 08:54:51

Inspiration

Sitter här i soffan och dricker en kopp kaffe. M ligger och sover L är på dagis och E på jobbet. Det regnar ute. Mys! Ska försöka ta tag i och göra lite nytta idag. Finns säkert tusen saker som skulle behövas göras. Vet inte riktigt vart man ska ta och börja någonstans. Försöker hitta inspiration till sovrummet. Har inte helt bestämt mig vilka tapeter vi ska ha där inne. Svårt det där, varför ska det finns så många fina att välja mellan.

2011-09-10
 21:35:05

Sitta själv!

Jag tränar på att sitta själv! Det lutar lite hit och dit och är vingligt ibland men snart är jag ikapp syrran och kan busa runt med henne också.
2011-09-09
 20:09:36

Älskling x2


Dagens M & L. Syns det att dom är syskon? M är väldigt ljus om jag jämnför med L (L har ju solat en hel del i sommar också). Vid det här laget då M är 5 månader hade L redan fått sina bruna ögon, alltså övergått från blåa till bruna. M har fortfarande klarblåa ögon, men det kommer väl så småningom, då bruna är så dominanta.

Nä nu har vi lagt barnen för natten, så vi ska ta och mysa oss framför en film nu. Trevlig kväll!

2011-09-09
 12:46:49

Snart sjuk?

Resan gick bra igår. Fast det var fullpropat på planet. Så nu kan jag det här med att flyga själv med småbarn. Just nu sover båda barnen. Skönt! För idag känner jag mig inte allt för pigg fast vi låg och drog oss till nästan halv åtta imorse. Okej, L gick upp halv sju och låg och kollade på tvn med pappan. Känner mig inte alls så kry idag. Sjuk snart kanske? Så ikväll blir det bara mys med familjen här hemma. Äta go mat och se på film. Det blir våran fredag det!
2011-09-08
 13:18:28

Trött trött trött..

Känner mig halvdöd idag. Har hitills hunnit dricka fyra koppar kaffe. Inte hjälper det! L bestämde sig för att gå upp kvart över sex imorse iallafall. En kvarts sovmorgon. Så ni kan ju gissa hur trött jag är egentligen då.(Ska väl inte klaga för mycket, då det säkert finns dom som har det sämre) Såhär har det varit i princip hela denna veckan. Då har hon gått upp halv sex på morgonen. Samtidigt så väcker hon lillsyrran också. Så då har man två goa och glada ungar uppe :) Tur att dom är så söta då! Mamma är inte alls morgonmänniska! Slut på klagandet nu. Ikväll flyger vi hem till pappan. Håller tummarna för att det ska gå lika bra den här gången att flyga själv med två barn. Bästa/sämsta tiden att flyga? Då det  är sovdags för dom. Antingen somnar dom eller så kommer det bli mycket skrik och gnäll. Hoppas på det första.
2011-09-07
 08:52:00

Spännande

Imorgon drar vi oss hemåt ner mot söder igen. Har en pappa som håller på och saknar ihjäl sig därnere som väntar på oss hemma. Ska flyga själv än en gång. Hoppas på att det går lika bra denna gång. Idag ska vi försöka oss på att gå på stan en sväng med min vän K och båda barnen. Ska bli spännande, då jag aldrig i princip brukar gå med båda barnen själv. Har ju bara en enkelvagn här uppe också. Så L får låna Ms barnvagn och M får sitta i bärselen. Så får vi se hur länge dom är nöjda med det. Dags att kanske börja kika runt på höst/vinterkläder till barnen?


M med sin nya fina moln mössa som världens bästa mormor har sytt. Självklart fick L också sig en likadan!