2011-05-29
 21:27:21

Morsdag!


Det här med nappar har varit väldigt svårt med M. Vi har väl försökt att undvika det så länge som möjligt, men har nu givit upp. Hon vill gärna ligga och snutta på bröstet väldigt länge innan hon somnar för natten. Så det är lite jobbigt för mig då det börjar göra ont efter ett tag. Så nu försöker vi att ge henne nappen istället. Går dock inte så bra, hon kan ha den ett tag i munnen, men lika fort kommer den ut igen, plupp!

Idag har vi firat morsdag. Imorse fick jag presenter i sängen av mina små sötnosar. Örngott "Mamma är bäst", en guldpenna "speciell mamma" och en mjölkskummare så jag kan göra mina latten :). På dan var vi ut till Åker och firade Es bror som fyllde år. Gud, vad barnen hade det roligt. L somnade som en stock när vi kom hem iallafall.

2011-05-26
 21:30:26

Vi lever..

Vi lever, dock inte datorn... (därför den dåliga uppdateringen)
I helgen blir det nog att köpa en ny. Det går ju inte att leva utan en dator! Sjukt vad beroende vi är av den i dagens samhälle. Dagarna rullar på, igår var vi på två månaders kontroll med M. Allt såg bra ut, hon följer sin kurva så bra så. Imorgon är det fredag och snart är det helg igen. Inga större planer för helgen har vi ännu. Vi får väl se vad som händer..


Man ser på M att hon gärna vill leka med syrran. Ska bli kul då hon kommer upp i den åldern då hon kommer att hänga efter syrran hela tiden, så L kommer tycka att det blir lite jobbigt hihi.

2011-05-21
 22:08:46

Härlig dag på Skansen!

Vi hade iallafall tur med vädret idag. Fick oss en härlig dag på Skansen med barnen. Det är ju en hel del jobb då man är småbarnsföräldrar, huvva. Vi kom hem för drygt två timmar sedan och är ganska så slut i kroppen. Som tur är så var barnen också väldigt trötta, så dom slocknade väldigt fort ikväll utan några problem. Vi har åkt tåg, åkt färja och gått en hel del idag kan man säga. Härligt med promenad! L har gått runt en hel del själv i parken, alltså inte velat sitta i vagnen med fri vilja iallafall. Så vissa stunder var det mycket skrik och gnäll från henne. I helhet så tror jag att hon ändå är ganska så nöjd med dagen. Molly däremot har varit så otroligt snäll och legat i vagnen, gnällt lite, fått komma upp och prata lite och är sedan supernöjd. Självklart satt hon och charmade killen bredvid oss på tåget hem också ;) Nu ska det bli skönt att få komma till sängs. Hoppas på att få sova en halvtimme extra imorgon, vi får väl se!


L sitter vid soporna på färjan, påväg över till Skansen. Tyvärr så var det otroligt mycket människor som skulle med över så vi hamnade just vid soporna...

M sov då gott påvägen över...

Sitter och tar oss lite mellis då vi kom fram till Skansen innan vandringen..


L fick en god hamburgemacka..


...


E fick jaga L en hel del idag..spring i benen var det hela tiden!

2011-05-20
 22:03:38

Dator Error!

Sorry för dålig uppdatering. Tyvärr har våran dator givit upp. Så den måste på lagning. Känner mig lite handikappad utan dator, hemskt hur beroende vi är av datorer. Iallafall, vi mår bra, dagarna rullar på. Barnen sköter sig rätt så bra. Igår hade dom förskolans dag och föräldrarna var bjudna att komma och fika. Dom hade haft springtävlig på förmiddagen. L fick medalj, 1:a plats (som alla kom på! ;)). Jag som skulle lägga upp lite bilder från dagen, men kameran är på laddning inför morgondagen. Då ska vi iväg på äventyr. Hela familjen+ Sanna och Vidar, ska åka till Skansen för första gången (iallafall för mig och barnen) så det ska bli roligt. Ska försöka få upp lite bilder imorgon. Trevlig kväll på er!
2011-05-17
 20:50:48

Händer inte mycket

Just nu åskar och regnar det ute. Barnen och pappan har somnat. Det har varit en lugn dag idag. Jag och M åkte ut till Skärholmen och gjorde lite ärenden imorse. Annars har det inte hänt så mycket. Imorgon ska vi till min barnmorska på efterkontroll. Hoppas på fint väder imorgon iallafall!
2011-05-16
 21:50:02

Hej måndag!

Det har inte hänt så mycket idag. Så det finns inte så mycket att uppdatera. Hemskt dåligt väder har det varit iallafall med en massa regn. Så jag & M har hållit oss inomhus. Vi gick förbi affären innan vi skulle och hämta upp L från förskolan. Stackarn grät när jag kom och hämtade henne, hon hade precis då ramlat över en leksakslåda och landat med näsan före. Så hon var lite ledsen. Kvällen har varit lugn. L somnade på soffan efter vällingen. M ligger fortfarande och smågnäller, fast man har försökt med allt. Vi hoppas få sömn ikväll också då.

En liten bild på en del av Ls rum, hennes leksakshörna/vägg. Det går ju som sagt väldigt segt med själva renoveringen just nu, då vi inte vet riktigt vad vi ska prioritera...

2011-05-15
 20:41:29

Helgens härligheter!


Sorry för dålig uppdatering. Har haft mina föräldrar på besök hela helgen, så vi har inte haft tid att sitta framför bloggen. Nu har dom åkt hem och vi saknar dom redan! Hoppas inte att det tar allt för långt tid tills vi ses nästa gång. Vi har haft det mycket trevligt, varit iväg och härjat, ute i det fina vädret (då det har varit det), gungat, ätit god mat, ja haft det riktigt trevligt helt enkelt. L somnade prick klockan 19.00 idag, då disney sa god natt. Nu är det bara M som ska nattas också. Sen blir det nog sängen för våran del också. Imorgon går vi in i en ny vecka!

 

2011-05-11
 15:39:14

Sol = Solhatt

Dagens tjej som var väldigt glad då hon fick honungsmelon till mellis. Jag bad henne att le till kameran och fick det där smilet av henne hhihi, gullunge!

 

Jag & M var ner till stan en sväng imorse för att försöka hitta en solhatt till L, då hon är hattlös och förskolan "kräver" det. Fick med mig en hem men trodde att den nog skulle bli lite för liten för henne då det inte hade någon större storlek inne. Hon på affären trodde att den skulle passa, annars var det bara att komma och byta/lämna tillbaka den. Tog med den till förskolan när vi hämtade upp L och testade den. Jag vet inte, tycker att den sitter lite konstigt. Får se om vi ska behålla den. L har ju en solhatt men hon vägrar att ha den på sig då det inte är någon snören så man kan knyta. Helst vill hon ju gå med sin tjocka mössa, tokunge! Hittade en annan mössa och den fanns inte i hennes storlek heller. På H&M var det ju dessutom rensat bland solhattarna. Så jag funderar på om man ska ta och beställa från nätet. Då dom ändå hade i hennes storlek där eller om man ska vänta tills på fredag då troligtvis den skulle komma in i rätt storlek i affären.

2011-05-10
 21:43:14

Man lär sig alltid något nytt

Är väldigt trött ikväll då vi i princip har varit igång hela dagen idag. M låg och pratade redan vid fem tiden imorse. Skjutsade L&E till dagis och vi for vidare och storhandlade på Ica Maxi. Jag som trodde att jag skulle få handla i lugn och ro då vi inte hade med Lova den här gången. Nej, så vart det ju inte, då en annan tjej hade bestämt sig för att ta syrrans plats istället. Så det var bara att stresshandla då och inte fick jag med allt som skulle handlas heller. Nu har jag lärt mig en läxa också, att aldrig åka och handla med hungriga barn!

Bvc besöket gick bra. Molly växer på bra, så där finns det inte så mycket att berätta om. Nästa besök blir att få träffa en läkare, två månaderkontrollen. Efter besöket där åkte vi förbi och hälsade på L  & Ms kusiner, och kikade på deras nya lägenhet. Sedan tog vi oss ut på en härlig solig promenad. Så otroligt skönt väder ute. Nu känns det verkligen som att det är sommar!

Längtar tills imorgon, då mina underbara föräldrar kommer och hälsar på oss!

2011-05-09
 15:59:22

Det går bra nu..

Det går bra nu med Lova och nappen. Iallafall lite bättre än dom första dagen, då det var mycket svett och tårar. Igår gick det hyfsat bra. Vi har även idag meddelat fröknarna på dagiset hur det ligger till, så det blir samma regler där som här hemma. Det hade gått bra där idag också, hon brukar ju oftast inte ha någon napp där alls förutom då hon ska sova middag. När vi hämtade upp henne idag, så sa hon inte ett enda ord eller tjatade om nappen när vi gick hem. Så det går verkligen framåt! På hemvägen var hon hur glad som helst sprang runt och sparkade på alla löv som låg på marken och sprang på gräset och var så himla glad. Märker verkligen att hon gillar att det är sommar nu. Självklart stannade vi och gungade också då det var sånt himla fint väder ute.

Påväg hem från förskolan idag!



2011-05-09
 15:37:47

Villervalla

Nytt i Mollys garderob. Urfin body från Villervalla i lila fick M av Charlie, Oliver m. föräldrar i fredags. Kommer att passa M jättebra då lila verkligen är hennes färg! :)

2011-05-09
 13:24:15

Converse för stora & små

Jag och L kommer att matcha varandra i sommar, med dom här fina converse skorna. Ls converse är ju bara för söta när dom sitter på småfötterna.

2011-05-09
 07:58:48

Torekällberget

 

2011-05-08
 18:55:20

Torekällberget

Dagens äventyr.

2011-05-08
 13:43:01

Tradera

Har hållit på och att fota hela morgonen på det som ska läggas ut på tradera lite senare. E o M har dammsugit lägenheten hela morgonen, tog sin lilla tid då L så gärna ville hjälpa till också. Just nu ligger alla och sover förutom jag som försöker få lite gjort här hemma (måste passa på då ingen stör en). När dom vaknar så hade vi  tänkt ta oss ut och åka till Torekällberget och kolla på lite djur. Var länge sen vi var där sist. Så L får springa av sig lite. Passa på att vara ute i det fina vädret också. Kanske blir det en glass också?
2011-05-07
 18:44:19

Nappfri Lova?

Vi har från och med nu bestämt oss för att försöka få Lova nappfri. Iallafall nappfri då hon inte sover. Det har väl gått sisådär idag. Det har varit ett jäkla liv här hemma och mycket tjatande om den där nappen. Vi har iallafall hållt oss och sagt tvärt NEJ till henne. Då får hon skrika och gråta hur mycket hon än vill. Hon är ju som sagt en väldigt bestämd liten dam. Hon har ju blivit så hemsk beroende av nappen så att det har blivit lite för mycket med den. Så jag tycker att det är dags att avvänja henne lite nu, hon blir ju snart 2 år. Med Molly ska vi försöka att undvika nappen så länge som det går helt enkelt.

Gårdagens lillabebis, eller iallafall tror sig vara liten fortfarande, att hon ryms i lillasyster bilbarnstol.




2011-05-06
 12:32:43

Invigning

Igår invigde L sina dojjor. När vi gick hem från dagiset så gick hon nästan hela vägen utan att stå på ståbrädan någonting. Vi stanna vid lekparken så hon fick gunga lite. Skorna är iallafall mycket smidigare än vinterkängorna, det ser man på henne gåstil och att hon kan springa i dom till och med. Helnöjd!

När E kommer hem i eftermiddag ska vi åka iväg till Rönninge och mysa med Oliver & Charlie och deras föräldrar. Hoppas på grillning ikväll också fast det blåser en hel del! Trevlig fredag på er!


2011-05-06
 10:16:48

Lova Natalie Löving

Nybabad liten tjej. Ligger och myser och kollar på Musse på tv just nu.

2011-05-06
 10:09:23

Godmorgon fredag!

Godmorgon fredag! Börjar denna morgon med att bada L då M låg och sov. Samtidigt passade jag på att testa ansiktsmasken som jag hade köpt för ett tag sedan. Det var lite annorlunda än vad man är van vid. Den luktade iallafall otroligt gott när man satte det på ansiktet, nästan så att man vilke slicka upp det. Härlig var den iallafall, nu känner man sig lite fräschare, nu saknas bara en kopp kaffe till, så kan vi kika igång dagen också!

Varm ansiktsmask från H&M, suger, passionflower & argan oil.

2011-05-05
 16:08:46

Revlon; 411 nutri color creme

Den här kom med posten idag. Har ju hört så mycket bra om den så då måste den ju testas också. Kom väl till pass nu också, då jag har en sån hemsk utväxt. Vill ha tillbaka mitt vanliga hårfärg igen och istället för att färga det, så tänkte jag testa den här i första hand. Vi får väl se om den är så bra som alla säger.


Revlon Nutri Color Creme 411 Chatain är en snabb hårinfärgning kombinerat med en närande behandling. Färgbehandling för hemmabruk, speciellt anpassad för färgat hår, för att ge liv, ljusa upp, fräscha upp, förstärka, korrigera, tona eller neutralisera färgat hår. 3-i-1-formula: Färg: agerar omedelbart med fibren i färgat hår, kraftfull omedelbar färg och mjukgörande, antistatisk effekt.
Mjukhet: innehåller fruktsyror (AHA), återuppbygger och bibehåller fukt, närande, mjukgörande och utredande ämnen utan att tynga ned håret. Innehåller ingen ammoniak eller peroxid.
Lyster: Mjukar upp och polerar hårfjällen, verkar ljusreflekterande.

2011-05-05
 13:15:52

Snabb uppdatering

Kom precis hem för ett litet tag sedan. Har varit ner på stan och gjort lite ärenden. Snart ska L hämtas från dagiset. De har inte ringt än så då måste det ha gått bra med henne idag. Hon hade ju inge feber imorse och var pigg och glad, så då fick hon gå på dagis. Så hann jag fixa lite grejer som är lite svårt att få gjort om man har båda barnen hemma. Inte har jag hunnit ta kort på kläderna som ska läggas ut på Tradera ännu heller. Ligger en hel hög med kläder här i vardagsrummet. Tar ju sån jäkla tid att lägga upp, man ska fota alla plagg, väga, ta reda på frakten och skriva en beskrivning. Så det tar ju sin lilla tid. Får nog vänta tills E kommer hem så han kan underhålla båda barnen under tiden..
2011-05-04
 22:11:37

Sommardojjor

L skor kom igår, så jag var och hämtade ut dom. När hon testade så tyckte vi att dom ändå var lite för stora på henne men enligt hon på skoaffären så skulle L inte kunna ha en storlek mindre heller. Så hon får ha dom här nu. Hon kan ju iallafall gå i dom, kan ju vara en bra fördel. Dessa blir iallafall dagisskor, så fröknarna blir glada, då dom är så smidiga att ta på och av. Har även beställt ett par Kavat skor till L, ett par som är lite mer öppen/luftigare, som hon får ha i sommar också, då det är lite varmare ute.

2011-05-04
 21:49:11

Busungar




Kvällsbus med busungarna. Mest L som busade som vanligt då. M är ny duschad och har på sig sin nya pyjamas, Lasse Åberg. Superskön tyg, hur mysig som helst. När L såg ankan på bröstet så sa hon "Kalle" (hon trodde att det var Kalle Anka) hihi. Sötnos!
2011-05-04
 10:04:34

Onsdagsmorgon

Idag har jag båda barnen hemma. L var lite varm imorse så hon fick stanna hemma. M har precis somnat igen och L ligger och kollar på Musse pigg på tv. Så jag får lite tid att sätta mig ner här och skriva lite. Det finns ju inte så mycket tid till att göra annat än att försöka underhålla dessa två gullungar när dom är vakna. Det kanske är så det ska vara, prioritera dom alltså i första hand så får allt annat komma senare. För tiden flyger ju bara förbi numera. Så man ska kanske passa på och njuta lite också, än att försöka städa/tvätta m.m typ 24/7. Lite skitigt hemma får man väl ha det. L är ju väldigt duktig på att stöka efter sig, så när man väl har plockat efter henne så ligger allting ute/på golvet igen efter några minuter.

Morgonens goa- och gladaste tjej!

2011-05-03
 21:40:21

2011-05-03 ♥

Mina älskade hjärtan! En kvällsbild hann vi med innan både skulle gå till sängs. Även om det kan vara ett jäkla liv här hemma ibland med två barn så skulle jag aldrig byta ut det mot någonting annat i hela världen. Det är underbart att vara tvåbarnsmamma!

2011-05-03
 16:39:49

Bärsele; Babybjörn active

Jag är glad/nöjd att vi tog och införskaffade oss en bärsele då vi fick Lova. Dock kom den inte till så mycket användning då, då L inte gillade att sitta i den speciellt mycket. Den var mycket praktiskt då vi skulle iväg och resa då man hade mycket annat att bära på och var själv dessutom. Idag har Molly ärvt den och hon älskar att sitta i den numera. Nu när hon är lite mer med i matchen också så vill hon inte ligga i babysittern speciellt länge innan hon börjar gnälla. Den är väldigt praktiskt då man är och går på stan och om hon inte vill ligga i vagnen så sätter man bara henne i bärselen så blir hon jättenöjd. Då slipper man en skrikande unge i vagnen som det absolut inte går att trösta hur man än gör och att köra vagnen och bära ungen i ena armen är inte heller så poppis.

2011-05-03
 10:45:25

Hämtning i skitvädret

Fick precis ett samtal från dagiset. Fröken tyckte att L var lite varm, snorig och väldigt gnällig , inte alls den L som dom brukar ha där. Så jag och M ska gå och hämta upp henne nu efter deras lunch, så hon får sova hemma istället. Vi får se om hon blir hemma imorgon också. Sen blir det nog att mysa här hemma med båda barnen resten av dagen tills E kommer hem. Det är ju sånt skitväder ute! Ursch!
2011-05-02
 20:14:46

Uppdatering; Så trött!

Nu har jag äntligen lyckats lägga båda barnen själv. Tog sin lilla tid! E är påväg hem nu iallafall och jag är helt slut/tröttast. Börjar även känna av huvudvärken. Somnade till här i soffan för ett tag sedan med M medans L satt på golvet och kollade på tv. Fick iallafall blunda i några minuter. Tur att L kan roa sig själv nu förtiden. Hoppas på att få sova lite längre imorgon än idag då M ville ligga och prata redan vid fem tiden imorse.
2011-05-02
 12:53:59

Shopaholic?

Det här med barnkläder alltså. Finns det något roligare än att shoppa barnkläder, alla små söta barnkläder. Det är knappt att man kollar på kläder åt sig själv längre när man är på stan och hemma sitter man och kollar på nätet på barnkläder. Nu när jag håller på och rensar fram sommarkläder så har man ju hittat en massa klädesplagg som man inte äns visste om att det fanns hihi. Ska försöka sätta in några plagg på Tradera också, sånt som L har vuxit ur och som M inte lär kunna ha nu i sommar.

Den här söta zipjackan är från Puma. Köpte ett set av den till L.  Det följde även med ett par matchande byxor i svart. Superfin! Skönt att ha på sig då hon ska springa runt och leka ute i sommar.

2011-05-02
 08:51:53

Godmorgon måndag.

Sååhär började vi denna morgon. M har i och för sig varit vaken sen fem imorse och legat och smågnällt. Vid sju gick jag upp och väckte E & L som låg och sov i Ls rum. Fixade frukost åt oss, tog på L kläder, borsta tänderna och borstade hennes hår som stod åt alla håll. Sen skickat iväg dom till dagiset. Nu när man själv har gått upp och är lite piggare så ska M helt plötsligt passa på och sova, lite typiskt va!? Tur att det finns kaffe.

Ska passa på och fortsätta att rensa här hemma då det inte finns någon som springer runt och river ner allt. Så får vi hoppas på att Ls skor som vi beställde förra veckan kommer senare i eftermiddag också.

 

2011-05-01
 22:26:07

Städhjälp

Idag har vi storstädat här hemma. L ville självklart hjälpa till, vägrade att släppa ifrån sig dammsugan. Jag har hunnit tvätta, stryka, plocka ihop och rensat bland barnens kläder. Imorgon fortsätter vi på samma spår..
2011-05-01
 22:20:48

Städhjälp


Idag har vi storstädat här hemma. L ville självklart hjälpa till, vägrade att släppa ifrån sig dammsugan. Jag har hunnit tvätta, stryka, plocka ihop och rensat bland barnens kläder. Imorgon fortsätter vi på samma spår..

2011-05-01
 16:36:28

Majbrasan

Ja igår firade vi in Maj. Var till Huddinge hos Es bror med familj och firade (börjar bli en tradition nu, var där förra året också). Vi lagade middag tillsammans eller grabbarna fick laga och vi tjejer och små tjejerna satt och lekte/pratade. Det blev tacos "traditionen". Lova lekte bra med Leana (1 år), till en början sen började hon att tyckta det var lite jobbigt att Leana hela tiden skulle gå efter henne vart hon än gick hihi. Så till slut sprang dom runt och runt i hela lägenheten. Sen var vi ner till brasan än sväng. Tusan så kallt det var ute! Det var väldigt mycket folk och vi såg bara en liten brasa långt borta. Vi kom dit då det var dags för fyrverkerier. Ursch så illa det lät så vi gick därifrån, men inte för att vi han så långt bort därifrån innan det var slut. Tänkte mest på L och Ms öron, då till och med vi fick ont i öronen av det. Så nu blir det att skaffa hörselkåpor till barnen. Man vet aldrig när det kommer att komma till användning nästa gång. När vi åkte hem sov båda barnen gott i bilen! 

Står och väntar på att fyrverkerierna ska börja!