2010-08-30
 20:20:18

Utveckling

Bara den här vecka här uppe i Luleå har man verkligen märkt skillnaden på Lova hur hon utvecklats. Det går otroligt fort nu! Det känns som att hon tar in nya ord varje dag och fler steg kommer hela tiden. Numera vill hon bara gå och hålla i ena handen. Förut gick det absolut inte för sig att gå med en hand, för då stannade hon upp och totalvägrade att fortsätta att gå. Nu duger det bara att hålla i ena handen. Våran stora tjej!


Igår kväll var vi ute på en kvällspromenad för att gunga lite i lekparken. Vi tog inte med barnvagnen utan gick dit. Lova gick och höll mormor i handen hela vägen. När hon såg att det låg stenar på marken så skulle hon plocka upp varenda en hon såg. När hon tog en sten så visade hon upp den för oss och sa alltid sedan "sten" :)



2010-08-29
 12:11:46

Lova dansar till favvolåten!

Lovas älsklingslåt just nu. Dansar hela tiden till den när hon får höra den. Gullunge!


2010-08-28
 18:26:38

Stortjejen..


Stortjejen sitter ute i solen och kollar på när morbror klipper gräsmattan!
2010-08-28
 14:08:58

Lördagsmys

Lilltjejen ligger ute och sover i barnvagnen . Själv skulle man också behöva sova kanske. Känner mig totaldöd idag. Lovas morfar kom och tog henne imorse så jag fick sova lite längre, som var väldigt skönt. Mina foton som jag beställde för några dagar sedan har nu kommit så nu är det bara att hitta ett fint "album" att sätta in bilderna i. Ska nämligen göra ett eget album till Lova, från när hon föddes fram tills nu. Kan ju vara kul att kolla i den senare kanske. Idag blir det nog bara att ta det lugnt. Blir gomiddag iallafall, riktig kött får vi dessutom! Någonting som jag har saknat :) Älgkött! Finns det nå godare än det?! Med det blir det klyftpotatis med morötter och palsternacka. Sedan blir det nog mys framför en bra film framför tv. Lördagen kan inte bli mycket bättre än så här, förutom att E gärna hade fått vara här också. Vi saknar dig!
2010-08-25
 21:01:13

Är väldigt trött ikväll..

Är väldigt trött ikväll. Så det blir nog tidigt i sängen. Kom just hem för en stund sedan från att ha varit och bastat. Skönt var det, då jag mest har gått och frysit hela dagen. Lova ligger och sussar gott i sin säng nu här bredvid. På förmiddan var vi in till stan en sväng igen, då för att byta mina byxor som jag hade köpt då jag inte var helt nöjd med dom. Hittade istället ett par skor som fick följa med hem istället från din sko. Ett par stövlar som ska användas nu under hösten och vinter, då jag annars bara brukar ha gympadojor. Fick mig ett par nya leggings också, så nu kan man ta och slänga dom gamla som det har varit hål på väldigt länge. Annars har det inte hänt så mycket. Lova lär sig lite thailändska med sin mormor, som är väldigt kul då hon faktiskt har börjat uppfatta vad det betyder. Det kommer nya saker varje dag från hennes sida tycker man. Det går nog inte en enda dag utan att man får sig ett gott skratt med våran älskade tokunge! :)

Dessa höst/vinter High bootskor vart det från Dinsko.

2010-08-24
 20:48:51

Stan stan

Idag var vi in till stan för lite shopping. Det vart lite höstkläder både till mig och Lova. Solen sken så det var väldigt skönt. Lova har gått och sagt mamma mamma hela dagen idag, det har varit väldigt roligt att höra, låter så himla sött. Annars har det inte hänt så mycket. E ringde nyligen och berättade att han hade det bra där och var redan lite brun. Så lite fuskigt känns det ju. Då man själv är i kylan. Men vi har det ändå ganska bra hära! :)
2010-08-23
 14:45:47

Härliga Luleå 23/8/10

Nu är vi i Luleå jag och Lova. E åkte till Rhodos på kurs igår, han ringde precis och berättade att dom hade över 30 grader varmt där *fusk*. Vi har det iallafall bra här. Blir ompysslade och jag får väldigt mycket avlastning som är väldigt skönt. Lova trivs så himla bra här. Man ser det verkligen på henne. Och utvecklas gör hon varje dag tycker jag. Det kommer nya ord allt oftare och hon börjar förstå vad dom betyder också, så det är väldigt roligt.

Vädret har inte varit så bra här. Bara en massa regn. Här känns det verkligen som att hösten har kommit. Tycker ändå väldigt mycket om hösten har jag kommit på. Det är en väldigt mysigt årstid. Inte bara för att man fyller år då, utan träden börjar få fina färger och löven faller till marken och det är lite små kallt i luften, så man får ta på sig en massa varma och sköna kläder. Kom just på att jag inte inte äger så mycket varma höst kläder, så imorgon för det bli att gå på stan och shoppa lite tror jag.
2010-08-15
 10:44:07

Ledig dag

Min enda lediga dag idag. Så man får passa på och njuta av det lilla. Idag var det inte lika fint väder som igår. Kanske skönt det, så man slipper och svettas ihjäl. Dagens planer är att vi ska åka och hälsa på Karin, David och Oliver och deras lilla tjej som kom ut till världen för några veckor sedan. Vi får väl se hur Lova better sig när hon har en liten i närheten, ska bli spännande/ roligt.
2010-08-13
 11:04:15

.

2010-08-12
 22:15:32

2010/08/12

Kanske dags att uppdatera lite. Har varit lite upptagen denna vecka då vi har haft besök av min vän K, som har sovit över här två nätter. Annars händer det inte så mycket. Lovas bula har iallafall gått ner så det nästan är helt borta. Jag jobbar på som vanligt. E fyllde år i måndags och även då ville Lovas nya kusin titta ut. Så grattis till dom stolta föräldrarna Katarina och Sebastian, och självklart storebror Neo till lillebrorsan.

Sötnosen ville stanna efter vägen och plocka lite blommor.

Varje blomma hon såg skulle hon ta upp :)

2010-08-06
 21:55:01

2010-08-06

Här händer det inte så mycket förutom att jag jobbar jättemycket. Är väldigt trött på dagarna och morgonen, så jag passar på att sova när jag får. Lovas bula har varken gått ner eller blivit större. Hon verkar vara glad och lika busig som vanligt annars. Nu innan hon gick och la sig för natten tyckte jag att hon var lite varm, tog tempen på henne, 38,2 visade den, så lite feber har hon. Hoppas det inte stiger mer.

Igår var vi förbi Skärholmen innan jag skulle iväg till jobbet, för att köpa nya skor till Lova. Vart två par skor till och med. Var och kikade på Vincent skor, då dom hade rea på en massa. Hittade inga rejäla skor där förutom sommarskor som vi inte riktigt hade tänkt oss. Vi ville ha ett par riktiga skor som hon kan lära sig att gå i nu när hon mest vill gå runt överallt. Vi fick ju ett par jättefina Kavat skor från Sanna och Vidar när Lova fyllde år, men dock var dom lite för stora så hon gick mest och släpade runt på dom. Hittade ett par som vi fastnade för på Din sko, som var väldigt enkla att ta på och ta av och var lätta att gå i. Hittade även ett par stövlar till henne som det var rea på också, hur söta som helst, såå nu kan hon stå och hoppa i vattenpölarna också :)

Smidigt med en dragkedja på vardera sida, så det ska vara enkelt att ta på.


2010-08-03
 11:11:29

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Jag har fått en riktigt lång sovmorgon idag. E och Lova tog sig ut för en långpromenad så jag skulle få vila. Känner mig så trött så jag skulle nog kunna ligga och bara slappa hela dagen, men det känns lite bortkastat ju. Igår fick vi komma hem från Astrid Lindgrens barnsjukhus där Lova hade legat inne över natten.

I lördags då jag kom hem från jobbet och vi satt och åt middag kollade jag på henne och såg att det var något annorlunda. Ena halvan av huvudet var jätte uppsvullet, det såg riktigt hemskt ut. Vi försökte komma på vad det kunde vara för någoting, om hon hade ramlat och slagit sig eller så.Senast hon hade slagit sig var i torsdags då hon hade varit på kalas hos Es morfar, då hon hade slagit huvudet i ett bordsben. Men vi märkte då inte att hon hade någon bula innan på lördagen. Så vi åkte ner till Södertälje sjukhus för att kolla så att det inte var någonting. Fick träffa en utländsk läkare som kollade på Lova (Jag förstod inte mycket av vad han sa dock)och han sa att det inte var någon fara, inget allvarligt, det skulle bli bra sen sa han. Så vi åkte hem sen då och avaktade. Nästa dag tyckte vi att det hade blivit mycket större och såg ännu hemskare ut, så efter jag hade slutat jobba åkte vi direkt till Huddinge sjukhus för att kolla. Dom tyckte att det var konstigt att läkaren i Södertälje hade sagt som han hade sagt, för någoting fel var det ju. Dom skulle röntga henne, så vi fick sitta där en timme och vänta då tills de kom och sa att de inte kunde göra det där efter de inte gjorde det på barn där. Så vi vart skickade till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Och där visade sig att hon hade fått en spricka i huvudet, fraktur i skalbenet, därför hade huvudet blivit så uppsvullet. Vi vart inlagda där över natten för observation. Dom sa att det inte var något allvarligt eftersom hon hade mått så pass bra och inte hade spytt eller så, men det var en väldigt ovanlig stor bula, tyckte dom iallafall. Dagen efter fick vi åka hem men skulle komma tillbaka om en vecka så doktorn får kolla så att det hade börjat att lägga sig. Så nu måste vi ha lite extra koll på henne. Har köpt en sån där hjälm till henne också, dock kan hon inte använda den ännu då bulan på huvudet är så himla stor så att det blir ojämnt att ha den på.