2011-06-30
 20:38:32

Sommar sommar sommar


En glad tjej, då vi hittade en stor kartong som vi gjorde till en liten koja utav.

Ja nu var denna torsdag nästan över också. Dagarna flyter på. Vi bara njuter av tillvaron! Tyvärr åkte Lova på feber i tisdags och på onsdagen hade det blivit värre. Hon hade då fått en massa röda små utslag på kroppen dessutom. Så med 39,3 grader i feber åkte vi ner till vårdcentralen och kollade upp så att det inte var något allvarligt. Sjuksköterskan konstaterade att det var värmeutslag+ att hon troligtvis hade fått något virus i kroppen men att det var för tidigt att säga något egentligen då hon hade haft det så pass kort tid. Så vi skulle avvakta. Idag har hon inte haft någon feber och utslagen har inte gått och blivit värre. Så det känns skönt.

Jag och barnen tog bilen in till stan vid lunch för att möta upp deras mormor. Vi var först och åt lunch på Dagobert. Det blev kyckling- räkpastasallad. Sedan gick vi en sväng runt i affärerna. Tyvärr blir det ju inte så mycket kollande då man har en Lova med sig. Lite shopping blev det iallafall! Imorgon är det tänkt att vi ska gå en runda till! Man får helt enkelt ta och dela upp det i flera dagar då man har småbarn :)
2011-06-28
 08:24:04

Värme/Bad/Potträning

Här kommer lite bilder från gårdagens härligheter. Det var otroligt fint väder igår så vi spänderade mestadels av tiden ute på mormors och morfars gräsmatta. L fick sig ett bad i Ms badbalja. Svalkande skönt tror jag att hon tyckte. För hon satt då där nästan en timme och lekte, plaskade och vattnade mormors blommor. Jag och bror + barnen åkte även en sväng till Storheden för att inhandla en potta till L. Nu ska det nämligen pottränas här! Skönt att kunna släppa ut henne på gräsmatten utan blöja och samtidigt försöka träna lite utan blöja. Vi får väl se hur det går.


Gårdagens kvällspromenad nere vid hamnen. Mys!
2011-06-25
 18:22:41

NY bilen

Våran nya bil, en Toyota Avensis. Dock lite skitig :)




2011-06-25
 18:08:38

Efter regn kommer sol

Gårdagens bilder. Lite från gårdagens härligheter. Efter regn kommer sol.









Grillad älgkött med potatissallad och tillbehör. Satt vi ute på terassen och åt gott och såg på då den härliga kvällsolen gå ned.
2011-06-24
 13:55:57

Midsommar!

Hej på er!
Gårdagen tillbringade vi i princip hela dagen i bilen. Vi bilade från Luleå ner till Umeå, från klockan tio, och vi var hemma vid halv åtta på kvällen. L var väldigt rastlös när vi kom hem och hade väldigt mycket spring i benen. Vad gjorde vi i Umeå då? Jo, där blev det äntligen ett bilköp för oss. Så nu äger vi en ny bil. En toyota Avensis blev det. Riktigt fin är den! (kanske kommer upp bilder senare) Så nu ska vi nog få in alla bilbarnstol/barnvagnar i den utan att det ska vara allt för trångt. Vi passade på att stanna till och käkade lunch på vägen och fikade lite efter bilköpet. Sen var det en lång resa tillbaka. Det är ju en liten bit. Nu är det iallafall väldigt skönt att det är gjort. Så nu behöver vi bara göra oss av med våran gamla bil också.

Just nu sover båda barnen. Det spöregnar ute och det är midsommar? Det kanske hör till? Ajja, vi ska iallafall bara ta det lugnt här. Äta gott och mysa!

 



2011-06-22
 11:23:30

Sommar i Norrbotten

Nu har vi landat i Norr. Eller snarare igår kväll. Vart en sen kväll. Så det var bara att lägga barnen när vi kom fram till barnens mormor och morfar. Nattade dom och somnade självklart till själv också. Vaknade med ett ryck vid ett tiden då jag kom på att jag inte hade skickat sms till E om att vi var framme. Barnen har sovit gott hela natten. Fick dessutom lite sovmorgon då L bestämde sig för att inte gå upp förrän halv nio (kan det bero på att dom gick och la sig sent igår?) ajja, nu ska vi äta lite lunch och vila lite, sen får vi se vad vädret säger om vi får gå ut en sväng eller inte. (Just nu: regn!)

Svar till Michaela; Ms fina overall kommer från Kappahl, från deras Newbie serie. Supermysig är den!

2011-06-20
 20:23:40

Hemska sprutor

Imorse gick vi och släppte av syrran på dagis då E skulle åka och lämna våran bil på verkstan. Gick sedan hem och gjorde oss iordning för att sedan få till bvc för M skulle få sina sprutor. Ursch vilka jäkla stora/långa nålar det var. M vart lite ledsen. Nu får vi vänta och se om hon blir nå gnällig/febrig av dom. Annars då, ja enligt bm så växer hon på så bra så. Vägde 6100 g och 59 cm lång. Hon börjar få dom där go kinderna som hennes syster hade när hon var i Ms ålder :) Efter bvc så mötte vi upp K och söta lilla Liam för att sedan gå ner en sväng på stan. Gjorde lite ärenden och fikade och pratade en stund innan det var dags för oss att gå och hämta upp L från dagiset. Imorgon är det Ls sista dag innan sommarn. Vi åker nämligen upp till Luleå imorgon kväll, jag och barnen. Som tur är så ska en vän till mig också upp samtidigt så då hjälper hon mig med barnen. Så iallafall bli jätteroligt att äntligen få komma upp till Norrland igen. Har längtat! Var ett tag sedan sist. Äta mammas goda thaimat och pappas goda grillade. Nu går jag också på sommarlov! :)
En trött tjej efter bvc. Dock väldigt ledsen en när vi kom hem. Grät säkert i nästan en timme. Stackarn! Nu sover hon iallafall. Hoppas på en gladare tjej imorgon!
2011-06-17
 13:52:17

TGIF

Vi klev upp, åt frukost. Tog på barnen kläder och borstade tänderna för att sedan ta oss ut och gå till Vårdcentralen. L hade efterkontroll idag av sitt öra då hon har haft öroninflamation för drygt 4 månader sedan. Så dom ville kolla upp så all vätska var borta. Doktorn tyckte att det såg ganska bra ut, men det fanns lite kvar, men det skulle också försvinna med tiden. Hon tyckte dock att vi skulle gå till BVC och kolla upp hennes hörsel så att den var OK. L var otroligt duktig när vi var där, doktorn vart lite förvånad över hur duktig hon var, satt stilla och så snäll så medans hon var och kollade i hennes öron.

Nu är L nyduschad, ätit och sovit. Sittar och väntar på att M ska vakna så hon också får sig en omgång. Vi ska ju nämligen på "fest" i eftermiddag. Es bror ska ha disputationsfest. Så det ska bli roligt, äta lite gomat "spansk buffe" och underhållning utlovades. Nu väntar vi på att E ska komma hem också. Trevlig fredag på er!
2011-06-17
 13:19:09

L: "Mollys Möössa"

Gårdagens mupp innan läggdags. Hade lillsyrrans mössa på sig och sprang runt med en tom legolåda med Bea i istället. Knas Maja!

2011-06-16
 15:00:26

Eftermiddagsfika!

Lite eftermiddagsfika ute på balkongen!

2011-06-15
 21:39:14

Härligt med svett!

Ännu ett gympapass avklarad. Idag var det riktigt jobbigt och svettigt för en gång skull. Tycker att det är riktigt härligt att få komma iväg en sväng. De första stegen är lite små jobbiga men när man väl står där och kommer igång så vill man nästan inte sluta. Då är det härligt att det rinner svett! Hihi! Då måste man ju ha gjort någonting bra eller? Mina Reebok easytone skor går jag med varje dag, vart jag än går förutom när jag tränar (kan nog användas till det också). Kan väl säga att dom är otroligt sköna att gå i. Tror mig känna att det har gett lite resultat eller känner av träningsvärk iallafall. Ja, snart sängdags då. Så trött idag, då hela "familjen" gick upp kl6 imorse (barnen ville upp då), men föräldrarna var halvdöda fortfarande. God natt!
2011-06-14
 20:51:23

Hej tisdag!

Imorse började M redan ligga och prata kl 6, hon fick då en ny blöja och jag hoppades att hon skulle somna om. Icke det utan väcker pappan och syrran som ligger i andra rummet. Så det var bara att gå upp. E skulle redan iväg vid 7 så jag och M skulle och släppa av storesyster på dagis idag. Det gick hur bra som helst. Hade en väldigt duktig och snäll tjej på morgonen för en gång skull :) Efter att ha släppt av L så gick vi vidare till affären och handlade lite mat. Riktigt skönt att komma ut sådär tidigt, speciellt då det är fint väder. Annars har vi inte gjort så mycket. Lagat mat, badat barnen, tvättat kläder, jaa det vanliga alltså...nu har jag lyckats lägga båda barnen också. Så äntligen har man en egen stund för sig själv. Väntar nu på att E ska komma hem från jobbet också!


Just nu...mumsar på lite körsbär och svenska jordgubbar!
2011-06-13
 15:35:38

Namnband

Nu har Lovas namnband äntligen kommit. Måste ju märka upp hennes dagiskläder bland annat. Så då blev det namnband som man ska fästa fast med taggits som man lätt kan ta bort om man inte vill ha det längre (eller ska säljas vidare. Mycket smidigt!) Så slipper man även att stryka på det. Beställde även namnklisterlappar som man kan sätta fast på skor/stövlar och tex leksaker. Jag är mycket nöjd! Otroligt fina är dom iallafall.

2011-06-13
 15:19:39

Gympa är BRA

M älskar att ligga i babygymmet. Kan ligga där och sprattla och leka med leksakerna jättelänge innan hon blir less. Oftast blir hon inte less, utan hon blir utmattad och somnar istället :) Märkte för ett tag sedan att hon slår väldigt mycket på leksakerna som hänger men har nu även börjat greppa tag i dom. Ja det går undan!

 

Apropå gympa så är det ju måndag idag och gympapass på friskis och svettis. Så när E kommer hem så ska jag nog gå ner och dit och skaka loss lite. Blir tyvär själv idag då K har båda barnen och det kan ju bli lite svårt att komma iväg då. Men det ska nog gå bra ändå :)

2011-06-12
 21:10:38

L ♥ Mimmi!

 

Dagens L precis efter hennes förmiddagslur. Bea, filt och Mimmi, händerna fulla! Så numera får man höra namnet Mimma några hundra gånger om dagen (och Musses klubbhus dvd:n går fortfarande om och om igen). Hon är en mycket stolt ägera till ballongen! Om ni redan inte har förstått att Mimmi är hennes favorit bland disneyfigurerna så vet ni det nu :)

2011-06-12
 21:00:43

Trosa marknad

Ojj vad dagen har gått fort. Vi har nästan bara hållt på och röja och städa här hemma. Har äntligen tagit tag i tjejernas garderob (som bara tog hela dagen). Så nu är lite mer ordning där men har dock en hel kartong med kläder som M ska ha senare och lite som ska ut på Tradera, det som hon redan har vuxit ur. Nu kommer lite bilder från gårdagens äventyr. Njut!






2011-06-11
 23:03:21

DAGENS


Idag har vi gjort:
Äntligen fått upp rullgardinerna i vardagsrummet. Storstädat på balkongen! Varit på Trosa marknad.
Dagens jobbiga: Faktiskt inget speciellt. Barnen har sköt sig finfint.
Dagens känsla: Lugn & glad.
Dagens glada: Lova vart superglad då vi hittade en ballong med motivet Mimmi (Mimmi&Musse) på på marknaden. Hon ÄLSKAR Mimmi!
Dagens goda: Glass, brända mandlar på & Sushi som blev till middag!
Dagens ångest: För glassen & mandlarna nu i efterhand. Funderar på att ta mig ut och springa imorgon.
Övrigt: Har tagit lite bilder från dagen men tyvärr dog kameran nu när jag skulle sätta in bilderna. Så ni får vänta tills imorgon på det..


2011-06-10
 22:33:12

Världen bästa M!

Förstår inte att man kan vara så snäll och glad som denna tjej är hela tiden, ja nästan hela tiden. Jag bara njuter! Det ska man nog kanske passa på och göra också. Man vet ju aldrig om det helt plötsligt skulle vända. Men just nu är det helt underbart! Världens bästa Molly! Syrran är däremot till och från snäll, kort stubin och gnällig, men det hör väl till då man är i hennes ålder. Dock kunde hon gärna få lära sig att lyssna lite bättre på sina föräldrar. Det kommer väl det också nån gång!

 

Är nu nyduschad och båda barnen har hoppa i säng. Jag är också helt slut i kroppen. Var ut och sprang och kan då säga att de första 100 m var riktigt jobbiga och jag tänkte "hur ska det här sluta" men efter ett tag gick det som dans på rosor fast det var jobbigt och man blev andfådd. Det blev en runda på nästan 4 km, så jag kan väl få känna mig lite duktig iallafall, då det faktiskt var första springturen på flera år? Nu ska ja slappa framför tvn och lägga upp mina värkande fötter på bordet..Go kväll!

2011-06-10
 22:19:48

Orkideér

Kolla in mina fina orkideér, andra gången dom slår ut nu. Har en till som också har fina knoppar som kommer att slå ut när som helst. Duktig jag är va? Har nog aldrig lyckats hålla blommor levande speciellt länge. Men dom här införskaffade jag mig i december förra året och dom blommar på för fullt :) Får se hur länge jag lyckas hålla Ls vita rosor levande då.
2011-06-10
 15:19:29

Orka eller inte?

Funderar på om man ska orka ta sig ut och springa en sväng sen efter att E har kommit hem och kan ta hand om barnen. Just nu känns benen som bly dock (eller är det bara slöheten som talar?). Kanske får mig en kick när jag väl har satt på mig gympaskorna och har musik i öronen. Sen kanske jag får känna mig lite duktig efteråt, beror ju förstås på hur rundan kommer att gå ;) Pepp pepp! Nu kör vi!

2011-06-10
 13:59:26

NYA Favoriten!

Det är någonting med mig och ytterkläder, jacka och mössor till mina små pluttisar. Vet inte riktigt hur många par jackor och mössor dom har tillsammans, fast jag ändå har sålt av lite på tradera. Nu har vi hittat en ny favvo jacka från Mini Rodini. Hur fin och cool är inte den här, fanns från stl 56-156. Så otroligt fint. VILL HA! (Mamma, Lova eller Molly?) Tyvärr var dom helt slutsålda överallt då jag har kollat runt på nätet. Kanske lika bra det, annars hade det nog blivit spontan köp på den. Måste nog först kolla igenom tjejernas garderob och kolla hur mycket kläder dom egentligen har. Dessutom har jag inte hunnit med att rensa alla småkläderna ännu, det tar ju en sån jäkla tid och man har inte speciellt mycket tid över då man ska underhålla den ena eller den andra.

 

2011-06-10
 11:40:34

Förvirrad!?

Imorse när vi satt och åt frukost så säger jag till E att vi ska åka till vårdcentralen idag och kolla upp Ls öra så hon inte har kvar något vätska kvar (efterkontroll) den 17:e juni alltså. Men det är ju den 10:e säger E då. Så jag var en vecka för tidig med allting. Hade igår till och med sagt till Ls fröknar att hon går sina två sista dagar nästa vecka innan hon går på sommarlov då vi ska upp till Luleå då. Så då var det bara att ringa dit och förklara för dom att L hade en lite förvirrad mamma och att hon ska gå tom den 21:a istället. Nog om det. Äntligen fredag idag. Ska snart ta och lägga L så hon får sova sitt förmiddag/eftermiddagspass innan vi tar oss ut i det fina vädret.

Det gick otroligt fort att få mina nya Reebok Easytone. Invigde dom igår då jag och M gick en långpromenad. Fick nästan inge skavsår alls. Otroligt sköna är dom iallafall. Kände även av att man går och spänner sig. Dock har träningsvärken inte kommit ännu. Kan ju bero på att jag redan hade träningsvärk sen tidigare från gympapassen. Får väl återkomma när jag har gått in dom lite.

2011-06-07
 21:52:38

Det värsta som finns!

Ursch, dagen började inte alls bra idag. Vaknade och gjorde frukost åt L och oss. Fick i mig en macka och en kopp kaffe då jag känner att jag absolut inte skulle få i mig äggröran som jag hade gjort. Mådde så fruktansvart illa och att bara se på maten så fick jag spy känsla. Sagt och gjort drygt tio minuter senare springer jag in på toa och spyr upp hela frukosten (Det är nästan det värsta som finns, att spya alltså, så jäkla äcklig upplevelse så det finns inte) Låg sedan däckad med M vid bröstet halva dagen. Som tur var så kunde E jobba hemifrån idag så han kunde hämta L från dagiset och roa henne. Nu på eftermiddagen så mådde jag bättre men är fortfarande lite seg i kroppen och träningsvärken har börjat att komma. Imorgon tränar vi bort träningvärken om jag mår prima förstås!
2011-06-06
 21:58:07

Träning + LCHF bröd

Äntligen är första träningspasset avklarat. Det var riktigt härligt att få röra på sig. Solen sken och tränarn gav stenhårt så man var ganska mör efter passet. Konstigt att jag ändå kände att jag hade en massa energi kvar efteråt så att jag nästan ville springa hem. Dock blev det bara en tanke. Däremot var jag väldigt duktig och tog trapporna (11:e våningen) hem upp till lägenheten, då var jag ganska så slut! Väl hemma, så hade pappan fått på båda barnen pyjamasar och dom hade sköt sig kanoners. Jag ställde mig vid spisen och började baka mitt lchf bröd, som jag tidigare på dagen hade köpt ingredienser till. Så imorgon till frukost blir det första smakprovningen. Hoppas att den är så god som alla säger!

Mumsig LCHF bröd med bla. linfrön, sesamfrön, hasselnötter, mandel, kruskakli, cremé fraiche, keso och ägg.

2011-06-06
 21:41:28

Trött liten tjej

Såhär somnade L idag i soffan på förmiddan då kom in efter att ha varit ute och gungat. Jag frågade om hon ville ha lunch och hon sa nej och la sig ner i soffan och det tog inte speciellt länge innan ögonlocken var stängda på henne. Vilken härlig ställning hon somnade i dessutom hihi, våran sötnos! Ibland behöver man inte alls bråka med henne då det är sovdags men ibland kan det ta över en timme innan hon ger sig. Så det kan vara!

2011-06-06
 10:01:17

Sommarfärger


Dagens M. Härligaste sommaroverallen från Polarn o. Pyret. Superfina starka färger.

2011-06-06
 09:54:39

Vita rosor!

Dagens. L har äntligen fått lite blommor i sitt rum. Fina vita rosor blev det. Nationaldagen idag då, vi har inga större planer för dagen dock. Får se om vi åker upp till Torekällberget och kikar lite då dom tydligen skulle ha något firande där. Dagens stora grej är väl att jag och K ska ta vårt första gympapass idag. Spännande! Då jag helt och hållet har tappat konditionen totalt. Kanske dags att ta upp springandet igen snart känner jag. Har äntligen tagit och beställt ett par nya gåskor, självklart blev det Reebok easytone, inte för att jag tror på deras reklam, men någonting ska den väl kunna hjälpa till med, dom är iallafall väldigt sköna. Väldigt viktigt! (Ni får mer recension om den när jag har fått mina dojjor!) Trevlig Nationaldag på er!

Nakenfisen som vägrar ta på sig kläder. Helst vill hon inte ha någon blöja på sig heller :)

2011-06-05
 21:52:27

Såhär spelar man minigolf

2011-06-05
 21:15:40

Gårdagens

Lite bilder från gårdagen härligheter. Hade besök av Es kompis från Västerås här igår. Vi tog oss en promenix till kollgrillen och tog med maten när till kanalen vid vattnet och satte oss på gräset. Det var otroligt mysigt och skönt då det var så himla fint väder dessutom. Sedan bar det iväg till minigolfbanan. Lova var väldigt förtjust i det (se bilden nedan hihi). Sedan avslutade vi dagen med en god glass var, nu är det äntligen sommar!

Ser det inte gott ut?

2011-06-02
 22:05:13

Sagostigen

Det känns verkligen i kroppen att vi har hållit igång hela dagen idag. Vi steg upp och åt frukost och gjorde iordning mat som vi skulle ha med oss då vi skulle iväg till Sagostigen med barnen. Där var vi och härjade runt i nästan tre timmar. Lova uppskattade det väldigt mycket, knappt att hon ville gå därifrån när vi skulle åka vidare. Påvägen hem stannade vi på Lager157 och shoppade lite kläder. Barnen somnade sedan gott i bilen påvägen hem. Lite bilder från dagen..

En härlig dag helt enkelt! ♥

 

2011-06-01
 21:48:39

M som i Molly


M är redan över två månader gammal och livet leker. Visst att det är lite mer att göra då man är tvåbarnsmamma,  vissa dagar är bättre än andra och tvärtom, men jag skulle inte byta ut det mot någonting annat i världen. M är helt underbar för det mesta. Sköter sig så himla bra, så snäll och glad mest hela tiden, då hon inte vill ha mat och blöja förstås. Hon älskar att man ligger och pratar med henne, får oftast respons tillbaka från henne, då hon försöker prata också, det låter så sött!
2011-06-01
 12:29:26

Onsdag med barnen

Nu har vi äntligen fått igång våran nya dator. Annars händer det väl inte så mycket här. L är hemma idag från förskolan då hon har varit så hemsk dålig i magen dom senaste dagarna. Har nu änliten lagt mina två små älsklingar för deras förmiddagslur. Så nu ska jag sätta mig ner och avnjuta en kopp latte :)

Imorse såg det ut såhär hos oss...