2010-05-31
 16:14:03

Härlig helg

Har haft fullt upp i helgen. Då mina föräldrar har varit här på besökfrån torsdag till lördag. Har haft det mycket trevligt och det har varit roligt för Lova att få träffa mormor och morfar. Efter att ha skjutsat dom till flyget och vinkat av dom for vi till Babyland för att kolla på barnvagnar. Vi har funderat på att köpa en ny nämligen, då våran har börjat gå snett och vinglar en hel del. Dessutom hade de ju 25% rabatt på alla barnvagnar och sulkys och tillbehör. Vi kom ändå hem tomthänta. Däremot fastnade vi för Brio Sing, som var väldigt bra, enda nackdelen med den var själva handtaget att det "inte" gick att ha skötväskan hängandes på den, utan att skötväskan åker iväg hela tiden. Så vi får leta vidare.

Senare på eftermiddagen var vi till Es bror som fyllde år och åt jordgubbstårta och barnen fik leka. Söndagen var vi på två visningar, lägenhet och hus. Ingenting vi fastnade för direkt. Lägenheten var jättefräscht men området var inge vidare "sånt är viktigt!". Så nu har vi börjat fundera i nya/gamla banor igen, kanske blir att flytta ut till Mariefred eller någonting åt det hållet då vi vill ha något eget, gärna med en liten gräsmatta tack :)


Lova med mormor! Lova fick en bil av mormor & morfar då vi var på Toys r us som hon gillar jättemycket!


Vi lunchade på Heron city.


Lova testar sin nya bil och solbrillor hemma. Det var godkänt!
2010-05-27
 10:03:47

Fin besök

Lite dåligt uppdatering här. Var helt slut igår efter att ha haft fullt upp hela dagen. Jag och Lova var och storhandlade på IcaMaxi. När vi kom hem försökte jag mig på att göra en smörgåstårta, som bara tog si sådär 2 timmar då man ska underhålla en gnällig tjej också. Men det vart ju bra till slut iallafall. Har även städat hela lägenheten! Varför!? Jo, eller klart man ska städa lite då och då, men vi får ju som sagt fin besök idag från Luleå. Mina föräldrar kommer! :) Har längtat så! Tyvärr stannar dom bara tills på lördag förmiddag då det inte fanns någon senare flyg hem. Jag och Lova ska snart åka och hämta dom på Arlanda. Ikväll kommer E´s pappa med fru också på besök. Så vi får hoppas att smörgåstårtan är god nu då!
2010-05-25
 19:01:27

Lovas krypstil



Som sagt så går det undan här hemma. Riktig busig är hon också!


2010-05-24
 11:49:10

Nu går det undan

Nu går det undan här hemma. Lova har kommit på hur hon ska ta sig framåt nu. Kanske inte den bästa kryptekniken, alltså på "båda knäna", hon har sitt eget lilla sätt. Kanske sätter upp en videoklipp på det senare. Men det går fort iallafall. Hon har dessutom börjat ställa sig upp mot soffan och bordet. Dock tror hon att hon kan stå själv utan hjälp. Så man får stå och vara beredd. Det är mycket att hålla koll på nu men ganska skönt ändå att hon har börjat röra sig så pass, så hon kan ta sig runt i lägenheten och in i alla skåpen. Måste köpa spärrar!

Nu har även de andra två tänderna tittat fram, de bredvid framtänderna. Så humöret har väl varit si sådär. Annars är hon en riktig gladskit! Älskade unge!



2010-05-24
 11:21:41

Igår var vi på...

Igår var vi på familjedag på Torekällberget. Kollade på lite djur och Lova fick sin första ballong. Vi åkte då hem i tid, då det började spöregna och åska när vi satte oss i bilen. Var hem en sväng och vände sedan till Brunnsäng för att kika på en lägenhet. Den var helt okej, fräscht kök och badrum, lite trångt dock. Känns som att vi är lite kräsna, men vi får väl räkna med att få fixa till också. Det sägs ju att man ska få den där känslan att "det här ska vi ha!". Det har vi inte fått ännu. Nästa söndag är det en visning på en 4:a (lägenhet) och på de bilderna vi har sett kan det här verkligen vara något för oss (men drömmer fortfarande dock om en liten gräsmatta). Så vi får väl se!


2010-05-22
 20:42:16

Fotboll + grillat

Vilken dag det har varit. Vi var till SKHLMN en sväng för att shoppa lite. Hittade ett par skor till Lova där och lite andra grejer. Fick min efterlängtade sushi också, mumsigt! Sedan var vi hem en sväng och Lova fick sig lite mat. Efter det var det bara att åka igen. Parkerade bilen vid Lindboms för att ta en glass och sedan promerade vi ut till fotbollsplanen där E´s kompis skulle spela match. Efter det åkte vi ut till en av E´s kompisars föräldrars stuga för att grilla. Satt ute i det fina vädret. Härligt! Vi kom just hem och Lova somnade på stört! Helt slut efter en sån här dag.


Lova äter lite sushiris i SKHLMN, det ska börjas i tid :)


Sitter och kollar på fotboll. Hejaheja! Fanns nog inte en enda minut under matchen då Lova var tyst :)
2010-05-21
 21:18:12

Kvällspromenix

2010-05-21
 16:26:47

Den vita barnkammarboken

Det är lika fint väder idag som det var igår. Härligt! Jag, Lova, Susana och Santos tog en promenad ner till öppna förskolan "Kyrkis" vid 10-tiden. Träffade på lilla Vincent med sin pappa och sedan kom lilla Vidar också (Dom är ju inte så små längre kanske). Så det var fullt hus där. Som vanligt var det sångstund, som var mycket uppskattande av Lova, dansade och klappade med. Efter det gick vi in mot stan och kollade runt lite, försökte hitta ett par sommarskor till Lova, som är enkla att ta på. Hittade dock inga förutom på HM men där var dom antingen för små eller för stora på henne. Så vi hoppade över det till slut. Var förbi apoteket och köpte solspray till Lova, kan vara bra att ha när det är sånt här väder. Dessutom fick den vita barnkammarboken också följa med hem :) Nu regnar det ute, ganska skönt faktiskt, sitter här med öppen balkongdörr och lyssnar på regnet. Väntar på att E ska ta och komma hem. Nu är det helg!

2010-05-20
 10:27:20

Efter en trevlig...

Efter en trevlig dag med farmor (Lovas gammelfarmor) på stan och långa promenader, så somnade Lova gott i barnvagnen efter vi hade släppt av farmor vid tåget. Så himla härligt väder det var igår. Vi var typ ute hela dagen kändes det som. Efter vi hade ätit middag så tog vi oss ut igen och gick till lekparken. Lova och pappa åkte rutschkana för första gången. Sedan fick hon sitta i sandlådan. Det var faktiskt lite roligt att se. Hon visste liksom inte riktigt vad hon skulle göra där. Satt där så fundersamt och bara petade i sanden. När vi kom hem var det hopp i badet, välling och bums i säng. Hon däckade direkt efter vällingen. Måste ha varit efter all den friska luften hon hade fått i sig från dagen.  

Nu ska vi börja göra oss iordning. E ville att vi skulle komma och luncha med honom. Idag är det nog lika varmt och skönt så ska bli härligt att sitta och äta utomhus. Sen får vi se vad vi hittar på för kul.

2010-05-18
 17:28:26

Vilket härligt...

Vilket härligt väder det är ute. Nästan så att man måste söka sig till skuggan. Vi gick ner mot stan på dagen för att träffa Lisa och lilla Kasper. Han var så söt, lång och smal :) Vi gick och kollade lite i affärerna och tog sedan en fika. Inte Nancy´s den här gången, utan det vart ett fik där man kunde sitta ute. Litet och mysigt. Lova roade sig med att kolla på alla små fåglarna så flög omkring. Efter vi var klara så kom Lisas syster och dom skulle vidare. Så jag och Lova gick och kollade lite till i affärerna men köpte ingenting :) Tog oss hemåt sedan i det fina vädret, svettig vart man till och med. Och inte nog med det så är det inte kul nu då pollen är igång också. Så man får gå jämnt och städigt klia, nysa och snora. Varken tabletterna eller nässprayen mot pollen fungerar nå vidare bra heller, tycker jag.

Imorgon ska vi på bvc för vägning och dessutom kommer farmor (gammelfarmor) på besök från Luleå, så det ska bli trevligt. Får se vad vi hittar på för kul då.


Påväg ner mot stan för att träffa Lisa & Kasper!
2010-05-16
 21:00:34

När vi var på promenad...

När vi var på promenad imorse såg jag det här underbara trädet som blommade så fint. Ville nästan ta med det hem!


Var på visning idag också, först skulle vi inte äns kolla på lägenheten då vi inte var alls intresserad av den. Men det vart ändå att vi åkte dit och kikade, då den var i våran prisklass. Badrummet var jättefräscht och fint. Resten behövde man nog ta och fixa till. Dessutom låg lägenheten på våning 9 av 13, så det var ganska högt. Annars var området helt okej ändå. Vi får väl se, har inte hunnit diskutera så mycket sen vi kom hem. Efter visningen åkte vi förbi Mattias och Mikaela, tyvärr var inte Wille hemma, då vi kom med hans present. Vi satt och fikade och pratade och Lova satt snällt och lekte på golvet. När vi kom hem så städade vi lite, strykte lite kläder och brände mig självklart på strykjärnet (inte något ovanligt precis!) så har lite ont nu. Har precis tagit en dusch och Lova ligger och sover för natten. Så nu ska vi bara ta det lungt innan det är sängdags.

2010-05-15
 22:45:56

Sommaren är här!

Lova sitter på Max och äter bröd med sin nya solhatt. Finns tydligen inge godare än bröd enligt henne. Innan vi åkte till Max var vi och kikade på radhuset i Lina Hage, det var väldigt fint och mysigt men själva området var inge vidare, så det får vara helt enkelt. Sedan for vi och handlade lite mat inför middan på Ica maxi. När vi kom hem tuppade både pappa och dotter av. Jag tog däremot en välförtjänt bad. Jätteskönt! Efter det var det dags att göra iordning middagen, vart kyckling i en god honungsmarinad med olika örtkryddor. Till det vart det även en hemgjord ljummen potatissallad till som också vart väldigt lyckat. Med ett glas rött till så var middagen super! Nu står hallon- och björnbärspaj med vaniljsås och väntar och Vampire diares :) Trevlig kväll!

 

Middagen: Honungs- och örtmarinerad kycklingfilé med ljummen potatissallad.

2010-05-15
 09:40:00

Filmtips!




Igår kväll satt vi och såg på den här filmen, The blind side. En mycket rolig och charmig film samtidigt som man blir väldigt rörd av den, då den är verklighetsbaserad. Den handlar om den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afroamerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential. Så om ni ska se någon bra film så tipsar jag om den här!
Betyg: 4/5
2010-05-14
 11:07:27

Igår var vi...

Igår var vi på 30-årskalas hos E´s bror, då hans fru fyllde år. Kom hem sent, lagade middag och bara slappade. Resten av kvällen satt vi och såg på Vampire diaries. Den är såå bra!

Vaknade imorse och var helt förstörd, snorig och ont i halsen och väldigt trött. E kände också att han hade ont i  halsen innan han gick till jobbet. Så det är nog sjuka familjen till helgen kanske, hoppas då inte på det. Det är väl inte så bra med Lova heller. Fortfarande lite snorig. Såg dessutom igår i hennes mun, verkar som att det inte bara är tänderna där uppe som är på väg upp. Såg/Kände att även två andra tänder var på väg upp, så det är ju inte så konstigt att hon är så extrem gnällig på dagarna/kvällarna. Så idag blir det att bara ta det lugnt. Imorgon ska vi iallafall åka och kika på en visning. Hoppas att det är lika fräscht i verkligheten så som det var på bilderna också.

Vampire diaries. Beroende framkallande!

2010-05-12
 14:03:20

Mammas och...

Mammas och Pappas älskade hjärtegryn ♥
2010-05-11
 10:07:47

Tisdag 11 maj

Har inte haft orken att uppdatera riktigt. Haft en sjuk liten tjej här hemma, feber och snorig, då tänderna är på väg upp. Idag är det mycket bättre, ingen feber men fortfarande lite förkylld. Vi ska iallafall försöka ta oss ut, då solen lyser så fint idag, hoppas det är lika varmt också.

Vi har fortfarande inte hittat någon fin lägenhet/hus som vi har fastnat för riktigt, så vi får leta vidare. Det finns jättefina hus i Strängnäs kommun i våran prisklass, men det finns ju för- och nackdelar med att bo där ute också. Då måste man verkligen har tänkt igenom ordentligt innan. 

Sjuklingen som inte vill sitta stilla.


2010-05-08
 22:59:42

Lördagen den 8 maj.

2010-05-08
 22:58:10

Våran söta..


Våran söta sjukling, sitter i bilen och är på väg och ska handla mat med mamma och pappa.

2010-05-08
 08:32:04

Dessa tänder

Igår var vi iväg till Kyrkis med Susana och Santos vid 10. Det var jättemycket folk där jämfört med sist då vi var. Fanns en massa i Lovas ålder nu också, så det var ju lite roligare, men lite kaos var det iallafall med alla dessa barn som sprang omkring :) Sista kvarten brukar dom ha en sångstund då vi sitter i en ring och sjunger tillsammans. Lova har verkligen börja uppskatta det, då hon sitter och klappar med. Sedan gick vi in till stan för att luncha på Nancy´s. Efter barnmat och blöjbyten så begav vi oss hemåt. E kom hem strax efter fem, det var otroligt skönt, annars brukar han ju som sagt inte dyka upp förrän kring nio tiden. Vi beställde mat från Lacantina. Vart ugsbakade pizzor. Sedan såg vi på en dålig film och bara tog det lugnt resten av kvällen.

När vi gick och la oss började Lova gnälla lite, sen börja hon skrika och gråta och höll på 5- 10 min till en början. Trodde att hon skulle somna om men nej. Bara grät och grät. Kände till slut på hennes tänder om det kunde vara orsaken eftersom dom är på väg upp. Nu har de kommit ut sådär precis så att man känner att det är vasst. Vi tog då och gnugade lite alvedon på tänderna. Så efter ett tag somnade hon om igen.

Idag är man inte pigg, speciellt inte i det här vädret. Jag och Lova är iallafall uppe. Pappa får sova lite sovmorgon. Planerna för dagen, jag har väl förslag som jag inte har nämnt för E ännu. Tänkte ta oss till Skärholmen och kika på lite grejer, stora William fyllde 3 år igår så vi ska på kalas imorgon. Sen måste vi åka och handla lite mat så vi har lite i kylskåpet så vi klarar oss :)
2010-05-06
 18:17:08

Igår kväll..

Igår kväll när jag satt här vid datorn, så låg Lova på golvet och lekte på mage. Andra gången jag kollar på vad hon gör, så har hon ställt sig upp alldeles själv mot gåstolen från krypläge. Så nu måste man verkligen ha koll, för nu går det undan. Dags att sänka ner sängen kanske också innan hon tar och ställer sig upp i den och ramlar över.

Idag var vi och lunchade med E på jobbet. Lova var glad att få träffa sin pappa :) Sedan gick vi och handlade lite mat på Willy:s. Sedan promenerade vi hemåt. Har inte hänt så mycket annat. Imorgon ska vi iallafall till kyrkis med Susana och Santos för att leka och sjunga, ska bli trevligt.
2010-05-05
 09:35:32

Vaknade med..

Vaknade med världens huvudvärk. Hoppas att det snart går över, för det är inte alls kul överhuvudtaget och ännu värre då man har en busig unge som ska underhållas. Ska försöka ta oss ner till stan efter lunch iallafall och träffa Lisa och lilla Kasper för en fika. Ska även hitta en mössa till Lova också, en tunnare nu när det börjar bli varmare. Är alldeles för varmt att ha Villervalla mössan, då hon blir jättesvettig. Nu har det också börja komma riktigt fina sommarkläder till flickor, många söta. Förut tyckte jag inte alls det fanns speciellt fint åt flickor i Lovas storlekar, men nu till sommarn finns det ju massor :) Synd att man inte har dom där pengarna hihi.

Dagens outfit!

2010-05-04
 11:12:09

Härlig morgon..

Härlig morgon promenad. Solen skiner och Lova somnade gått i barnvagnen när vi gick och handlade.

2010-05-02
 15:18:06

Krålar sig fram

 

2010-05-02
 11:10:10

Krypa/Kråla

Gårdagen tog vi det bara lugnt. Tog en promenad till Willys hela familjen för att handla inför middagen. Vart kött med hemgjord potatissallad. Vart riktigt gott, så från och med nu kan man göra egen potatissallad. På kvällen såg vi på Smokin Aces 2. Tyckte ju att första filmen var jättekass. Men andra filmen var helt okej, gick att se på, kanske lite överdrivet som vanligt.

Just nu ligger Lova och sover. Vi ska väl ta och göra oss iordning för att åka och kolla på en visning i Hölö. Har stora förväntingar på den så vi får väl se.

Imorse när Lova satt på golvet så la hon sig ner på mage så som hon alltid brukar göra efter ett tag. Efter det brukar hon inte ta sig någonstans utan hon ligger bara där. Men inte idag. Hon kom nu på att hon kan ju använda armarna och dra sig framåt, så hon kryper väl på ett sätt eller kravlar sig framåt iallafall. Så krypandet är väl inte så långt borta nu. Har filmat detta, lägger upp det lite senare :)